VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie i II Festiwal Dobrego Piwa, 7-8 V 2011 plotki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10788

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Keeper Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie, nie Chciałem tylko dowiedzieć się, jak to z tą degustacją piw domowych, dla kogo ona jest i na jakich zasadach, domyślam się, że nie na drodze sprzedaży, gdyż to chyba prawnie niedozwolone. A skoro za darmo to dla kogo i jak? Dodam, że na tego typu festiwal wybieram się po raz pierwszy i nie do końca znam zasady tego typu imprez.
    W zeszłym roku było dla wszystkich , w tym jak dobrze zrozumiałem też ( trzeba posiadać szkło festiwalowe)
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13959

A ja mam pytanko nie związane z Festiwalem ani Warsztatami, tylko z samym Wrocławiem, a dokładniej z trzydniowym w nim pobycie. Czy możecie polecić mi jakąś dobrą miejscową piekarnię, która piecze pyszne chleby naturalnymi metodami? Najlepiej gdzieś w okolicach pl. Powstańców Śląskich, Czeskiego Raju, Browarku, Drink Hali, Rynku czy ew. w samej Leśnicy, bo tam się będę obracał. Oprócz chleba w płynie trzeba jeszcze mieć czym brzuch wypełnić, zwłaszcza rano.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• slavoy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛
        • 2001.10
        • 5055

Na wrocławskich piekarniach się nie znam. Na pewno dobre pieczywo w szerokim asortymencie można nabyć w merkecie EPI, ale ceny są delikatesowe.
        Pieczywo pierwszego sortu robi piekarnia z Rogowa Sobóckiego. Jakbyś się skontaktował, to może podadzą Ci jakieś adresy sklepów we Wrocławiu.
        Dick Laurent is dead.

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12706

Na samej Leśnicy jest kilka piekarni, w tym jedna przy zamku. Zresztą na festiwalu podobno też ma być stoisko piekarskie, więc może pieczywo będzie dostępne bliżej niż rzut kufla

Comment

• grew
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.05
            • 766

Smaczne wyroby ma piekarnia koło mostu Młyńskiego, naprzeciw nieczynnego obecnie przystanku tramwajowego koło pl. Bema. O ile się nie mylę nazywa się Tumska. W sobotę łatwo tam trafić - przed wejściem stoi pokaźna kolejka ludzi

Comment

• macas
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2008.02
              • 681

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Keeper Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie, nie Chciałem tylko dowiedzieć się, jak to z tą degustacją piw domowych, dla kogo ona jest i na jakich zasadach, domyślam się, że nie na drodze sprzedaży, gdyż to chyba prawnie niedozwolone. A skoro za darmo to dla kogo i jak? Dodam, że na tego typu festiwal wybieram się po raz pierwszy i nie do końca znam zasady tego typu imprez.
              W poprzednich edycjach było lanie do kubeczków wg. uznania piwowara i taki delikwent podróżował od stolika do stolika.
              Zresztą są zdjęcie z poprzednich warsztatów tam możesz podejrzeć

pozdrawiam M.
              Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
              Beniamin Franklin

Comment

• mareks
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1939

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                Na samej Leśnicy jest kilka piekarni, w tym jedna przy zamku. Zresztą na festiwalu podobno też ma być stoisko piekarskie, więc może pieczywo będzie dostępne bliżej niż rzut kufla
                Zapewne tradycyjnie Piekarnia Kibało.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13959

Dzięki za chlebowe namiary. Lubię odwiedzać Ostrów Tumski, więc zapewne odwiedzę piekarnię przy placu Bema. W tym EPI to ja nawet ostatnio przypadkowo byłem, więc trafię.
                  Co do piekarni z Rogowa, to wysłałem im maila. Na 90% nawet już smakowałem ich pieczywo. Podczas wizyty w Sobótce zostałem nim poczęstowany przez znajomego z Wrocławia, który przy każdym tam pobycie kupuje kilka chlebów, więc coś w tym musi być.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13959

Jakby mało było kłopotów z dojazdem do Leśnicy, to jeszcze od 30 kwietnia rusza budowa zintegrowanego węzła przesiadkowego przy Dworcach (od strony Dworca PKS). Kilka linii tramwajowych zmieni trasy. Nie jest to może istotne dla przyjezdnych, tylko bardziej dla miejscowych, ale przecież jesteście już przyzwyczajeni, że od 15 lat nie ma dnia by nie było objazdów
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-04-21, 09:55.

Comment

• Keeper
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2011.04
                      • 44

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Moje kubeczki smakowe już drżą z niecierpliwości.

Comment

• chemmobile
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.03
                        • 2168

Na stronie Festiwalu na listę piw lanych wpisano Lwówek Książęcy niefiltrowany

Czy to prawda, że na Festiwalu miał pojawić się także jeden z wrocławskich browarów restauracyjnych?
                        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Nieprawda.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23977

Che! We Wrocławiu póki co jest tylko jeden
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                              Che! We Wrocławiu póki co jest tylko jeden
                              No tego to tym bardziej nie będzie
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23977

Może do przyszłego roku się tak dramatycznie poprawią z produkcją, że kto wie co dalsza przyszłość FDP przyniesie
                                Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-04-22, 15:11.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X