VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3490

Specjalnie się wylogowałem aby zobaczyć jak to wygląda z zewnątrz, nie jest tak źle
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• bomba_z_wrocka
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.07
      • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
      Pogadam z Hanią, może Ci pożyczy na Warsztaty
      O w morde, to Hania bedzie na warsztatach, bez koszulki?.
      Przybywam na warsztaty, bez okularow i ograniczam "spozycie".
      Dla "Hani bez koszulki" to warto sie poswiecic.
      Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
        To mi się podoba ale nie podoba mi się, że nie ma tam logo browarbizu i w ogóle nie podoba mi się, że tylko informacje o Festiwalu są podawane wszędzie a o Warsztatach jakby całkiem zapomnieliście a to przecież Nasze korzenie. Ehhhhh.....
        To jest szkło festiwalowe, a nie browarbizowe - jakbyśmy chcieli drukować wszystkich organizatorów, to musielibyśmy dodać jeszcze logo CP i Zamku, co oznaczałoby między innymi spory wzrost kosztów produkcji a zatem i sprzedaży, nie mówiąc już o wyglądzie tego czegoś.

A dla piwowarów będą osobno takie same modele z logo WWP, zatem nie marudź

Edit: Warsztaty nie potrzebują już na razie reklamy
        Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-05-01, 21:52.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• danhaj
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.04
          • 620

Obawiam się, że koledzy Czesi przyjadą za późno.
          Na stronie http://pivni.info/kalendar/ jest info, że nasz festiwal jest w sierpniu. Może Darek do nich napisze - ja ze swoją łamaną czeszczyzną nie jestem jeszcze godzien.
          Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

hehe, ale niechluje, na początku prawie dobrze napisali.

Darek, cos ty im podał za daty?
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13959

Trochę dziwne, no bo gdyby to jeszcze była pomyłka kwiecień / maj, to jeszcze by to można było wybaczyć

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• danhaj
                • 2010.04
                • 620

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Trochę dziwne, no bo gdyby to jeszcze była pomyłka kwiecień / maj, to jeszcze by to można było wybaczyć
                Zgubiły chłopaki 5 (maj) i z 7-8 zrobił im się 7 sierpnia - w jednym miejscu jest dobrze wpisane.
                Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                  Spróbuję tradycyjnie nie podporządkować się tej niepisanej tradycji
                  Ale Ciebie łatwo poznać. Główka szprotki, reszta w puszce - ot cały Szprotcotson
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• sienioo
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2008.12
                    • 177

Hejka

Może ktoś wybiera się w sobotę z Krakowa lub okolic (ew. Katowic) na Festiwal samochodem i ma wolne miejsca w autku dla dwójki osób? Jechać do Wrocka tylko na jeden dzień jest niemożliwością... Interesuje nas wyjazd w sobotę z samego rana , by być tak na 10 we Wrocławiu, potem spacerek po starówce i o 14 na festiwal... Oczywiście późniejsze godziny też wchodzą w grę

Jak coś pisać na priv

Oczywiście dorzucimy się do paliwa!!
                    Ostatnia zmiana dokonana przez sienioo; 2011-05-02, 21:18.

Comment

• darekd
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12703

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
                      Zgubiły chłopaki 5 (maj) i z 7-8 zrobił im się 7 sierpnia - w jednym miejscu jest dobrze wpisane.
                      Dokładnie, wszystkim wysłałem informację, tylko oni się pomylili.
                      Dla przykładu informacja Przyjaciół Piwa

Słowacy też zrozumieli:

Na plakatach gwiazdy czeskiego dnia też termin jest ok, na szczęście

Comment

• JAckson
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ale Ciebie łatwo poznać. Główka szprotki, reszta w puszce - ot cały Szprotcotson
                        Przynajmniej nie muszę zmieniać tożsamości jak co poniektóre 'pływające wazony w świetle księżyca'
                        MM961
                        4:-)

Comment

• crocco
                          • 2010.12
                          • 590

Tylko jak wytrzymać 2 dni w dobrym stanie po takich degustacjach i jeszcze trza nocleg załatwić.

Comment

• grew
                            • 2009.05
                            • 766

Czy ktoś może zna odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czy piwa z browaru Pinta będą dostępne tylko z kija, czy również w butelce? Wiem, że a'la Grodziskie ma być tylko w butelce, ale chciałbym wiedzieć co z pozostałymi.

Proszę o wyjaśnienie, bo widzę sprzeczne informacje, czy festiwal w sobotę rozpoczyna się o 12-tej, czy o 14-tej?

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedzi
                              Czy ktoś może zna odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania?
                              Zna, ale dziś jest dzień wolny od pracy

Co do Pinty, to przeczytaj do końca info na stronie Festiwalu - wg mnie zadeklarowali piwa na wynos, ale głowy nie dam.

Co do godzin, to lada dzień pojawi się program WWP i FDP i wtedy wszystko będzie jasne
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• breslauer
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 2690

W sobotę rano jadę samochodem do Wrocławia z Bielska-Białej - mogę zabrać 3 osoby na trasie Bielsko, Tychy, Katowice. We Wrocławiu planuję być na 10.00
                                Osoby chętne proszę o info na PW.

Comment

Przetwarzanie...
                                X