VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
    W przypadku braku, w weekendy bilet powinien sprzedać kierowca/motorniczy.
    Spotkałem się już z sytuacjami, gdy ktoś chciał kupić bilet w niedzielę, ale kierowca nie sprzedawał, bo jest przecież biletomat (płatność tylko kartą) w autobusie. Wrocław miasto spotkań, hahaha

tigu, autobus 409 jedzie ul. Robotniczą, a dworzec Mikołajów jest w połowie drogi pomiędzy przystankami (jeden na skrzyżowaniu Robotniczej i Śrubowej). Jednak na żadnym z nich nie kupisz biletu (brak automatów). Z biletami w pojeździe jest jak napisał slavoy.
    Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2011-05-05, 14:24.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

W kiosku z gazetami nie da się kupić?
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• slavoy
        🥛🥛🥛
        • 2001.10
        • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        W kiosku z gazetami nie da się kupić?
        Musi taki być pobliżu, a z tym czasem ciężko.
        Uliczne biletomaty w tej chwili są wymienione na dwa razy większe i dwa razy częściej zawieszające się gotówkowo-karciane.
        Dick Laurent is dead.

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Tigu, nie wysiadaj na Mikołajowie, jedź do Głównego i przesiądź się na pociąg do Wrocławia - Leśnicy, naprawdę, nie warto kombinować trudnej trasy, jak się ma pod nosem łatwą.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Wiktoria
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.07
            • 798

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedzi
            To ja też o transporcie miejskim - jako, że lokujemy się z moją panią w Etapie na Lotniczej (koło stadionu z tego co się zorientowałem) to sprawdzam jak będę mógł tam ew. wrócić samemu i wychodzi mi, że najkrócej to tramwaj 72 i przesiadka w autobus 710 lub później nocny 243 - wygląda prosto. Pytanie tylko czy u kierowcy/motorniczego kupię bilety? (chyba z tego wątku wychodzi, że taki za 2,40zł).
            Dawno nie kasowałam biletów w nocnych, ale jestem prawie pewna, że autobusy nocne (czyli wszystkie dwieście ileś) kosztują 2,80.

Comment

• maj-kel
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.10
              • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
              Browary będą się wystawiać od początku Festiwalu, czyli w sobotę spokojnie się czeskiego piwa napijesz.
              Dzięki dzięki, rozplanowanie stoisk widziałem na mapce ale zasugerowałem się "dniem czeskim" stąd moje pytanie.

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Z innej beczki - orientuje się ktoś jak wygląda okolica hotelu/stadionu jeśli chodzi o zaplecze gastronomiczne? Sam hotel ma tylko śniadania a Kacha ma tam zamiar trochę posiedzieć i popracować i chciałbym aby nie umarła z głodu.
                Tam to jest jeden wielki plac budowy. Nie wiem czy coś znajdziesz. Hotel jest za kadrem w prawym dolnym rogu jakieś 300m.

Na zdjęciu widać sznureczek samochodów, tędy jedzie się z centrum do Leśnicy, więc pociąg jest wręcz zalecany.
                Attached Files
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• M-kwadrat
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2004.07
                  • 304

Tam to jest jeden wielki plac budowy. Nie wiem czy coś znajdziesz. Hotel jest za kadrem w prawym dolnym rogu jakieś 300m.
                  OK - to albo dokonam jakiejś aprowizacji albo będzie musiała zmarnować trochę czasu i dotrzeć do cywilizacji.

Na zdjęciu widać sznureczek samochodów, tędy jedzie się z centrum do Leśnicy, więc pociąg jest wręcz zalecany.
                  Przyzwyczajony do poznańskich korków chyba już nie będę się z hotelu cofał do centrum aby wsiąść w pociąg - jakoś przecierpimy dojazd na warsztaty/festiwal a nocny powrót zakładam, że już nie będzie taki długi.
                  Pozdrawiam, Maciek

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Przyzwyczajony do poznańskich korków chyba już nie będę się z hotelu cofał do centrum aby wsiąść w pociąg - jakoś przecierpimy dojazd na warsztaty/festiwal a nocny powrót zakładam, że już nie będzie taki długi.
                    Nie no, to informacja dla tych co przyjadą pociągiem.

Jadąc od Poznania wjeźdzamy oczywiście na obwodnicę śródmiejską.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2011-05-05, 15:38.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wiktoria Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dawno nie kasowałam biletów w nocnych, ale jestem prawie pewna, że autobusy nocne (czyli wszystkie dwieście ileś) kosztują 2,80.
                      To zależy - jednorazowy tak, natomiast 30-minutowy jest w cenie 2.40.
                      Jest to jeden z absurdów biletowych, no bo na czemu na bilecie za 2.40 jednorazowym nie mogę jechać nocnym (i pospiesznym), a na bilecie za tę samą cenę, ale 30-minutowym już mogę? Oczywiście nie przekraczając tych 30 minut. Inny absurd to bilet 48 godzinny, który jest droższy niż 2 bilety 24 godzinne - 18 wobec 8 złotych. Za to bilet 72 godzinny jest równy 3 biletom 24 godzinnym (24 zł), więc cenowo wcale nie zachęca. Krótko mówiąc przy kilku dniach pobytu najlepiej kupić kilka biletów 24 godzinnych. Za to przy 4 dniach pobytu warto było kupić już bilet 7 dniowy, który był 2 złote droższy od 3 dniowego... No ale z tego co wyczytałem od 1 grudnia dostępne są już tylko w postaci urbankarty, która jako gościowi w tym mieście jest mi akurat potrzebna...
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-05, 15:48.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• piotry
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.08
                        • 761

OK - to albo dokonam jakiejś aprowizacji albo będzie musiała zmarnować trochę czasu i dotrzeć do cywilizacji.

co do lokali gastronomicznych to polecam kebab w niedalekiej hali kupców:

Od hotelu trzeba by dojechać na oko 2-3 przystanki tramwajem w kierunku miasta.

Co do biletów to potwierdzam to co napisał Pendragon - najlepiej kupić bilet 24h - nie ma potem problemu z przesiadkami i dokupywaniem biletów

pozdrawiam
                        piotry
                        Ostatnia zmiana dokonana przez piotry; 2011-05-05, 16:09.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                          Co do biletów, to w tej chwili większość pojazdów jest wyposażona w automaty (płatność tylko kartą). W przypadku braku, w weekendy bilet powinien sprzedać kierowca/motorniczy.
                          No to jeszcze dopytam, czy bilety są od razu skasowane przez ten automat, czy też można sobie kupić od razu kilka biletów na zapas?
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-05, 17:43.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• chemmobile
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.03
                            • 2168

Do 8 maja włącznie bilety kupione w automatach wewnątrz pojazdów są już skasowane. Od 9 maja automaty będą sprzedawały bilety nieskasowane. Pendragon, dla przyjezdnych krótkoterminowych najlepszą opcją są bilety 24h. Kup sobie taki. Uchronią od szoku, stresu i problemów, które trapią na co dzień miejscowych
                            Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2011-05-05, 18:09.
                            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13959

Heh, no akurat 9 maja to już zrobimy papa Wrocławowi.

Comment

• admiro
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2005.05
                                • 248

Czy to mógłby doradzić miejsce w okolicy na parking?

Chcemy zostawić auto na noc bo tak będzie najwygodniej, w nocy i tak skończymy w centrum potem na nocleg a do południa z powrotem Leśnica

Najlepszy byłby parking strzeżony, ewentualnie inne pewne miejsce.
                                Moje piwo jest bezcenne.

Schizma miodowa.

Comment

Przetwarzanie...
                                X