Skoro już zeszliśmy na sery, że tak powiem - w niedzielę o godz. 15.00 przewidujemy prezentację wraz z degustacją tychże serów i 5 gatunków piw: jasny lager, weizen, witbier, lambic brzoskwiniowy i koźlak - jeszcze dziś zapewne dopniemy program, to się ta informacja pojawi. Wstęp 25 zl, ilość miejsc ograniczona (30).
VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPendi, ja Cię proszę, to nie jest temat o serach, których NIE BĘDZIE na Festiwalu - już raz tę stronę zareklamowałeś - wystarczy.
Żeby nie było - nie pracuję dla nich, po prostu lubię ten ser i chciałbym by więcej osób się o nim dowiedziało i może dzięki temu spróbowało.
Jeszcze tylko do Arcy'ego.
Skoro Bursztyn chce się porównywać do Grana Padano, to czemu ja, laik w temacie, nie mogę do tego włoskiego sera porównać Szenekera? Obydwa są twarde, długo dojrzewające, co jest na polskie warunki zjawiskiem wyjątkowym. A że "robią" je inne bakterie to już kwestia wtórna, aczkolwiek może nie dla smaku, chociaż nie aż tak bardzo jakby na pierwszy rzut oka mogło się wydawać. Nie porównywałem przecież Szenekera do Bursztyna, tylko informowałem, że jest też inny polski ser długo dojrzewający, zamiennik Parmezana czy też Grana Padano.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-04, 11:57.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A ja nie w sprawie sera. Jak zwykle przy takiej okazji mam prośbę o etykiety z domowych. Odbiorcą będzie Darek Krasnodębski. Wprawdzie jeszcze trochę moja strona nie działa ale jak tylko będzie nowy komputer wszystkie nowości pojawią się na stronie. Z góry dziękuję i miłej zabawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedziJak zwykle przy takiej okazji mam prośbę o etykiety z domowych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziJadąc dzisiaj przez Wrocek patrzyłem przez okno -brrrrrrrrrr
Mam pytanie , czy na następny weekend organizatorzy załatwili lepszą pogodę ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPodobno ma być 20 st C i słońce. Czwartkowa prognoza będzie wiarygodna.
widzę, że kolega wtajemniczony :-)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzizałatwiać to pewnie załatwili, tylko czy wpłacili opłatęOstatnia zmiana dokonana przez marcin-dabek; 2011-05-04, 16:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maj-kel Wyświetlenie odpowiedziWitam, ja jako nowicjusz w tym temacie chciałbym się dowiedzieć czy w sobotę będą już wystawione czeskie browary? Przyjechałbym tylko na jeden dzień i chciałbym dobrze ten czas wykorzystać dziękiŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maj-kel Wyświetlenie odpowiedziWitam, ja jako nowicjusz w tym temacie chciałbym się dowiedzieć czy w sobotę będą już wystawione czeskie browary? Przyjechałbym tylko na jeden dzień i chciałbym dobrze ten czas wykorzystać dziękiMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Dojazd
Mam pytanie do mieszkańców Wrocławia odnośnie dojazdu. Sprawdziłem, że mój pociąg zatrzymuje się na stacji Wrocław-Mikołajów. Może zamiast jechać na Główny to sobie tu wysiądę i dotrę na autobus 409 na ul. Strzegomskiej. Pytanie więc czy mi się to uda, czy to nie są zbyt duże odległości i gdzie dokładnie są te przystanki 409 na Strzegomskiej? Z rozkładu widziałem że są 3 ale na maps.google.pl to ich nie widzę. No i pytanie zasadnicze, czy i gdzie będę mógł kupić bilet?
Comment
-
-
Nie wiem jakie są realia, ale w takim układzie to chyba bliżej na Legnicką i 403 (lub wariant remontowy - wieloprzesiadkowy opisany tu wcześniej). Zobacz sobie trasy i przystanki na http://wroclaw.jakdojade.pl/ w sumie przy półgodzinnym takcie 403 i 409 najlepiej wysiąść tam, gdzie bedzie mniej czekania.
403 na Legnickiej to xx:13 i xx:43, 409 na Śrubowej to xx:28, xx:58, 409 z Dworca Głównego to xx:17 i xx:47.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-05, 13:43.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To ja też o transporcie miejskim - jako, że lokujemy się z moją panią w Etapie na Lotniczej (koło stadionu z tego co się zorientowałem) to sprawdzam jak będę mógł tam ew. wrócić samemu i wychodzi mi, że najkrócej to tramwaj 72 i przesiadka w autobus 710 lub później nocny 243 - wygląda prosto. Pytanie tylko czy u kierowcy/motorniczego kupię bilety? (chyba z tego wątku wychodzi, że taki za 2,40zł). Wymienianego w wątku Skycash'a dla jednego biletu nie będę sobie uruchamiał - Poznania nie obsługują.
Z innej beczki - orientuje się ktoś jak wygląda okolica hotelu/stadionu jeśli chodzi o zaplecze gastronomiczne? Sam hotel ma tylko śniadania a Kacha ma tam zamiar trochę posiedzieć i popracować i chciałbym aby nie umarła z głodu.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Jak wyżej, w tej chwili dla jadących z centrum pociąg PR W.Główny->W.Leśnica jest zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem.
Co do biletów, to w tej chwili większość pojazdów jest wyposażona w automaty (płatność tylko kartą). W przypadku braku, w weekendy bilet powinien sprzedać kierowca/motorniczy.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
A stare biletomaty monetowe na ulicach zostały?
Comment
-
Comment