2010.10.30 - Czechy, Varnsdorf - AleFestivAle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie wiem czy pochwalić, ale już trochę się warzy
    Zawiercie, Piotrków (Ale Ale, weizen), Ciechan. Chodziło żeby wzbogacić repertuar o coś "egzotycznego", ale albo browary nie reflektują, albo hurtownik nie jest w stanie poinformować o cenach... ich strata
    Poza Krajanem, który regularnie uczestniczy w spożywczych i alkoholowych targach to może jeszcze Koreb stara się zaprezentować na różnego rodzaju imprezach branżowych i niebranżowych poza regionem jego naturalnego występowania.
    Nie przypominam sobie imprezy na których przez ciebie wymienione browary uczestniczyły. Zawiercie dopiero od przejęcia produkcji "smoczych" od Relakspola dostrzegł w górnej fermentacji potencjał. Do niedawna był to jeszcze zaściankowy browar.

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12575

Dlatego nie rozmawiałem z browarami, tylko z dystrybutorem, chodziło o przygotowanie oferty i kilkunastu do kilkudziesięciu kartonów piwa, które miały się pojawić w ramach degustacji... (oczywiście bez dowozu do Czech). Akurat dla chętnych z Polski to żadna strata.

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

Czyli browar nic na tym nie tracił? No poza tymi kartonami piwa

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12575

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli browar nic na tym nie tracił? No poza tymi kartonami piwa
          za kartony też można było zapłacić... browar stracić mógł jedynie reputację, ale teraz też i jej nie zyska

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19261

No to jakoś mogę zrozumieć ich brak zainteresowania. Te browary mają pewnie zbyt i bez kombinacji z festiwalami poza Polską. Patrząc na to z punktu widzenia przeciętnego handlowca - udział w tym feście nie przełoży się na sprzedaż piwa ogólnie. Na tym mogłoby zależeć Br. Belgia gdyby jeszcze istniał.

Comment

• darekd
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12575

Na imprezie obok całej masy ciekawych piw , w tym oczywiście Kocourów ,powinien być ten rarytas: Matuszka IPA Raptor 16.
              Naprawdę polecam, jeśli ktoś może z Wrocławia byłby chętny kupić i przywieźć mi buteleczkę tego piwa (o ile będzie, bo klasykę i pszenicę mają w butelkach), to zprzyjemnością przy innej okazji chętnie zrewanżuję się jakimś czeskim ciekawym piwem.
              Polecam o piwo:

Comment

• AndrewZG
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.08
                • 261

W zaktualizowanej rozpisce uczestników pojawił się Bracki Browar Zamkowy z Brackim Mastnym!
                Czyli jednak można i komuś zależy żeby polska górna fermentacja wyjrzała poza nasze granice.
                Trzeba tylko przyklasnąć i życzyć powodzenia, bo konkurencja będzie wyśmienita.

P.S. darekd - szkoda, że Cię nie będzie - miałem nadzieję pogawędzić o praskich zakątkach...

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                  Na imprezie obok całej masy ciekawych piw , w tym oczywiście Kocourów ,powinien być ten rarytas: Matuszka IPA Raptor 16.
                  Naprawdę polecam, jeśli ktoś może z Wrocławia byłby chętny kupić i przywieźć mi buteleczkę tego piwa (o ile będzie, bo klasykę i pszenicę mają w butelkach), to zprzyjemnością przy innej okazji chętnie zrewanżuję się jakimś czeskim ciekawym piwem.
                  Polecam o piwo:

http://www.praguebeergarden.com/beer...ka-raptor-ipa/
                  Darku jak tylko nie zapomnę zakupimy dla Ciebie. Przekażemy jakoś przez wspólników
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23931

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                    Z nami się nie kontaktowałeś w tej sprawie. Czyżby jakiś bojkot? Mamy co prawda pewne wsparcie od GŻ ale to nas chyba nie wyklucza
                    Kontaktowałem się z Grupą Żywiec, z p. Tołwińskim, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Wiem Grzesiu że jakbym Ciebie spytał to nie było by problemu, ale z tego co wiem Piwarnia Żwyiecka nie jest właścicielem browaru w Cieszynie, i niezbyt rozumiem dlaczego miałbyś finansować to z własnej kieszeni - jeśli się mylę to oczywiście mnie popraw

