2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • stormsto
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 31

Część piw z lodówek było przeniesione do sklepiku w sobotę po południu (ok 12-13).

Comment

• coelian
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.01
      • 19

Byłem koło 14stej.
      Bürgergasse Brauerei - browar domowy

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Żetony zostały wprowadzone głównie na potrzeby rozliczenia stoisk piwowarstwa domowego oraz dla weryfikacji pełnoletności nabywców żetonów + opaski, pomysł jest dobry. Każdy klient ma wyliczone na próbkę czy kufel. Problemem tej imprezy jest jedynie ogromna ilość ludzi na tak małym terenie. W sobotni wieczór praktycznie wszędzie stały wielkie kolejki, ja bym przeniósł gwiazdę na niedzielę było by dużo luźniej.

Comment

• bomba_z_wrocka
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.07
          • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coelian Wyświetlenie odpowiedzi
          Impreza miła. Fajnie było spotkać koleżanki i kolegów z forum... i pokosztować ciekawych piw.
          Niestety sobie pomarudzę.
          W sobotę chciałem zakupić kilka butelek interesujących mnie piw. Niestety... i te z "wyboru głównego" i z mojej "listy zapasowej" (poza jednym) były już wyprzedane. Można było je jednak zobaczyć w lodówkach na alejce piw.... i to w dosyć sporych ilościach. Jednak nie były do kupienia "na wynos" tylko "na miejscu". Dziwi, że nikt nie wpadł na pomysł by kilka kartonów różnych piw pozbierać z alei i nimi uzupełnić braki na sklepiku.
          Zastanawia mnie czy piwa butelkowe z alei piw świata mają innego właściciela (inna firma, kogo innego pieniądze) niż te ze sklepiku festiwalowego???
          Mam nadzieję, że zdołam nadrobić te straty w zakupach na Brackiej Jesieni
          A co do sławnych żetonów to w sobotę faktycznie były spore problemy (kolejka) z ich nabyciem.
          Glownym zamierzeniem organizatorow, "chyba", bylo zorganizowanie mozliwosci, zdegustowania wielu piw , ktore ciezko zdobyc i ktore u nas sa nieznane na rynku.
          Czyli "kufelek degustacyjny", daje szanse rozlania butelki , w zaleznosci od pojemnosci, na 3-5-7 osob.Jezeli sciagnieto 50 butelek , o pojemnosci 0,5L , i 35 przeznaczono na degustacje , to mozemy zalozyc ze przybylo 350 "nowych smakoszy". Jezeli by sprzedac 35 , a 15 przeznaczyc na "degustacje", to liczba "szczesliwcow" bylaby mocno zredukowana. To samo dotyczy , namiotu "piwowarskiego", po "malym" a nie po 0,5L.

Co do "zetonow", mozna bylo kupic je w dwoch miejscach, w "piwiarni" i w "informacji" tuz obok "rejstracji uczestnikow", Fakt nie bylo konkretnej informacji , ale przy takiej imprezie, nie wszystko zawsze dziala tak jak powinno.Tym bardziej ze "festiwal" jest "mlody" , nie mam na mysli "gieldy" bo to inna bajka.
          Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• bomba_z_wrocka
            • 2007.07
            • 222

Nisko chyle czolo , przed wszystkimi osobami , ktore musialy "zapierniczac na pelnych obrotach", kuchnia , bar, obsluga , organizatorzy, w czasie kiedy my poprostu sie "bawilismy"Mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi za kolejnosc. Piwowarom z namiotu , za "probki degustacyjne" bez zetonow. Marcopolockowi , za nie wprowadzenie w zycie "zakazu wstepu na PALARKE" I wszystkim wspoltworca "unikalnego klimatu" za chec i mozliwosc jego stworzenia.

P.S .Nie mam na mysli "DOODECK"-a , bo chrapie jak "pieron" i jeszcze na "wisniowke" namawia.

Comment

• mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedzi
              P.S .Nie mam na mysli "DOODECK"-a , bo chrapie jak "pieron" i jeszcze na "wisniowke" namawia.
              A skąd wiesz jak mocno chrapię, skoro razem nie spaliśmy.
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• bomba_z_wrocka
                • 2007.07
                • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                A skąd wiesz jak mocno chrapię, skoro razem nie spaliśmy.
                Alech sie chachnol.

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Alech sie chachnol.
                  No i dobrze, jest wybaczone, tylko sam Chrapkowie, sam pieron
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Doodeck
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.05
                    • 1612

.Nie mam na mysli "DOODECK"-a , bo chrapie jak "pieron" i jeszcze na "wisniowke" namawia.
                    Oj nadepnąłeś na minę...
                    Następnym razem Cię nagram chrapiącego i mp3 będzie do pobrania w sieci
                    Spodziewałem się raczej podziękowań, a tu taki
                    A jak jeszcze wyślesz mi zdjęcia ze swoich aparatów, to będziemy kwita.

PS: nie przewracaj się więcej "trzeźwy" w centrum miasta o własne sznurówki, bo i tak nikt nam nie uwierzy
                    Dalekosiężny
                    Obserwator
                    Obiektów
                    Dynamicznie
                    Epatujących
                    Ciekawymi
                    Koncepcjami

Comment

• pirackamuza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1908

Ktokolwiek ma jakieś ciekawe fotki, niech zapodaje do Galerii albo do mnie na mejla.
                      Toruń przeprasza za Radio Maryja
                      www.bobofruty.pl

Comment

• coelian
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.01
                        • 19

Glownym zamierzeniem organizatorow, "chyba", bylo zorganizowanie mozliwosci, zdegustowania wielu piw , ktore ciezko zdobyc i ktore u nas sa nieznane na rynku.
                        Czyli "kufelek degustacyjny", daje szanse rozlania butelki , w zaleznosci od pojemnosci, na 3-5-7 osob.Jezeli sciagnieto 50 butelek , o pojemnosci 0,5L , i 35 przeznaczono na degustacje , to mozemy zalozyc ze przybylo 350 "nowych smakoszy". Jezeli by sprzedac 35 , a 15 przeznaczyc na "degustacje", to liczba "szczesliwcow" bylaby mocno zredukowana. To samo dotyczy , namiotu "piwowarskiego", po "malym" a nie po 0,5L.
                        No dobrze... wszystko pięknie... tylko w lodówkach na alejce zapasy np Hercules Double IPA
                        wyglądały na "mało naruszone" - w sklepiku na półce pustka.... Ilu smakoszy piwa nie kupiło tego piwa bo bezczynnie ono stało w lodówce?
                        Co do liczby 350 smakoszy to jestem baaardzo sceptyczny. Byłem świadkiem jak "świadomy" piwosz i smakosz "szkolił" swojego znajomego - konsumenta Tyskiego czy innego Lecha - wyglądało to tak jakby artystę malarza zainteresować technologią budowy okrętów podwodnych Ale z pewnością wielu się zainteresuje i będzie wiedziało, że jest alternetywa dla piw koncernowych. Moi koledzy degustowali i degustowali - ich zachwyt rósł z każda wypitą próbką.... będą z nich ludzie !
                        Bürgergasse Brauerei - browar domowy

Comment

• mwa
                          • 2003.01
                          • 5071

Ja widziałem i dlatego warto tam być !
                          Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• maaniek
                            • 2010.11
                            • 118

Widziałem podobną scenkę, jeden kupił Chimaya w plastiku 0,5 a drugi Grottenbiera. I drugi mówi - No niezłe takie piwo z colą
                            Dziwne dla mnie było jedno w Alei Piw, na jednym stanowisku można było kupić piwko do kufelka degustacyjnego jak i do plastiku 0,5, a stanowisko obok tylko i wyłącznie do kufelka, nie wiem od czego to zależało.
                            Podobało mi się to, że można było kupić fajny pokal na giełdzie obok za parę zł i degustować Belgię w większej pojemności niż 100ml

Comment

• cyborg_marcel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 3467

Ci, którzy są na moich zdjęciach (a co za tym idzie: wiedzą o tym) wkrótce dostaną foty mejlowo. Jak coś ciekawego macie, to też mi ślijcie.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jako kapitalista-neofita zacząłem gwałtownie akumulować kapitał. Na razie zakumulowałem sobie 4 niewykorzystane żetony
                              Żetonów gratulujemy! Twoje pierwsze zdjęcia już są na fejsbuku i czekają, aż se tam ten obiecany profil założysz.
                              Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Nikt nic jeszcze nie napisal o kiełbasie, bo w tamtym roku było narzekanie. Rozumiem, że podpasowała?
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X