VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

    #196
    Jadąc dzisiaj przez Wrocek patrzyłem przez okno -brrrrrrrrrr
    Mam pytanie , czy na następny weekend organizatorzy załatwili lepszą pogodę ?
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #197
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      Mam pytanie , czy na następny weekend organizatorzy załatwili lepszą pogodę ?
      Podobno ma być 20 st C i słońce. Czwartkowa prognoza będzie wiarygodna.

      załatwiać to pewnie załatwili, tylko czy wpłacili opłatę
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • grew
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.05
        • 766

        #198
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        Zna, ale dziś jest dzień wolny od pracy
        Dziękuję, że mimo wolnego dnia otrzymałem odpowiedź

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        Co do Pinty, to przeczytaj do końca info na stronie Festiwalu - wg mnie zadeklarowali piwa na wynos, ale głowy nie dam.
        Na stronie Festiwalu jest napisane: "Na miejscu i na wynos zawsze żądajcie piw od PINTY!" - więc będziemy żądać i na wynos Zobaczymy, czy do PETa, czy może do kufla festiwalowego Jakby zabutelkowali to już byłoby szaleństwo!

        Comment

        • roto
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.11
          • 60

          #199
          Info ze strony facebook-owej Pinty:
          "Dziś - 29.04.2011 - wielki dzień dla PINTY - rozlew do butelek trzech pierwszych piw: PINTA Atak Chmielu (AIPA), PINTA Czarna Dziura (Dark Lager) oraz PINTA A'la Grodziskie. Na filmie to ostatnie. Jutro lejemy do beczek :-)"

          Tak więc butelki raczej będą.

          Comment

          • grew
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.05
            • 766

            #200
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roto
            Info ze strony facebook-owej Pinty:
            "Dziś - 29.04.2011 - wielki dzień dla PINTY - rozlew do butelek trzech pierwszych piw: PINTA Atak Chmielu (AIPA), PINTA Czarna Dziura (Dark Lager) oraz PINTA A'la Grodziskie. Na filmie to ostatnie. Jutro lejemy do beczek :-)"

            Tak więc butelki raczej będą.
            Dziękuję bardzo! Bronię się przed facebook'iem, ale ulegnę dopiero jak Kocour będzie miał profil Tak jak to było z tweeter'em

            Comment

            • tigu
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.05
              • 33

              #201
              Czy będzie gdzieś jakaś przechowalnia bagażu? Przyjadę z plecaczkiem by kupić kilka buteleczek i nie chciałbym z nim chodzić przez te kilka godzin.

              Padło pytanie o godzinę rozpoczęcia w sobotę ale nie zauważyłem odpowiedzi, mógłby ktoś potwierdzić jedną z nich?

              Comment

              • chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

                #202
                Festiwal od 12.00, Warsztaty od 14.00.
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                Comment

                • darekd
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12761

                  #203
                  koncerty

                  Przedstawiam wstępny program koncertów:

                  Sobota:
                  godz. 16.00 - Rentgen /rock/
                  godz. 17.30 - Mizia&Mizia Blues Band /blues/ http://www.mizia.art.pl/
                  godz. 19.00 - Lady Perfect /rock/ http://www.ladyperfect.com.pl/
                  godz. 20.30 - Hellraizer Band /muzyka piekielna/ http://www.hellraizer.pl/

                  Niedziela:

                  godz. 13.00 - 17.00 z przerwami - Dolinečka - tradycyjna czeska dechovka /muzyka ludowo-biesiadna/ www.dolinecka.wz.cz
                  godz. 17.30 - Bluesgrand /blues&rock/
                  godz. 19.00 - Spaceman /rockabilly/roots rock/ www.spaceman.com.pl
                  godz. 20.30 - Neúspěšný atlet ( pubfolk, punkjazz z czeskiej Pragi )

                  Comment

                  • VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

                    #204
                    No żesz marny losie. Akurat to co ciekawe to w niedzielę i to w czasie gdy jeden taki z zemsty, że nie pije to będzie chciał jechać. Czy ktoś nie mógłby przebić opon w pewnym samochodzie którego namiary ktoś gdzieś poda póxniej
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                    Comment

                    • arcy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.07
                      • 7538

                      #205
                      Odrobina prywaty:

                      serdecznie zapraszam do odwiedzania podczas Festiwalu stoiska serów Old Poland (OLD Poland).

                      Comment

                      • M-kwadrat
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2004.07
                        • 304

                        #206
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                        serdecznie zapraszam do odwiedzania podczas Festiwalu stoiska serów Old Poland (OLD Poland).
                        Odżałowałem ostatnio i kupiłem sobie opakowanie Bursztyna - muszę powiedzieć, że zagryzany pod trunki i bez nich smakuje przednio. Rodzi to ochotę aby na festiwalu sprawdzić pozostałe wyroby.
                        Pozdrawiam, Maciek

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13961

                          #207
                          Jak już pisałem, nie jest to jedyny tego typu ser w Polsce. Tańszy, ale dostępny tylko lokalnie jest Szeneker ze Skarszew. No może jest to bardziej Rubin niż Bursztyn, bo dojrzewa 3 miesiące, ale jak dłużej poleży, to można go śmiało zastosować w postaci "ścieralnej".
                          Po zalogowaniu będziesz mógł zarządzać swoim serwerem poprzez intuicyjny, prosty w obsłudze i przyjazny interfejs.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-04, 11:05.

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #208
                            Pendi, ja Cię proszę, to nie jest temat o serach, których NIE BĘDZIE na Festiwalu - już raz tę stronę zareklamowałeś - wystarczy.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • arcy
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.07
                              • 7538

                              #209
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                              Jak już pisałem, nie jest to jedyny tego typu ser w Polsce. Tańszy, ale dostępny tylko lokalnie jest Szeneker ze Skarszew. No może jest to bardziej Rubin niż Bursztyn, bo dojrzewa 3 miesiące, ale jak dłużej poleży, to można go śmiało zastosować w postaci "ścieralnej".
                              www.sery.pl
                              Bez zbędnych dyskusji: Szeneker to szwajcar, więc porównywanie go z holendrem Bursztynem jest pomyłką.

                              Comment

                              • arcy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.07
                                • 7538

                                #210
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat
                                Odżałowałem ostatnio i kupiłem sobie opakowanie Bursztyna - muszę powiedzieć, że zagryzany pod trunki i bez nich smakuje przednio. Rodzi to ochotę aby na festiwalu sprawdzić pozostałe wyroby.
                                Mój faworyt to Rubin.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                Przetwarzanie...