2011.09.03-04 - Cieszyn, III Bracka Jesień

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zeko
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.07
    • 708

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika salc Wyświetlenie odpowiedzi
    Miały być bloki w lodowni i jakoś ich nie ma...
    Akurat w lodowni ich nie było. Kilka sztuk stało w leżakowni. I nie były z XIXw. jak organizatorzy zapowiadali

Comment

• crocco
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.12
      • 590

moje odczucie jest inne.Mało ludzi,zabawy takie sobie,kobita przewodniczka nie wiedziała co ma powiedzieć,impreza kiepska.

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Giełda bardzo udana, kameralna bez zbędnych tłoków i festów (ze 2 razy grajków uciszyłem bo nie dali porozmawiać ) organizatorom tylko dziękować za perfekcyjne przygotowanie. Ubawiłem się towarzystwo dopisało, dobrego piwa wybór zacny.

Comment

• beerek62
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2010.04
          • 1048

Najbardziej rozbawił mnie gość, który usiłował sprzedać szkło z Grodziska, tyle tylko, że na zwykłej szklance były naklejone kartki papieru
          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• agaslayer
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.06
            • 219

plusy
            +impreza fajna
            +pogoda dopisala
            +wymiany podstawek super
            +Mastne smakowite
            +super polozenie namiotu dla gieldy
            +pokazy rzemiosl

minusy
            -ludzi na gieldzie mniej
            -zwiedzanie browaru bylo zkrocone od pierwszej i drugiej imprezy, nastepnym razem chyba sprobuje to "VIP" zwiedzanie (teraz nie wyszlo, zaprosilem gosci i musialem sie o nich troszszyc )

brawa dla organizatorow, dziekuje za ladna sobote
            rowniez podziekowania dla wszystkich ktorych spotkalem i przerzucilem pare slow

ksiazka o browarze mi sie podoba, szklanka rowniez (no tesciu zabral )
            superjedzonka i goscie z Czech byli zachwyceni jak cena to i smakiem
            im tez sie bardzo podobala impreza
            Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz

nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
            http://beer.agaslayer.cz

Comment

• Adi78
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.09
              • 39

Drugi raz zwiedzałem Browar Zamkowy-tym razem VIP i mimo że to płatna opcja,to strzał w dziesiątkę z taką formą zwiedzania!Pomysł ze strojami przewodników,pasja Pana Dyrektora w opowiadaniu i na koniec ta niespodzianka z kranu(oby ta pszenica się udała i tak samo smakowała po rozlaniu)-cieszę się,że skusiłem się znowu na zwiedzanie .
              Chociaż fakt: był zapowiadany lód w tunelu lodowym,a go tam nie było .
              A po tak udanym rozpoczęciu dnia,wyjazd na premierę do Konicka .
              Ostatnia zmiana dokonana przez Adi78; 2011-09-04, 10:16.

Comment

• Rzeszowiak
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2009.04
                • 1597

Osoba, która oprowadzała nas po browarze niewiele miała ciekawego do powiedzenia, albo co bardziej prawdopodobne nie potrafiła swojej wiedzy przekazać.

Ale to jedyny minus jaki zauważyłem.

Giełda sympatyczna, fajny dobór piwek z beczki.

P.S. Troche nie w temacie, ale niektórzy giełdowicze zachowywali się jakby byli na allegro. Przykładowo jeden z nich sprzedawał nowe podkładki z Raciborza za 3 zł/ sztuka
                Nie tylko na allegro jak widać dochodzi do tak żenujących sytuacji.

Comment

• Grothesk
                  • 2005.11
                  • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedzi
                  Faktycznie Pierwsza Pomoc świetna. Pokątnie słychać było głosy o szkodliwości aspartamu. Grothesk szczerze, Twoja nauka nie idzie w las!
                  Cała przyjemność po mojej stronie.

Comment

• TeDy_beer
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2011.06
                    • 283

Super impreza, gratulacje dla organizatorów dla mnie i mojej żonki, początkujących smakoszy pifka ogrom napojów był porażający Pinta lana... pychota, belgijskie lane pifka... pychota, a propos mógłby ktoś podać mi nazwę tych piw? Mastne super, szkoda, że lane tak szybko w sobotę się skończyło...
                    Oprowadzanie po browarze, rewelacyjna sprawa, następnym razem zapisujemy się na wersję specjalną, bo widzę że się opłaca.
                    Dzięki za pozytywną atmosferę
                    AMEN i :stout:
                    Browar Domowy Małe Ale
                    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TeD_mce Wyświetlenie odpowiedzi
                      Super impreza, gratulacje dla organizatorów dla mnie i mojej żonki, początkujących smakoszy pifka ogrom napojów był porażający Pinta lana... pychota, belgijskie lane pifka... pychota, a propos mógłby ktoś podać mi nazwę tych piw?
                      Pinta lana, to Pierwsza Pomoc, lany witbier to Blanche da Namur. Nie kojarzę, czy był jeszcze jakiś inny Belg.
                      blog.kopyra.com

Comment

• TeDy_beer
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2011.06
                        • 283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pinta lana, to Pierwsza Pomoc, lany witbier to Blanche da Namur. Nie kojarzę, czy był jeszcze jakiś inny Belg.
                        Zgadza się, było coś jeszcze w stylu .. de Blonde ?? chyba też belgijski?
                        AMEN i :stout:
                        Browar Domowy Małe Ale
                        Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• Żywiec
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.12
                          • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TeD_mce Wyświetlenie odpowiedzi
                          Zgadza się, było coś jeszcze w stylu .. de Blonde ?? chyba też belgijski?
                          W sobotę było z beczki Quintine Blonde z Belgii a w niedzielę Rothaus Marzen Export z Niemiec.

Comment

• Grothesk
                            • 2005.11
                            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                            P.S. Troche nie w temacie, ale niektórzy giełdowicze zachowywali się jakby byli na allegro. Przykładowo jeden z nich sprzedawał nowe podkładki z Raciborza za 3 zł/ sztuka
                            Nie tylko na allegro jak widać dochodzi do tak żenujących sytuacji.
                            Niedługo na wagę będą sprzedawać podstawki. W promocji po 399zł za kilogram! Jak to napisał jeden z forumowiczów a zarazem oddany Allegrofil i zakupoholik: "jak cię nie stać to nie kupuj". Szkoda, że coraz więcej osób, zwłaszcza kolekcjonerów, myśli takimi kategoriami i uznaje to za normę. Po prostu szkoda... (gadać).

Tomek

Comment

• ElDesmadre
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2010.05
                              • 155

Bardzo fajna impreza choć ludzi mało, szkoda że nie zdołałem przyjechać w sobotę. Relacja na blogu.
                              http://thebeervault.blogspot.com

Comment

• Papuz
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.02
                                • 8

Każdy region, powinien mieć taki browar i taką imprezę. To moja druga "Bracka Jesień" i muszę przyznać, że organizacja była lepsza niż w zeszłym roku, osoby pracujące i zapewniające oprawę były bardzo miłe i służyły pomocą. Generalnie cała impreza była kameralna, co mi osobiście bardzo odpowiada, i nawet piękna pogoda nie wpłynęła na większą frekwencję. Szkoda, że Mastne lane skończyło się w sobotę bo na takim święcie powinno go być na tyle aby starczyło dla wszystkich. Teraz czekam na "pszenicę" z Cieszyna i cieszę się, że to już jesień, bo Porter znacznie lepiej smakuje w chłodne dni.

Comment

Przetwarzanie...