Mam pytanie , czy na następny weekend organizatorzy załatwili lepszą pogodę ?
Podobno ma być 20 st C i słońce. Czwartkowa prognoza będzie wiarygodna.
załatwiać to pewnie załatwili, tylko czy wpłacili opłatę
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Co do Pinty, to przeczytaj do końca info na stronie Festiwalu - wg mnie zadeklarowali piwa na wynos, ale głowy nie dam.
Na stronie Festiwalu jest napisane: "Na miejscu i na wynos zawsze żądajcie piw od PINTY!" - więc będziemy żądać i na wynos Zobaczymy, czy do PETa, czy może do kufla festiwalowego Jakby zabutelkowali to już byłoby szaleństwo!
Info ze strony facebook-owej Pinty:
"Dziś - 29.04.2011 - wielki dzień dla PINTY - rozlew do butelek trzech pierwszych piw: PINTA Atak Chmielu (AIPA), PINTA Czarna Dziura (Dark Lager) oraz PINTA A'la Grodziskie. Na filmie to ostatnie. Jutro lejemy do beczek :-)"
Info ze strony facebook-owej Pinty:
"Dziś - 29.04.2011 - wielki dzień dla PINTY - rozlew do butelek trzech pierwszych piw: PINTA Atak Chmielu (AIPA), PINTA Czarna Dziura (Dark Lager) oraz PINTA A'la Grodziskie. Na filmie to ostatnie. Jutro lejemy do beczek :-)"
Tak więc butelki raczej będą.
Dziękuję bardzo! Bronię się przed facebook'iem, ale ulegnę dopiero jak Kocour będzie miał profil Tak jak to było z tweeter'em
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
No żesz marny losie. Akurat to co ciekawe to w niedzielę i to w czasie gdy jeden taki z zemsty, że nie pije to będzie chciał jechać. Czy ktoś nie mógłby przebić opon w pewnym samochodzie którego namiary ktoś gdzieś poda póxniej
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
serdecznie zapraszam do odwiedzania podczas Festiwalu stoiska serów Old Poland (OLD Poland).
Odżałowałem ostatnio i kupiłem sobie opakowanie Bursztyna - muszę powiedzieć, że zagryzany pod trunki i bez nich smakuje przednio. Rodzi to ochotę aby na festiwalu sprawdzić pozostałe wyroby.
Jak już pisałem, nie jest to jedyny tego typu ser w Polsce. Tańszy, ale dostępny tylko lokalnie jest Szeneker ze Skarszew. No może jest to bardziej Rubin niż Bursztyn, bo dojrzewa 3 miesiące, ale jak dłużej poleży, to można go śmiało zastosować w postaci "ścieralnej".
Jak już pisałem, nie jest to jedyny tego typu ser w Polsce. Tańszy, ale dostępny tylko lokalnie jest Szeneker ze Skarszew. No może jest to bardziej Rubin niż Bursztyn, bo dojrzewa 3 miesiące, ale jak dłużej poleży, to można go śmiało zastosować w postaci "ścieralnej". www.sery.pl
Bez zbędnych dyskusji: Szeneker to szwajcar, więc porównywanie go z holendrem Bursztynem jest pomyłką.
Odżałowałem ostatnio i kupiłem sobie opakowanie Bursztyna - muszę powiedzieć, że zagryzany pod trunki i bez nich smakuje przednio. Rodzi to ochotę aby na festiwalu sprawdzić pozostałe wyroby.
Comment