Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kopyr
VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziWidocznie ja razem z synem mamy je zryte podobnie jak Intel i wielu innych z którymi rozmawiałem, albo Ty masz je uwędzone na stałe. "A la Grodziskie" z Pinty to była jedna z gorszych wersji Grodziskiego jaką piłem. Gdyby nie nazwa, nie skojarzyłbym z Grodziskim.
Comment
-
-
Chyba w przyszłym roku nie wezmę piwa do degustacji.
Większość Warsztatów upłynęła mi na polewaniu piwa w ciemnym kącie.
Nie pogadałem ze znajomymi, nie podegustowałem piwek tyle ile bym chciał i takie tam...
Dobrze, że choć później, wieczorem troszkę popróbowałem PINTY i posiedziałem z forumowiczami.
Muszę to chyba poważniej przemyśleć..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziChyba w przyszłym roku nie wezmę piwa do degustacji.
Większość Warsztatów upłynęła mi na polewaniu piwa w ciemnym kącie.
Nie pogadałem ze znajomymi, nie podegustowałem piwek tyle ile bym chciał i takie tam...
Dobrze, że choć później, wieczorem troszkę popróbowałem PINTY i posiedziałem z forumowiczami.
Muszę to chyba poważniej przemyśleć...
ps znam ten ból , a ile się trzeba było nadźwigać . Z Przemem z daaaaalekiego parkingu 3 x musieliśmy obracać . Następnego dnia czułem się jakbym wagon węgla rozładowałMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ej no przecież nie było prikazu lania piwa non-stop - a poza tym jak podbiegałem do Macasa po pomoc w zagazowaniu mojej beczki (dzięki!) to Ciebie nie widziałem ani razu na miejscu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziEj no przecież nie było prikazu lania piwa non-stop - a poza tym jak podbiegałem do Macasa po pomoc w zagazowaniu mojej beczki (dzięki!) to Ciebie nie widziałem ani razu na miejscuMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KopyrAlbo rozmawiamy o tym, czy to był dobry Grodzisz (tu się nie czuję kompetentny), albo rozmawiamy o tym czy wyczuwalne były nuty wędzone (tutaj jeśli ktoś ich nie czuł to IMO ma zryte kubki smakowe).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziJeżeli to co tam można było wyczuć, to były nuty wędzone, to nie wiem jak określić te, występujące w Piwie Grodziskim. Staram się w ocenie piwa nie sugerować nazwą, ani tym co powinno w nim być. Te aromaty z "A la Grodziskiego" w niczym nie przypominały mi aromatów dymu wędzarniczego z oryginału. Wędzoność z "A la Grodziskiego" była tak słaba i nienaturalna, że wyczuwało się ją, jako po prostu jakieś fenole.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziJeżeli to co tam można było wyczuć, to były nuty wędzone, to nie wiem jak określić te, występujące w Piwie Grodziskim. Staram się w ocenie piwa nie sugerować nazwą, ani tym co powinno w nim być. Te aromaty z "A la Grodziskiego" w niczym nie przypominały mi aromatów dymu wędzarniczego z oryginału. Wędzoność z "A la Grodziskiego" była tak słaba i nienaturalna, że wyczuwało się ją, jako po prostu jakieś fenole.
Comment
-
-
Fido nie gadaj, bo Ci pomogłem, znaczy rozlałem swoje i trochę Twojego, a i pomocnika zaangażowanego też przywiozłem
Ale myślę, że jedna beczka by w zupełności wystarczyła.
W tym roku nie bardzo nadawałem się do pomocy przy zwijaniu stanowiska, ale w ewentualnym przyszłym obiecuję poprawę !!!Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedzizgadzam się - dla mnie smak tego piwa przypominał trunki przechowywane w beczkach wypalanych węglem - jeśli ktoś zna smak whisky z Islay to wie o czym mówie - ale może tak miało być?
Była fajna wędzoność, w niczym nie przypominająca szynki, ale spokojnie, mam flaszkę, za kilka dni zdegustuję i jeszcze raz się wypowiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziMi się wydaje że w porównaniu z ubiegłoroczną "A lą" z Żywca jest duży progres i piwo daje radę jest pijalne. Dla mnie było miłym przerywnikiem miedzy "chmielowymi atakami".
Comment
-
-
W temacie jestem zupełnym laikiem, ale po wypiciu A'la Grodziskiego, nie mogę powiedzieć, że nie czułem wędzenia. Czy piwo było dobre, czy jednak gorsze w porównaniu do innych A'la Grodziskich to nie wiem, bo nie mam punktu odniesienia. W każdym bądź razie mi smakowało. A to, że są ludzie, którym to piwo nie podeszło jest normalne, nie da się wszystkich zadowolićwww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment