2011.09.03-04 - Cieszyn, III Bracka Jesień

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Stasiek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2007.02
    • 609

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adi78 Wyświetlenie odpowiedzi
    ... i na koniec ta niespodzianka z kranu(oby ta pszenica się udała i tak samo smakowała po rozlaniu)
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Papuz Wyświetlenie odpowiedzi
    Teraz czekam na "pszenicę" z Cieszyna
    Panowie, zaciekawiliście mnie... jakaś pszenica była warzona w Cieszynie?? Czy ktoś może napisać coś bliżej?

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Ano warzona. Fermentuje w kadziach, kto był na wycieczce mógł spróbować. Jak na mój gust bardzo smaczna.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• TeDy_beer
        Porucznik Browarny Tester
        • 2011.06
        • 283

Zapach pszenicy niemal po całym zakładzie czuć było, wkrótce GŻ ma wypuszczać pszenicę pod godłem leżajska produkowaną w... Cieszynie właśnie, ale jaja co?
        AMEN i :stout:
        Browar Domowy Małe Ale
        Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• Grothesk
          • 2005.11
          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TeD_mce Wyświetlenie odpowiedzi
          Zapach pszenicy niemal po całym zakładzie czuć było, wkrótce GŻ ma wypuszczać pszenicę pod godłem leżajska produkowaną w... Cieszynie właśnie, ale jaja co?
          To nie koniec korporacyjnych jaj. Piwo Leżajsk - warzone w Cieszynie - etykietowane jako: "Grupa Żywiec, WARSZAWA, ul. Bitwy..."

Ostatnio kupiłem ryż w Biedronce. Made in Italy! Nic mnie już nie zdziwi jeśli chodzi o globalizację.

Tomek

Comment

• MINIAKos
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.02
            • 151

Jeżeli będzie smakować tak jak na Jesieni, to wróżę sukces

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

A z tą etykietą Leżajska to prawda?

Comment

• MINIAKos
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.02
                • 151

Tak ma to być Leżajsk

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Parodia. Dlaczego Cieszyn nie może wydać pszenicy pod swoją marką? Leżajsk brzmi chwytliwiej? Jak tak to niech je warzą w Leżajsku...

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

Kurde, ale maruda.

A co ma Cieszyn do gadania?? hę? Nie robią źle, robią też źle.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

No Cieszyn nic nie ma do gadania akurat, moja krytyka dotyczyła raczej polityki właściciela Browaru Zamkowego. Nie podoba mi się, że śmietankę za ewentualny sukces weizena będzie spijała fabryka piwa jaką stał się Leżajsk. Wątpię czy faktyczne pochodzenie piwa będzie zaznaczone w jakiś sposób zblizony do tego znanego nam z żywieckiego porteru.

Comment

• Adi78
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2009.09
                        • 39

"Ostatnio kupiłem ryż w Biedronce. Made in Italy! Nic mnie już nie zdziwi jeśli chodzi o globalizację."

Też kiedyś nie wiedziałem,że tam ryż uprawiają,ale bez włoskiego ryżu to prawdziwego risotto nie zrobisz.
                        A co do pszenicy,to chciałem nawet ukryć się w fermentowni,ewentualnie zaczerpnąć nieco do kasku prosto z kadzi-ten zapach.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Adi78; 2011-09-05, 15:42.

Comment

• TeDy_beer
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2011.06
                          • 283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                          No Cieszyn nic nie ma do gadania akurat, moja krytyka dotyczyła raczej polityki właściciela Browaru Zamkowego. Nie podoba mi się, że śmietankę za ewentualny sukces weizena będzie spijała fabryka piwa jaką stał się Leżajsk. Wątpię czy faktyczne pochodzenie piwa będzie zaznaczone w jakiś sposób zblizony do tego znanego nam z żywieckiego porteru.
                          To GŻ, a raczej Heineken dyktuje co gdzie się produkuje. O dziwo Oprowadzający mówili, że niestety rok rocznie popyt na brackie maleje, zatem pojawia się pewien potencjał wytwórczy w browarze brackim, który będzie zapchany w tym momencie Wiezenem. Ponad to Ogólna polityka wielkich korporacji jest bardzo dziwna, gdyż Brackie piwo mimo, że wytwarzane w Cieszynie puszkowane jest już w Żywcu... Gdyby tak zainwestować w reklamę to myślę że Brackie odniosłoby sukces na rynku ogólnopolskim jak Special. Z drugiej strony ten browar to perełka w GŻ i produkcja Brackiego i Mastnego ma pewno charakter kameralny i może niech tek zostanie
                          AMEN i :stout:
                          Browar Domowy Małe Ale
                          Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• Fishka
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.10
                            • 7

Giełda bardzo udana, atmosfera jak zwykle w tym gronie niepowtarzalna. Specjalne pozdrowienia dla Cesarza Franciszka Józefa I (świetny pomysł z tym jego powozem).
                            A tutaj trochę fotek z giełdy

Comment

• purc
                              • 2009.02
                              • 650

Ze zdjęć wynika, że wielkich tłumów to tam chyba nie było. No i piwo z plastikowych kubków - żenada.

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

To GŻ, a raczej Heineken dyktuje co gdzie się produkuje. O dziwo Oprowadzający mówili, że niestety rok rocznie popyt na brackie maleje
                                Ne dziwię się. W tym roku podchodziłęm do tego piwa ze 4-5 razy i za każdym razem otrzymywałem przeokrutną dawkę metalu, że aż zęby zgrzytały. Z takim smakiem to Brackiemu będzie ciężko podbić rynek nawet przy większych nakładach na reklamę.

Comment

Przetwarzanie...