Mam pytanie , czy na następny weekend organizatorzy załatwili lepszą pogodę ?
Podobno ma być 20 st C i słońce. Czwartkowa prognoza będzie wiarygodna.
załatwiać to pewnie załatwili, tylko czy wpłacili opłatę
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Dziękuję, że mimo wolnego dnia otrzymałem odpowiedź
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Co do Pinty, to przeczytaj do końca info na stronie Festiwalu - wg mnie zadeklarowali piwa na wynos, ale głowy nie dam.
Na stronie Festiwalu jest napisane: "Na miejscu i na wynos zawsze żądajcie piw od PINTY!" - więc będziemy żądać i na wynos Zobaczymy, czy do PETa, czy może do kufla festiwalowego Jakby zabutelkowali to już byłoby szaleństwo!
Info ze strony facebook-owej Pinty:
"Dziś - 29.04.2011 - wielki dzień dla PINTY - rozlew do butelek trzech pierwszych piw: PINTA Atak Chmielu (AIPA), PINTA Czarna Dziura (Dark Lager) oraz PINTA A'la Grodziskie. Na filmie to ostatnie. Jutro lejemy do beczek :-)"
Info ze strony facebook-owej Pinty:
"Dziś - 29.04.2011 - wielki dzień dla PINTY - rozlew do butelek trzech pierwszych piw: PINTA Atak Chmielu (AIPA), PINTA Czarna Dziura (Dark Lager) oraz PINTA A'la Grodziskie. Na filmie to ostatnie. Jutro lejemy do beczek :-)"
Tak więc butelki raczej będą.
Dziękuję bardzo! Bronię się przed facebook'iem, ale ulegnę dopiero jak Kocour będzie miał profil Tak jak to było z tweeter'em
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
No żesz marny losie. Akurat to co ciekawe to w niedzielę i to w czasie gdy jeden taki z zemsty, że nie pije to będzie chciał jechać. Czy ktoś nie mógłby przebić opon w pewnym samochodzie którego namiary ktoś gdzieś poda póxniej
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
serdecznie zapraszam do odwiedzania podczas Festiwalu stoiska serów Old Poland (OLD Poland).
Odżałowałem ostatnio i kupiłem sobie opakowanie Bursztyna - muszę powiedzieć, że zagryzany pod trunki i bez nich smakuje przednio. Rodzi to ochotę aby na festiwalu sprawdzić pozostałe wyroby.
Jak już pisałem, nie jest to jedyny tego typu ser w Polsce. Tańszy, ale dostępny tylko lokalnie jest Szeneker ze Skarszew. No może jest to bardziej Rubin niż Bursztyn, bo dojrzewa 3 miesiące, ale jak dłużej poleży, to można go śmiało zastosować w postaci "ścieralnej".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Jak już pisałem, nie jest to jedyny tego typu ser w Polsce. Tańszy, ale dostępny tylko lokalnie jest Szeneker ze Skarszew. No może jest to bardziej Rubin niż Bursztyn, bo dojrzewa 3 miesiące, ale jak dłużej poleży, to można go śmiało zastosować w postaci "ścieralnej". www.sery.pl
Bez zbędnych dyskusji: Szeneker to szwajcar, więc porównywanie go z holendrem Bursztynem jest pomyłką.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat
Odżałowałem ostatnio i kupiłem sobie opakowanie Bursztyna - muszę powiedzieć, że zagryzany pod trunki i bez nich smakuje przednio. Rodzi to ochotę aby na festiwalu sprawdzić pozostałe wyroby.
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Wiadomo, człowiek się przyzwyczaja, emocje już nie te, drożyzna, ale z sentymentu wybiorę się. Pewnie tylko w piątek. W zeszłym roku była lipa, bo nie wpuszczali na trybuny w pewnych godzinach.
Comment