2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MINIAKos Wyświetlenie odpowiedzi
    A jeżeli ktoś nie jest zarejestrowany, to czy będzie możliwość nabycia 100ml szkła festiwalowego na stoisku?
    Tak będzie taka możliwość, kufle będą również w sprzedaży.

Comment

• JAQBA
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.08
      • 1352

Transport z Wrocka

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedzi
      Jeszcze jedno wolne miejsce (max - 2).
      Wszystkie miejsca zajęte - do zobaczyska

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23960

Miejsca (Opole-Żywiec-Opole) znajdą się też w Adminowozie, kogoś możemy zgarnąć z trasy, jeśli się dostosuje do naszego planu wyjazdowego, chętnych proszę o PW.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Galu23
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.04
          • 62

Małe pytanko do osób jadacych samochodem z Warszawy i okolic : którą drogę wybrać : gierkówkę S8 czy S7 na Kraków - podobno na gierkówce panuje jakiś horror i są mega korki - ktoś już planowął taką trasę?

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Galu23 Wyświetlenie odpowiedzi
            Małe pytanko do osób jadacych samochodem z Warszawy i okolic : którą drogę wybrać : gierkówkę S8 czy S7 na Kraków - podobno na gierkówce panuje jakiś horror i są mega korki - ktoś już planowął taką trasę?
            Wiesz gdzie dokładnie są te korki?
            Ja będę jechać gierkówką
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
              Wiesz gdzie dokładnie są te korki?
              Ja będę jechać gierkówką
              Prawie cały odcinek od Mszczonowa do Piotrkowa jest rozkopany.
              Last edited by Pendragon; 2011-06-15, 13:28.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2002.05
                • 2880

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Galu23 Wyświetlenie odpowiedzi
                Natężenie ruchu chyba zależy od godziny wyjazdu. Zapewne inaczej będzie o 6 rano a inaczej o 17.

Jeśli ktoś z Warszawy (jedna osoba) reflektuje na wyjazd w piątek bladym świtem, to zapraszam na PW.
                pozdrawiam
                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• hasintus
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.07
                  • 850

W poprzedni weekend jechaliśmy na eliminacje do konkursu, z Warszawy przez Kraków. Do Krakowa było bardzo dobrze, potem masakra, dużo objazdów. Wracaliśmy "girekówką" ale przed Częstochową odbilismy na Zawiercie i w Jedrzejowie wpadliśmy na krakowską. To jest chyba najbardziej optymalna droga.
                  Dopdatkowo w Zawierciu warto "uzupelnić płyny" . Oczywiście pasażerowie

Comment

• giudice
                    Gość
                    • 2005.07
                    • 231

Moim skromnym zdaniem z Warszawy najlepiej jechać: Radom - Kielce - Jędrzejów - Zawiercie - Siewierz - i dalej już gierkówką.

Comment

• dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4702

Jeśli ktoś w piątek jedzie z Warszawy o 12.58 IR SKRZYCZNE do Bielska z przesiadką na autobus zastępczy do Żywca, może się zgłosić na PW do mnie lub VanPuRz celem zakupienia tanich wspólnych biletów w ofercie "Ty i 1,2,3". Normalny kosztuje 46,50 ale im więcej osób tym taniej.
                      Powrót także IR SKRZYCZNE w niedzielę z Bielska o 13.50 (z Żywca 12.34) na tej samej zasadzie.

Comment

• giudice
                        Gość
                        • 2005.07
                        • 231

Prawdopodobnie z przyczyn losowych będę miał do odstąpienia jeden pokój dwuosobowy w Pensjonacie nad Sołą.
                        Szczegóły na PW.

Comment

• pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

Dopiero dzisiaj załatwiłem sobie wolny piątek, więc informuję w ostatniej chwili:
                          Wyruszam jutro przed południem automobilem z Torunia i będę oczywiście jechał jedynką. Mogę zgarnąć kogoś po drodze. Jakby co - PW.
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

Comment

• Promil03
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.10
                            • 2833

Ja już po giełdzie. Niestety mogłem być tylko wczoraj.
                            Jak zwykle było super. Wyjątkowo w tym roku nie przeszkadzały mi klasowe wycieczki. Dzisiaj będzie pewnie więcej ludzi.
                            Aleja Piw Świata wymiata. Za dużo tego wszystkiego. Warto odwiedzić stoiska browarów restauracyjnych. Ceny 3,5-4,00 za kufelek 0,3.
                            Warto również zatrzymać się "chwilkę" przy piwowarach domowych. Moja "chwilka" trochę się przedłużyła i zanim się obejrzałem trzeba było wracać do domu.
                            Na stoisku huty szkła z Krosna można gratis wygrawerować napis na kuflu. Furorę robiło stoisko firmy Can-Pack, na którym rozdawano kapsle w ilościach hurtowych.
                            Kolekcjonerzy powinni być zadowoleni.
                            Jedzenie smaczne, piwa super, śliczny kufelek degustacyjny, pogoda dopisała. Minusów nie zauważyłem
                            Serdeczne podziękowania dla organizatorów i dla wszystkich znajomych (w szczególności piwowarom domowym), z którymi miałem przyjemność wychylić kufelek albo dwa.
                            Zazdraszczam tym, którzy mogą się bawić jeszcze dzisiaj.
                            Do zobaczenia za rok.

Comment

• Paco
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.12
                              • 265

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Furorę robiło stoisko firmy Can-Pack, na którym rozdawano kapsle w ilościach hurtowych.
                              Kolekcjonerzy powinni być zadowoleni.
                              Tego zdania mogłeś nie zamieszczać, teraz jeszcze bardziej żałuję, że mnie tam nie ma w tym roku . Idę sie napić.
                              Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
                              zbieram ELBING
                              wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl

Comment

• mon55ter
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2010.10
                                • 43

Też mi się wczoraj udało odwiedzić Żywiec i generalnie odczucia bardzo pozytywne, poza jednym - brak niektórych piw z listy do zdegustowania w alei świata, mimo zapewnień że będą wszystkie.

Chciałem skosztować Westvleterena ale pan z obsługi stoiska z piwami trapistów powiedział, że nie dostał go nawet do lodówki i być może będzie w sklepiku, gdzie zaraz poszedłem, po czym usłyszałem, że skończył się od razu po wystawieniu na półki, co zgodne z prawdą na pewno nie było...

Byłem na miejscu już przed 16 i nie widziałem ani jednego "Westa", ani nawet ceny na półeczce. Nie wiem co o tym sądzić szczerze powiedziawszy, może żeby sprobowac takiego rarytasu trzeba było sie wcześniej umówić z organizatorem? Jeśli coś takiego miało miejsce, to na przyszłość lepiej nie zamieszczać informacji o obecności tego piwa na liście festiwalowej... Paru innych piw także nie udało się sprobować, trzeba było kupować butelki w sklepiku.
                                Last edited by mon55ter; 2011-06-18, 11:44.

Comment

Przetwarzanie...
                                X