Kontaktowałem się z browarami/przedstawicielami/znanymi mi pracownikami:

Zawiercie
                    Bierhalle
                    Sulimar
                    Ciechanów
                    GŻ - Cieszyn

Poza Bierhalle nie kontaktowałem się z żadnym innym browarem restauracyjnym, gdyz wg mojej wiedzy mogą być problemy z piwem zabutelkowanym i jego transportem.

Chodziło o dostawę po kartonie piwa do darmowej degustacji. To był jedyny koszt. W Zawierciu chorują i przepraszają za niemożność udziału. W Bierhalle brak chęci ze strony szefostwa, w innych browarach brak jakiejkolwiek reakcji.

Cieszę się że będzie Grzesiek i Marek z Mastnym.
                    Last edited by ART; 2010-10-29, 09:37.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Ale było fajnie! Piwa przepyszne, dla mnie najlepsze było Jantarove Ale browaru Odddog ze względu na wspaniały, chmielowy aromat, ale inne ich piwa były też bardzo dobre - Punk IPA, Hardcore IPA. Z Trebonickim wymieniliśmy się na piwa domowe. Zvikovski stout ma 21 blg, zamieniłam się z Maggykiem na prawdziwego białego portera bo się bałam, że upadnę pod tym woltażem. A biały porter miał 12 blg, więc spoko.

IPA Samuraj z Kocoura przy wymienionych wyżej IP to lekko gorzkawe piwo

Za rok też pojadę, o ile impra się odbędzie. Wcześniej jednak zapewne części z tych przepysznych piwek popróbujemy we Wrocławiu na Festiwalu Dobrego Piwa
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• danhaj
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.04
                        • 619

A Kocour coś nowego przygotował na tę okazję oprócz IPA Samuraj?
                        Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          A browaru Odddog
                          Browar to oczywiście Brew Dog, a Odd Dog to firma czeska, która ich piwami handluje - tak mi się ich psia wizytówka spodobała, że się przeklepałam

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                            Wcześniej jednak zapewne części z tych przepysznych piwek popróbujemy we Wrocławiu na Festiwalu Dobrego Piwa

I to jest dobra koncepcja.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
                              A Kocour coś nowego przygotował na tę okazję oprócz IPA Samuraj?
                              Nooo... tak, białego portera
                              Jak zobaczyliśmy na liście "porter weizen " to się ucieszyliśmy, ale mina lekko zrzedła, jak Artowi pani nalała coś jasnego do kufla, a cichcem na tablicy potem wymazała "porter" a napisała "łużicki"

Po za tym był jeszcze weizenbock, pale ale i inne, ale akurat poprzestałam na Samuraju, może inni tam obecni będą pamiętali.

AA!!! Zapomniałam - mieli piwo Grodziczki Tak trzeba było czytać, bo inaczej pani barmanka nie rozumiała. W smaku "klasyczny" Grodzisz na wędzonym z Weyermanna. Oprócz Kocoura jeszcze jeden browar miał grodziskie, tym razem poprawnie napisane.
                              Last edited by Marusia; 2010-10-31, 18:18.

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23931

kontynuując wątek z Czeskiego Raju:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedzi
                                Pewnie zawiłości polskiej odmiany nie są im znane - nam też się często zdarza źle odmieniać polskie nazwy, nie mówiąc o czeskich. Ważne, że piwo smaczne a zainteresowani wiedzą co to za piwo.
                                Proponowałem (bez złośliwości) że poprawię nazwę na tablicy, ale ta sama Pani od białego portera była tak pewna siebie że nie pozwoliła sobie przyjąć mych uwag do wiadomości Nie zmienia to faktu że impreza dla mnie jako piwosza była prześwietna, wspaniałe piwa, super atmosfera... ech...
                                Last edited by ART; 2010-11-01, 10:18.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X