To można zrobić taką zabawę - szaradę z nagrodami. Mianowicie jak przy pomocy kufla 0.5 oraz pokala 0.3 nalać sobie 0.4. Jest to proste do wykonania w kilku ruchach. Oczywiście potrzebne jest jeszcze jedno szkło z kreską na 0.4. Dodam, że użyć trzeba zarówno 0.5, jak i 0.3 a nie tylko ulać 0.4 z kufla
VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-04-06, 21:20.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAha. To będzie się trzeba dobierać w podgrupy w celu rozlania 0,5L na więcej szkła. Pozwoli to zdegustować więcej.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziWiększość piw była w okolicy 5-6 zł. wynalazki zagramaniczne siłą rzeczy droższe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJa nie chcę od ciebie takiego przelewanego i odgazowanego
Bierzemy zamawiamy 0,5L. Płacimy. Prosimy o nalanie 0,25L do jednego, a 0,25L do drugiego. Względnie zbieramy 5 typa, małe degustacyjne szkło i zamawiamy 5 takich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa to widzę inaczej.
Bierzemy zamawiamy 0,5L. Płacimy. Prosimy o nalanie 0,25L do jednego, a 0,25L do drugiego. Względnie zbieramy 5 typa, małe degustacyjne szkło i zamawiamy 5 takich.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Rewidować nikt nie będzie, ale jako mieszkaniec Wrocka powinieneś świecić przykładem i obnosić się ze szkłem festiwalowym, a nie Kocoura
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNa linie nocne bilety jednorazowe kosztują 2,80 zł. 30 minutowe bez zmian, czyli 2,40zł.mb WOS
Comment
-
-
Bilet 24h jest dobrym rozwiązaniem. Kosztuje tyle, co 4 jednorazówki, ale w zamian masz spokój z kasowaniem biletów i dowolność w wyborze linii (poza pospiesznymi).Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziBilet 24h jest dobrym rozwiązaniem. Kosztuje tyle, co 4 jednorazówki, ale w zamian masz spokój z kasowaniem biletów i dowolność w wyborze linii (poza pospiesznymi).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziW weekend można jeździć pospiesznymi w cenie normalnych, więc myślę, że w przypadku 24h to też tak działa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment