Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
Wyświetlenie odpowiedzi
2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDwa razy po to samo piwo?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziSądzisz, ze cały obecny towar był przywieziony "na raz", z tego co wiem to Grzesiek przynajmniej dwukrotnie jeździł po piwa.Last edited by Pendragon; 2011-07-04, 14:03.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie w tym rzecz. Raz jechał po kilka marek piw, a za innym razem po inne piwa. Można by pomyśleć, że koszt transportu został podwójnie doliczony do jednej butelki. Ktoś tu napisał, że marża 200% a inny, że powinna być max 100%. Przy podwójnym wyjeździe mamy dwukrotny wzrost marży. Ot taka metoda obliczeniowa. To był żart. Wiadomo, ze koszta trzeba liczyć całkowite.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziAle nagwatmałeś Z tą marżą to pisałem z czysto ekonomicznego punktu widzenia. Po prostu nie jest matematycznie możliwe, żeby marża wynosiła 200%.
To teraz co niektórzy mogą zacząć dyskusje, co autor miał na myśli
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA bo już mnie wkurza, że tu zawsze trzeba wszystko kawa na ławę, z chirurgiczną dokładnością, bo jak nie, to zacznie się słowotok na 15 stron pt. "moja racja jest mojsza!".
To teraz co niektórzy mogą zacząć dyskusje, co autor miał na myśli
PS. Piszę to ogólnie, nie żebym się personalnie kogoś czepiałBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziAle nagwatmałeś Z tą marżą to pisałem z czysto ekonomicznego punktu widzenia. Po prostu nie jest matematycznie możliwe, żeby marża wynosiła 200%.
Narzut może wynosić 200%.
A tak w ogóle, nie lubię zaglądania do kieszeni właścicielom firm, lokali i organizatorom imprez.
Jeśli ktoś uważa, że bardziej opłaci się jeździć do Bambergu niż do Żywca niech tam jeździ.
Jeśli ktoś wie jak zorganizować taką imprezę nie robiąc tak wysokich narzutów niech zorganizuje.
Jeśli ktoś ma podejrzenia, że organizatorzy Festiwalu próbowali coś na nim zarobić, to informuję, że prawo tego nie zabrania.
Comment
-
-
Bijecie pianę jak to na tym forum
Mamy wolny rynek i każdy może sprzedawać wszystko co jest dozwolone prawem i nie jest jeszcze regulowane urzędowo za tyle za ile chce. To działa też w drugą stronę - każdy ma prawo decydować czy zgadza się kupić dany towar za tyle, za ile mu go oferuje sprzedawca - w końcu nie mówimy tu o artykułach pierwszej potrzeby...
Swoją drogą, tak się zdarzyło, że nie dane mi było być w Żywcu trzy lata z rzędu i z relacji jak wyewoluowała ta impreza (nie spotkanie znajomych, tylko impreza masowa) to już chyba nie miejsce dla mnie.
To nie jest atak - to mój wybór - co nie zmienia faktu, że organizatorom życzę jak najlepiej - Grzesiu, Marku - niech Wam się darzybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adi_999 Wyświetlenie odpowiedziponawiam pytaniemój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedziWysłałem mu smsa przed chwilą.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedziWysłałem mu smsa przed chwilą.mój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adi_999 Wyświetlenie odpowiedziNie Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
miało byc
Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzimój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Galu23 Wyświetlenie odpowiedzi2) Dlaczego cena niektórych piw butelkowanych w Aleji Piw - była tak wysoka? Szczególnie chcodzi mi o piwa niemieckie. Na pocżątku roku byłem w Bamberku i większość piw kosztowała w granicach 0,5-0,7 Eur czyli około 2 - 2,8 PLN - te same piwa w Aleji kosztowały od 7 do 9 PLN ? Czy wynika to z kwestii zapłacania jakiejś dużej akcyzy lub cła ? 200% marży to trochę dużo.
Jako ciekawostkę podam,e że w celu zgromadzenia całego asortymentu piwa pokonaliśmy 11.500 km:
- 2 x Belgia
- 3 x Niemcy
- 1 x Holandia
- 1 x Czechy.
Dodam, że nie wiem i nie chcę wiedzieć ile zjedzono kiełbasy bo nie bawimy się w takie statystyki i rankingi jak na Oktoberfest
Piwo Westvleteren i kilkadziesiąt innych były dostępne jedynie w sklepiku. Aleja była komunikowana ze 155 piwami i tak w istocie było. Reszta w związku z bardzo wysokimi cenami lub małą ilością sztuk sprzedawana była w sklepiku. Jeżeli ktoś jest rozczarowany, że nie nie skosztował Westvleteren to informuję, że jest nadal w naszej ofercie i może go u nas zamówić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziJeżeli ktoś jest rozczarowany, że nie nie skosztował Westvleteren to informuję, że jest nadal w naszej ofercie i może go u nas zamówićLast edited by Pendragon; 2011-07-09, 10:21.
Comment
-
Comment