Jak umieją jezdzić to powinni osiągnąć Trzebnicę lub nawet za, więc za 25min zapukają do Wrocka bram
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Było wesoło. Do zjazdu na Leśnicę kilka razy spontanicznie pozdrowiliśmy Jacera, ale później okazało się, że droga jest przyjemna - pusto, ładne widoki, jeden (słownie jeden) radar. Niestety mapa plus drogowskazy to w Polsce za mało, trzeba jeszcze umieć czytać z gwiazd lub fusów, czego nam zabrakło i w efekcie pojechaliśmy do Krotoszyna blisko 100-kilometrowym objazdem. O 21 byliśmy we Wrocku, co razem z postojem w Kaliszu czyni okrągłe 10 godzin od wyjazdu z Warszawy. W Kaliszu siedzieliśmy tylko trochę ponad godzinę z powodu, którego naturę wystarczająco powinna wyjaśnić nowa nazwa tamtejszego minibrowaru: Złoty Rów. Jako kierowca specjalnie nie żałowałem ale chłopaki miny mieli, nomen omen, kwaśne.
No właśnie tak myślałem, o co biega? hmmm, 9h? To nie rozpędzaliście się zabardzo
Miałeś wyszukiwarkę radarów?
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Jak skończyły się te cholerne ciężarówki, grzaliśmy ile wlezie, ale trochę czasu zeszło na dojazd do Kalisza i stanie w korku tamże, no i ten objazd krajoznawczy. Wyszukiwarki nie miałem, zobaczymy za kilka tygodni, czy faktycznie nic tam więcej nie było.
Wyszukiwarki nie miałem, zobaczymy za kilka tygodni, czy faktycznie nic tam więcej nie było.
No bo te, które znam to są w Zdunach, Miliczu, w Trzebnicy są kamery(jeżeli jechaliście przez miasto), jeżeli nie to jest na obwodnicy, Będków i Wisznia Mała. Kilka na pewno nie działa. Na pewno działają kamery w Trzebnicy a tam jest 40km/h
Z Ostrowa można jeszcze skręcić na Odolanów-Sulmierzyce wtedy się omija Krotoszyn, też fajna droga z nowym asfaltem, ruch znikomy, wiosek mało.
(1+sqrt5)/2
Ale nadal się wpada na korek "wahadłowy" z okazji budowy nowego mostu na Baryczy, czego dziś doświadczyliśmy. Gdyby nie to, to całkiem sympatycznie ten twój Milicz wyglądał
Ale nadal się wpada na korek "wahadłowy" z okazji budowy nowego mostu na Baryczy, czego dziś doświadczyliśmy. Gdyby nie to, to całkiem sympatycznie ten twój Milicz wyglądał
Ale to tylko w pewnych godzinach, trza było dzwonić to bym powiedział, że trzeba jechać przez Rynek i się wcinasz przed samym mostem w kolejkę. W sierpniu mają skończyć budowę.
Sympatycznie? Trawniki nie postrzyżone, miejscami brudno, ulice od miesiąca miotły nie widziały
Dopiero dziś wracaliście?
(1+sqrt5)/2
Dziś. Nie było aż tak źle, ci z przeciwka mieli kolejeczkę na pół kilometra. Kojarzę o którym miejscu na wbicie mówisz. Przelotem, z okien samochodu, miasto wyglądało przyjemnie, zresztą sam dojazd przez lasy dawał ulgę.
A są jakieś znaki ostrzegające o tych kamerach czy ich cel jest jednoznaczny, czyli trzepanie kasy?
Gdy wracaliśmy, akurat inną trasą, była taka tablica świetlna przed skrzyżowaniem, pokazująca prędkość. Razem z moją pokazała nr rejestracji, ciekaw jestem, czy oznacza to zdjęcie. Autu przed nami pokazało chyba tylko prędkość (ja jechałem szybciej).
Comment