2011.06.18 - Lwówek Śląski, Festiwal Piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Festiwal we Lwówku Śl. jest imprezą stosunkowo małą i lokalną. Tu nie chodzi o kolidowanie z terminem imprezy w Żywcu, bo to nie ten kaliber i inny target. W ubiegłym roku w tym samym czasie co festiwal we Lwówku odbywały się Kwisonalia w niedalekim Gryfowie Śl. i to pewnym sensie wpłynęło choćby na frekwencję we Lwówku. W tym roku oba wydarzenia nie nałożyły się na siebie, jednak informacje o lwóweckiej imprezie pojawiły się dopiero teraz, co uważam za skandaliczne niedbalstwo. Zresztą nie pierwszy raz lokalna polityka informacyjna okazała się kulawa jak dwunogi pies. Na 90% nie przyjadę do siebie na imprezę z tych samych powodów co fido. Gratuluję lokalnym działaczom refleksu. Z samych mieszkańców Lwówka impreza nie rozwinie się, a jak znam życie, to dotąd w sąsiednich gminach nie podjęto żadnych działań reklamujących lwówecki festiwal (który po raz trzeci, czyli od samego początku będzie miał zmienioną nazwę).
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
      Z samych mieszkańców Lwówka impreza nie rozwinie się, a jak znam życie, to dotąd w sąsiednich gminach nie podjęto żadnych działań reklamujących lwówecki festiwal (który po raz trzeci, czyli od samego początku będzie miał zmienioną nazwę).
      To świadczy, że dla organizatorów taka impreza to bardziej problem niż przyjemność.

Comment

• bomba_z_wrocka
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.07
        • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
        To świadczy, że dla organizatorów taka impreza to bardziej problem niż przyjemność.
        Oj tam , oj tam. Mniejsze grono , sami miejscowi , lokalna "elyta" na wiecej moze sobie pozwolic.Miejscowi nie beda widziec tego co "nie trzeba". A obcych nie bedzie wiec nie beda "paplac"jak to ten jest taki , a tamten to wcale nie lepszy.
        Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23960

Tyle co się dowiedziałem, że poza Lwówkiem, Ciechanem ma być Staropolski, Koreb, Racibórz i pewnie coś jeszcze.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• yarzapp
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.11
            • 10

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            Tyle co się dowiedziałem, że poza Lwówkiem, Ciechanem ma być Staropolski, Koreb, Racibórz i pewnie coś jeszcze.
            Dzięki! Bardzo się cieszę, że Koreb znowu przybędzie, obowiązkowo nabędę 5litrowe Żywe.

Jeśli chodzi o Lwówek to właściwie od festiwalu w Lwówku dwa lata temu zaczęła się moja przygoda z regionalnymi browarami (wcześniej zdarzało mi się wypić coś z Ambera, czy Ciechana, ale pojęcie miałem blade), a trafiłem tam zupełnie przypadkiem z rodziną wtedy... No cóż, cieszę się, że ta impreza się dalej odbywa, obojętnie w jakiej formie.

Comment

• bomba_z_wrocka
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.07
              • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              Niech zgadne , czy" pewniw cos jeszcze" to bedzie "EDI".
              Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• Baard
                Porucznik Browarny Tester
                • 2010.01
                • 316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bomba_z_wrocka Wyświetlenie odpowiedzi
                Niech zgadne , czy" pewniw cos jeszcze" to bedzie "EDI".
                No i po niespodziance

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                  Dla organizatorów taka impreza to ZAWSZE problem. Oni są w pracy. Ty masz w dupie ustawę o imprezach masowych i pijesz piwo, a organizator lata jak kot z pęcherzem, a jeszcze po imprezie dowie się, że wszystko było źle. Spróbuj choć raz coś takiego zorganizować, a będziesz wiedział, co to za miód.

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

Być może inspektor d/s funkcjonowania Klubu Abstynenta blokował tą imprezę

Jak dla gminy problemem jest organizacja to niech z niej zrezygnują lub ten komu ciężko niech się zwolni z pracy.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• Feti
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.10
                      • 801

No to będziesz miał 90% bezrobocie.
                      Nigdy, nigdy nie zadowolisz wszystkich.

Comment

• Baard
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2010.01
                        • 316

Kto, z forumowiczów, wybiera się na tą imprezę?

Comment

• yarzapp
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.11
                          • 10

Ja się wybieram z kolegą.

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Nie jest zadaniem gminy organizowaniem imprez dla pijaków. Jeśli próbuje się wymuszać akcje zrobienia przez ośmiogodzinnego pracownika imprezy, za którą zewnętrzna firma wzięłaby cieżkie pieniądze, to zawsze się tak skończy.

Nie wiem, kto wymyślił, że we Lwówku samorząd to robił, ale sukcesem to się skończyć nie mogło.

A tak swoją drogą, to ja ma pytanie do Jacera - ile takich imprez zorganizowałeś? Festiwali piwnych, giełd kolekcjonerskich, koncertów, bitew, czegokolwiek? Sprawiasz wrażenie, jakbyś ich miał za sobą tysiące i zrobienie takiego festiwalu to dla ciebie jak pierdnięcie. Trochę mnie to zaskoczyło, bo jak na razie nie dałeś poznać się z tej strony.
                            Last edited by Krzysiu; 2011-06-17, 15:27.

Comment

• yarzapp
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.11
                              • 10

Browary były następujące: Ciechan, Lwówek, Koreb + multistoisko z Jagiełłą, Czarnkowem i jakimiś czechami (m.i. Opat pieprzowy, spróbowałem tego, fuj), ponadto stoiska Holby, Litovela i Primatora, no i oczywiście Czeski Raj ze swoimi klasykami.
                              Największym rozczarowaniem był dla mnie Koreb, którego zawsze lubiłem i szanowałem, a tym razem przywiózł skwaszone Żywe

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yarzapp Wyświetlenie odpowiedzi
                                tym razem przywiózł skwaszone Żywe
                                Czyli jak zawsze, albo prawie zawsze...
                                Moim zdaniem ten browar powinien być przez nas 'zbanowany' za świadome robienie w balona.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X