2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1573

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MINIAKos
    A jeżeli ktoś nie jest zarejestrowany, to czy będzie możliwość nabycia 100ml szkła festiwalowego na stoisku?
    Tak będzie taka możliwość, kufle będą również w sprzedaży.

Comment

• JAQBA
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.08
      • 1352

Transport z Wrocka

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA
      Jeszcze jedno wolne miejsce (max - 2).
      Wszystkie miejsca zajęte - do zobaczyska

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 24013

Miejsca (Opole-Żywiec-Opole) znajdą się też w Adminowozie, kogoś możemy zgarnąć z trasy, jeśli się dostosuje do naszego planu wyjazdowego, chętnych proszę o PW.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Galu23
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.04
          • 62

Małe pytanko do osób jadacych samochodem z Warszawy i okolic : którą drogę wybrać : gierkówkę S8 czy S7 na Kraków - podobno na gierkówce panuje jakiś horror i są mega korki - ktoś już planowął taką trasę?

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Galu23
            Małe pytanko do osób jadacych samochodem z Warszawy i okolic : którą drogę wybrać : gierkówkę S8 czy S7 na Kraków - podobno na gierkówce panuje jakiś horror i są mega korki - ktoś już planowął taką trasę?
            Wiesz gdzie dokładnie są te korki?
            Ja będę jechać gierkówką
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13963

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
              Wiesz gdzie dokładnie są te korki?
              Ja będę jechać gierkówką
              Prawie cały odcinek od Mszczonowa do Piotrkowa jest rozkopany.
              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-06-15, 13:28.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 2899

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Galu23
                Natężenie ruchu chyba zależy od godziny wyjazdu. Zapewne inaczej będzie o 6 rano a inaczej o 17.

Jeśli ktoś z Warszawy (jedna osoba) reflektuje na wyjazd w piątek bladym świtem, to zapraszam na PW.
                pozdrawiam
                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• hasintus
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.07
                  • 850

W poprzedni weekend jechaliśmy na eliminacje do konkursu, z Warszawy przez Kraków. Do Krakowa było bardzo dobrze, potem masakra, dużo objazdów. Wracaliśmy "girekówką" ale przed Częstochową odbilismy na Zawiercie i w Jedrzejowie wpadliśmy na krakowską. To jest chyba najbardziej optymalna droga.
                  Dopdatkowo w Zawierciu warto "uzupelnić płyny" . Oczywiście pasażerowie

Comment

• giudice
                    Gość
                    • 2005.07
                    • 231

Moim skromnym zdaniem z Warszawy najlepiej jechać: Radom - Kielce - Jędrzejów - Zawiercie - Siewierz - i dalej już gierkówką.

Comment

• dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4778

Jeśli ktoś w piątek jedzie z Warszawy o 12.58 IR SKRZYCZNE do Bielska z przesiadką na autobus zastępczy do Żywca, może się zgłosić na PW do mnie lub VanPuRz celem zakupienia tanich wspólnych biletów w ofercie "Ty i 1,2,3". Normalny kosztuje 46,50 ale im więcej osób tym taniej.
                      Powrót także IR SKRZYCZNE w niedzielę z Bielska o 13.50 (z Żywca 12.34) na tej samej zasadzie.

Comment

• giudice
                        Gość
                        • 2005.07
                        • 231

Prawdopodobnie z przyczyn losowych będę miał do odstąpienia jeden pokój dwuosobowy w Pensjonacie nad Sołą.
                        Szczegóły na PW.

Comment

• pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

Dopiero dzisiaj załatwiłem sobie wolny piątek, więc informuję w ostatniej chwili:
                          Wyruszam jutro przed południem automobilem z Torunia i będę oczywiście jechał jedynką. Mogę zgarnąć kogoś po drodze. Jakby co - PW.
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

Comment

• Promil03
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.10
                            • 2833

Ja już po giełdzie. Niestety mogłem być tylko wczoraj.
                            Jak zwykle było super. Wyjątkowo w tym roku nie przeszkadzały mi klasowe wycieczki. Dzisiaj będzie pewnie więcej ludzi.
                            Aleja Piw Świata wymiata. Za dużo tego wszystkiego. Warto odwiedzić stoiska browarów restauracyjnych. Ceny 3,5-4,00 za kufelek 0,3.
                            Warto również zatrzymać się "chwilkę" przy piwowarach domowych. Moja "chwilka" trochę się przedłużyła i zanim się obejrzałem trzeba było wracać do domu.
                            Na stoisku huty szkła z Krosna można gratis wygrawerować napis na kuflu. Furorę robiło stoisko firmy Can-Pack, na którym rozdawano kapsle w ilościach hurtowych.
                            Kolekcjonerzy powinni być zadowoleni.
                            Jedzenie smaczne, piwa super, śliczny kufelek degustacyjny, pogoda dopisała. Minusów nie zauważyłem
                            Serdeczne podziękowania dla organizatorów i dla wszystkich znajomych (w szczególności piwowarom domowym), z którymi miałem przyjemność wychylić kufelek albo dwa.
                            Zazdraszczam tym, którzy mogą się bawić jeszcze dzisiaj.
                            Do zobaczenia za rok.

Comment

• Paco
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.12
                              • 265

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                              Furorę robiło stoisko firmy Can-Pack, na którym rozdawano kapsle w ilościach hurtowych.
                              Kolekcjonerzy powinni być zadowoleni.
                              Tego zdania mogłeś nie zamieszczać, teraz jeszcze bardziej żałuję, że mnie tam nie ma w tym roku . Idę sie napić.
                              Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
                              zbieram ELBING
                              wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl

Comment

• mon55ter
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2010.10
                                • 43

Też mi się wczoraj udało odwiedzić Żywiec i generalnie odczucia bardzo pozytywne, poza jednym - brak niektórych piw z listy do zdegustowania w alei świata, mimo zapewnień że będą wszystkie.

Chciałem skosztować Westvleterena ale pan z obsługi stoiska z piwami trapistów powiedział, że nie dostał go nawet do lodówki i być może będzie w sklepiku, gdzie zaraz poszedłem, po czym usłyszałem, że skończył się od razu po wystawieniu na półki, co zgodne z prawdą na pewno nie było...

Byłem na miejscu już przed 16 i nie widziałem ani jednego "Westa", ani nawet ceny na półeczce. Nie wiem co o tym sądzić szczerze powiedziawszy, może żeby sprobowac takiego rarytasu trzeba było sie wcześniej umówić z organizatorem? Jeśli coś takiego miało miejsce, to na przyszłość lepiej nie zamieszczać informacji o obecności tego piwa na liście festiwalowej... Paru innych piw także nie udało się sprobować, trzeba było kupować butelki w sklepiku.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez mon55ter; 2011-06-18, 11:44.

Comment