Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Keeper
Wyświetlenie odpowiedzi
VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki
Collapse
X
-
A ja mam pytanko nie związane z Festiwalem ani Warsztatami, tylko z samym Wrocławiem, a dokładniej z trzydniowym w nim pobycie. Czy możecie polecić mi jakąś dobrą miejscową piekarnię, która piecze pyszne chleby naturalnymi metodami? Najlepiej gdzieś w okolicach pl. Powstańców Śląskich, Czeskiego Raju, Browarku, Drink Hali, Rynku czy ew. w samej Leśnicy, bo tam się będę obracał. Oprócz chleba w płynie trzeba jeszcze mieć czym brzuch wypełnić, zwłaszcza rano.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Na wrocławskich piekarniach się nie znam. Na pewno dobre pieczywo w szerokim asortymencie można nabyć w merkecie EPI, ale ceny są delikatesowe.
Pieczywo pierwszego sortu robi piekarnia z Rogowa Sobóckiego. Jakbyś się skontaktował, to może podadzą Ci jakieś adresy sklepów we Wrocławiu.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Keeper Wyświetlenie odpowiedziNie, nie Chciałem tylko dowiedzieć się, jak to z tą degustacją piw domowych, dla kogo ona jest i na jakich zasadach, domyślam się, że nie na drodze sprzedaży, gdyż to chyba prawnie niedozwolone. A skoro za darmo to dla kogo i jak? Dodam, że na tego typu festiwal wybieram się po raz pierwszy i nie do końca znam zasady tego typu imprez.
Zresztą są zdjęcie z poprzednich warsztatów tam możesz podejrzeć
pozdrawiam M.Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziNa samej Leśnicy jest kilka piekarni, w tym jedna przy zamku. Zresztą na festiwalu podobno też ma być stoisko piekarskie, więc może pieczywo będzie dostępne bliżej niż rzut kufla
Comment
-
-
Dzięki za chlebowe namiary. Lubię odwiedzać Ostrów Tumski, więc zapewne odwiedzę piekarnię przy placu Bema. W tym EPI to ja nawet ostatnio przypadkowo byłem, więc trafię.
Co do piekarni z Rogowa, to wysłałem im maila. Na 90% nawet już smakowałem ich pieczywo. Podczas wizyty w Sobótce zostałem nim poczęstowany przez znajomego z Wrocławia, który przy każdym tam pobycie kupuje kilka chlebów, więc coś w tym musi być.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jakby mało było kłopotów z dojazdem do Leśnicy, to jeszcze od 30 kwietnia rusza budowa zintegrowanego węzła przesiadkowego przy Dworcach (od strony Dworca PKS). Kilka linii tramwajowych zmieni trasy. Nie jest to może istotne dla przyjezdnych, tylko bardziej dla miejscowych, ale przecież jesteście już przyzwyczajeni, że od 15 lat nie ma dnia by nie było objazdówOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-04-21, 09:55.
Comment
-
-
Na stronie Festiwalu na listę piw lanych wpisano Lwówek Książęcy niefiltrowany
Czy to prawda, że na Festiwalu miał pojawić się także jeden z wrocławskich browarów restauracyjnych?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
-
Che! We Wrocławiu póki co jest tylko jeden- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziChe! We Wrocławiu póki co jest tylko jeden
Comment
-
-
Może do przyszłego roku się tak dramatycznie poprawią z produkcją, że kto wie co dalsza przyszłość FDP przyniesieOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-04-22, 15:11.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment