2011.06.17-18 - Żywiec - Festiwal Birofilia 2011

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9081

Dziś w Panoramie OK. 18 na dwójce pokazywali Żywiec i kilka znanych nam osób parę słów "wygłosiło" - Dorota Chrapek, pirackamuza, Mason. Ponadto twarz pokazał nasz stary-nowy kolega - Zythum z kapitalistyczna twarzą.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• slavoy
      🥛🥛🥛
      • 2001.10
      • 5055

Mason się nie wypowiadał, tylko grzmocił piwsko z VanPurzem.
      Dick Laurent is dead.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

I Sebek Tołwiński się nawet załapał do materiału A Zythum z Masonem robili dobre tło do materiału

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

Rozwija nam się ta kultura piwna. W Aleji Piw dla mnie najlepsze były Flying Dog Gonzo Imperial Porter, Saison Dupont, Chimay Triple - oczywiście wszystkie lane!
          Podziękowania dla Kopyra, Dori, Kuliego i pozostałych piwowarów, którzy w piątek polewali Russian Imperial Stouta i dzięki czemu poł soboty miałem z głowy
          Patent na bar z Andrzejem Gałasiewiczem mamy już opracowany i wiadomo było, że prędzej czy później pofatyguje się do nas przedstawiciel organizatorów, aby ukrócić niecny proceder niekonwecjalnego traktowania klientów. Dla takich chwil się żyje!
          Last edited by docent; 2011-06-19, 18:59.
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• bobza
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.01
            • 222

Generalnie świetna impreza, jechałem z nastawieniem na piwa amerykańskie i udało się plan zrealizować prawie w 100%. Belgię trzeba było nieco odpuścić ale nic to, następnym razem. Zdjęcia na stronie.
            http://www.alebrowar.pl/

http://www.facebook.com/AleBrowar

Comment

• lucifuge
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.11
              • 309

impreza bajka brakowało jednak bardziej szczegółowego harmonogramu, o tym ,że w sobotę palenie słodu i zwiedzanie jest do 14 dowiedziałem się po południu...

Comment

• Maremali
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                (...)
                Patent na bar z Andrzejem Gałasiewiczem mamy już opracowany i wiadomo było, że prędzej czy później pofatyguje się do nas przedstawiciel organizatorów, aby ukrócić niecny proceder niekonwecjalnego traktowania klientów. Dla takich chwil się żyje!
                Wiwat wesoły nalewak z bursztynowym Żywcem

Serdeczne podziękowania:
                - organizatorom za olbrzymi wybór piw do degustacji;
                - współpodróżnikom za miły dojazd i powrót z imprezy;
                - współbiesiadnikom za spotkanie i pogawędki przy piwie;
                - współspaczom za "spokojne"noclegi w schronisku;
                - Bombie za jajcownicę;
                - Tomkowi za tuzin wafelkowych nowości.

Do następnego roku, oby tylko ponownie tak szybko światło w namiocie kolekcjonerskim nie zgasło
                http://maremali.web-album.org/

Comment

• docent
                  • 2002.10
                  • 5205

Świeżutkie foty z Festiwalu do obejrzenia również tutaj.
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• MINIAKos
                    • 2010.02
                    • 151

Impreza bardzo fajna. Dziękuje piwowarom za możliwość spróbowania piwa. Jeszcze raz gratuluje tytułu GCh. Dobrze, że udało mi się załapać na drugą połowę drugiego dnia Oby w przyszłym roku sesja była łaskawsza.

P.S. Specjalne pozdrowienia dla Michała Saksa. Moi koledzy strasznie się zakochali w Brovariowej pszenicy Dziwne, że ta z CK Browaru wygrała.

Comment

• docent
                      • 2002.10
                      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MINIAKos Wyświetlenie odpowiedzi

P.S. Specjalne pozdrowienia dla Michała Saksa. Moi koledzy strasznie się zakochali w Brovariowej pszenicy Dziwne, że ta z CK Browaru wygrała.
                      Pszenicę wygrał Biermann - Majer Gliwice. CK zwyciężył w konkursie dziennikarzy "Pszeniczna Bomba".

Comment

• wogosz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.12
                        • 1007

W imieniu syna, mojej żony oraz swoim własnym dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje. Z naszej strony gratulujemy wszystkim laureatom konkursu, a więc Jackowi który tylko o włos przegrał tytuł Grand Championa, Waldkowi Szwedzie, Tomkowi Rogaczewskiemu, Kulemu, Brewers Brothers (Domagalscy), Gabi, Coderowi, Jajecznicy, Szisziemu, Vettisowi i pozostałym, których nie miałem okazji poznać osobiście. Impreza wspaniała, nie muszę dodawać że szczególnie dla nas. Dziękuję wszystkim kolegom za dotrzymywanie towarzystwa mojej żonie w chwilach kiedy z Jankiem byliśmy zajęci obsługą, a więc Josefikowi, Braciom Domagalskim, Upssowi, Wenie, Hasintusowi, Jkocurkowi, Pieronowi (Gosia powiedziała że dzięki niemu kocha Śląsk), LJajecznicy (piękny o niebieskich oczach - powiedziała żona) i wielu innym którzy okazali nam sympatię a ich nicków nie pamiętamy. Dzięki takim ludziom jak Wy, piwowarstwo nabiera szczególnego charakteru; czeka się na na takie imprezy nie po wyróżnienia, a po to aby się spotkać.
                        Musicie zrozumieć, że cała nasza rodzina jest w szoku po takim sukcesie. Gosia stwierdziła, że "odrobina piwowarstwa lepsza od najlepszego lekarstwa". Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za okazane serce, cieszymy się że smakowało lane przez nas piwo. Janek jest w szoku, więc nie wiem kiedy będzie mógł coś napisać od siebie, myślę jednak że nie wywinie się od tego.
                        Reasumując, wielkie podziękowania dla organizatorów: Piwiarni Żywieckiej i Grześka Zwierzyny, Browamatora i Ziemka Fałata, PSPD z Andrzejem Sadownikiem na czele, oraz Grupie Żywiec - od WOGOSZÓW

Comment

• anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10782

Gratulacje dla Janka ,szkoda że nie wygrało szkockie , bo mam jego kilka butelek
                          Mniej książków więcej piwa

Comment

• MINIAKos
                            • 2010.02
                            • 151

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                            Pszenicę wygrał Biermann - Majer Gliwice. CK zwyciężył w konkursie dziennikarzy "Pszeniczna Bomba".
                            Dzięki za sprostowanie. Koledzy się ze mną kłócili o to i w końcu przyjąłem ich zdanie Z ciekawości muszę odwiedzić CK, bo to dziwne żeby ichniejsze piwo wygrało cokolwiek, nawet konkurs dziennikarzy.

Comment

• wogosz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.12
                              • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Anteks
                              Gratulacje dla Janka ,szkoda że nie wygrało szkockie , bo mam jego kilka butelek
                              Też żałuję, bo to ja zgłaszałem to piwo.

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Mam nadzieje, że Janek wyjdzie z szoku Może polej mu jakieś piwo?

Impreza jak co roku przeleciała zbyt szybko. Jedyny minus to piątkowy koncert jakiegoś dziewczęcia, które wydzierało się niemiłosiernie w namocie piwowarów. Organizatorzy, następnym razem dajcie jakąś spokojniejszą muzykę dla piwowarów. Strasznie ta muzyka działała na nerwy.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X