2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011
Collapse
X
-
Miejsca (Opole-Żywiec-Opole) znajdą się też w Adminowozie, kogoś możemy zgarnąć z trasy, jeśli się dostosuje do naszego planu wyjazdowego, chętnych proszę o PW.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja będę jechać gierkówkąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-06-15, 13:28.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jeśli ktoś z Warszawy (jedna osoba) reflektuje na wyjazd w piątek bladym świtem, to zapraszam na PW.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
W poprzedni weekend jechaliśmy na eliminacje do konkursu, z Warszawy przez Kraków. Do Krakowa było bardzo dobrze, potem masakra, dużo objazdów. Wracaliśmy "girekówką" ale przed Częstochową odbilismy na Zawiercie i w Jedrzejowie wpadliśmy na krakowską. To jest chyba najbardziej optymalna droga.
Dopdatkowo w Zawierciu warto "uzupelnić płyny". Oczywiście pasażerowie
Comment
-
Jeśli ktoś w piątek jedzie z Warszawy o 12.58 IR SKRZYCZNE do Bielska z przesiadką na autobus zastępczy do Żywca, może się zgłosić na PW do mnie lub VanPuRz celem zakupienia tanich wspólnych biletów w ofercie "Ty i 1,2,3". Normalny kosztuje 46,50 ale im więcej osób tym taniej.
Powrót także IR SKRZYCZNE w niedzielę z Bielska o 13.50 (z Żywca 12.34) na tej samej zasadzie.Comment
-
Dopiero dzisiaj załatwiłem sobie wolny piątek, więc informuję w ostatniej chwili:
Wyruszam jutro przed południem automobilem z Torunia i będę oczywiście jechał jedynką. Mogę zgarnąć kogoś po drodze. Jakby co - PW.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Ja już po giełdzie. Niestety mogłem być tylko wczoraj.
Jak zwykle było super. Wyjątkowo w tym roku nie przeszkadzały mi klasowe wycieczki. Dzisiaj będzie pewnie więcej ludzi.
Aleja Piw Świata wymiata. Za dużo tego wszystkiego. Warto odwiedzić stoiska browarów restauracyjnych. Ceny 3,5-4,00 za kufelek 0,3.
Warto również zatrzymać się "chwilkę" przy piwowarach domowych. Moja "chwilka" trochę się przedłużyła i zanim się obejrzałem trzeba było wracać do domu.
Na stoisku huty szkła z Krosna można gratis wygrawerować napis na kuflu. Furorę robiło stoisko firmy Can-Pack, na którym rozdawano kapsle w ilościach hurtowych.
Kolekcjonerzy powinni być zadowoleni.
Jedzenie smaczne, piwa super, śliczny kufelek degustacyjny, pogoda dopisała. Minusów nie zauważyłem
Serdeczne podziękowania dla organizatorów i dla wszystkich znajomych (w szczególności piwowarom domowym), z którymi miałem przyjemność wychylić kufelek albo dwa.
Zazdraszczam tym, którzy mogą się bawić jeszcze dzisiaj.
Do zobaczenia za rok.Comment
-
Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElblComment
-
Też mi się wczoraj udało odwiedzić Żywiec i generalnie odczucia bardzo pozytywne, poza jednym - brak niektórych piw z listy do zdegustowania w alei świata, mimo zapewnień że będą wszystkie.
Chciałem skosztować Westvleterena ale pan z obsługi stoiska z piwami trapistów powiedział, że nie dostał go nawet do lodówki i być może będzie w sklepiku, gdzie zaraz poszedłem, po czym usłyszałem, że skończył się od razu po wystawieniu na półki, co zgodne z prawdą na pewno nie było...
Byłem na miejscu już przed 16 i nie widziałem ani jednego "Westa", ani nawet ceny na półeczce. Nie wiem co o tym sądzić szczerze powiedziawszy, może żeby sprobowac takiego rarytasu trzeba było sie wcześniej umówić z organizatorem? Jeśli coś takiego miało miejsce, to na przyszłość lepiej nie zamieszczać informacji o obecności tego piwa na liście festiwalowej... Paru innych piw także nie udało się sprobować, trzeba było kupować butelki w sklepiku.Ostatnia zmiana dokonana przez mon55ter; 2011-06-18, 11:44.Comment