Właśnie wracamy z ostatniego wyjazdu po piwo, tym razem do Bambergu. Na samochodzie mamy kilkanście marek w tym m.in. Schlenkerla Rauchbier Marzen w beczce i Mahr`s Brau Ungespundent również w beczce a z innych ciekawostek wędzony Kellerbier z Brauerei Drei Kronen w Memmelsdorfie.
Wczoraj udało mi się zarezerwować miejsce w schronisku młodzieżowym na ul. KEN 3, pokój hotelowy 40 zł od osoby, podobno była jeszcze wolna sala czteroosobowa.
To będziemy sąsiadami. My z VanPurRz też mamy zarezerwowaną taką dwójkę. Możemy zgadać się w czterech na ewentualny powrót taxi z browaru na nocleg, gdybyśmy mieli wieczorem po imprezie niechęć (niezdolność) do dłuższych spacerów.
Z racji, że trochę mi się plany pozmieniały mam do zaoferowania dwa wolne miejsca z soboty na niedzielę w PENSJONACIE "U RUMCAJSA" ul. Królowej Jadwigi.
Miejscówka nad jeziorem Żywieckim ok. 8 km od browaru.
Miejsca w domkach 6-8 osobowych bez łazienek. Łazienki oddzielnie w budynku socjalnym.
Cena 30zł/osobę.
Z dodatkowych informacji - nocleg w dużym gronie kapslarzy
Qbolandy wyjeżdżają 17-06-2011 (piątek) około godz. 7.00 z Wrocka, a wracamy w niedzielę. Mamy 2-3 miejsca wolne w karawanie. Jak ktoś chętny na wspólną wycieczkę to zapraszam.
Qbolandy wyjeżdżają 17-06-2011 (piątek) około godz. 7.00 z Wrocka, a wracamy w niedzielę. Mamy 2-3 miejsca wolne w karawanie. Jak ktoś chętny na wspólną wycieczkę to zapraszam.
Mam za słabe serce Ale jakby co to możecie się przesiąść do naszego w Opolu
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Comment