Dziękuję Wam serdecznie za pomoc i udział informacyjny przy stoisku. Kilka osób nawet zdecydowanie dłużej pomagało niż deklarowało Przez sporą część czasu było całkiem zgrabnie, ale i jest też co poprawiać. Cieszę się że większość z Was podeszła poważnie do sprawy.
Wolontariusze poszukiwani do pomocy przy III edycji WFDP
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Witam
Mam uwagi do prowadzonego stoiska
Samo stoisko traktowało o piwowarstwie i rozumiem, że miało na celu promowanie tegoż wraz z CP. Jednak wydaje mi się, że nie spełniło swojego zadania. Podczas mojej krótkiej (1,5h) obecności tylko kilka osób zawitało na stoisko i dowiedziało się o co chodzi.
Wydaje mi się że brakowało tak naprawdę budki informacyjnej przy mostku (tam gdzie była budka z kuflami rok temu). Ludzie przechodzący mogli by zasięgnąć języka o co chodzi w FDP - o podziałkach 0.2 o tym jakie są premiery piw - co warto spróbować i gdzie jest park dla dzieci. Przy okazji można by ich kierować do punku informacyjnego dla przyszłych piwowarów.
pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Za mojej kadencji przyszło kilkanaście osób, z czego kilka wracało na kolejne etapy warzenia, większość była ciekawa szczegółów. Na pewno oznakowanie stoiska (np. "pokaz warzenia") poprawiłoby sprawę, choć z drugiej strony tłumy, które pojawiłyby się, gdyby ustawić stoisko przy mostku, utrudniłyby sensowne przekazywanie wiedzy.
Comment
-
-
Popieram piotry'ego. Tego właśnie się spodziewałem i na to przygotowałem
Warzenie niech jest tam gdzie teraz i lepiej żeby miało jakiś neutralny parasol, o ile to możliwe do załatwienia. Ludzie myśleli, że to stoisko Ambera.
Natomiast u góry moglibyśmy mieć jakieś stoisko informacyjne. Z drugiej strony takie coś niby zapewniał Zamek. Zatem może na przyszłość oczojebne koszulki i wolontariat mobilny?Last edited by Pendragon; 2012-05-15, 10:25.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jeśli poważnie podejść do informowania odwiedzających w kwestii dostępnych styli piw to albo stoisko powinno znaleźć się na tarasie lub zaraz za wejściem. Do stoiska przychodzili generalnie ludzie zainteresowani piwowarstwem domowym albo z zapytaniem gdzie są zlokalizowane myjki do szkła.
Nie ukrywam, że lokalizacja na dole jest na pewno atrakcyjniejsza pod względem towarzyskim...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi[...]
Nie ukrywam, że lokalizacja na dole jest na pewno atrakcyjniejsza pod względem towarzyskim...
Ciężko się jednak ludziom dziwić, gdyby dodatkowo był np wyznaczony jedne stolik z napisem "rezerwacja browar.biz" do pogaduch piwowarskich i do tego blisko kranów z czymś smakowitym, możnaby pogaduchy przenosić tam, a na stoisku nieść oświaty kaganiec.
Myślę że jednak sporo zainteresowanych piwowarstwem domowym się przewinęło, na swoim dyżurze kilka razy musiałem opowiadać o warzeniu, co też niestety wymagało odejścia od stoiska do plansz, które stały do nas tyłem, być może możnaby to jakoś inaczej poustawiać, nie wiem.
Jak już się tak rozpisałem, to przy okazji dzięki wszystkim że można było Was poznać i spędzić naprawdę fajnie czas, przy okazji w końcu dowiadując się czegoś o własnych wyrobach od specjalistów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziWitam
Mam uwagi do prowadzonego stoiska
Samo stoisko traktowało o piwowarstwie i rozumiem, że miało na celu promowanie tegoż wraz z CP. Jednak wydaje mi się, że nie spełniło swojego zadania. Podczas mojej krótkiej (1,5h) obecności tylko kilka osób zawitało na stoisko i dowiedziało się o co chodzi.
Wydaje mi się że brakowało tak naprawdę budki informacyjnej przy mostku (tam gdzie była budka z kuflami rok temu). Ludzie przechodzący mogli by zasięgnąć języka o co chodzi w FDP - o podziałkach 0.2 o tym jakie są premiery piw - co warto spróbować i gdzie jest park dla dzieci. Przy okazji można by ich kierować do punku informacyjnego dla przyszłych piwowarów.
pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedzimapka! mapka zlokalizowana na początku usprawniłaby komunikację! kolejny rok bedę o nią zabiegał
Miejsce było wybrane zapewne, ze względu na jedyną tak dużą dostępną przestrzeń. Gdyby stanowisko znajdowało się zaraz obok bramy lub za/przed mostem, tworzyło by się wąskie gardło. Dodatkowo po za problemami z komunikacją na stoisku musiałoby być w takiej sytuacji także sporo wolontariuszy. Bo zapewne wielu, nowo odwiedzających traktowałoby je także jako punkt tylko informacyjny.
Ja myślę, że oprócz zgłaszania propozycji można także, zawsze wyjść trochę na przeciw organizatorom. My tam mamy pewien pomysł, a może nawet dwa. Z tą różnicą, że nie tylko go zgłaszamy (ja + wspólnik w zbrodni )
Zapomniałbym, byłem zaskoczony frekwencją o godzinie 19-20. Spodziewałem się, że będzie trochę mniej ludzi, przynajmniej pogoda na to wskazywała.Last edited by el_kurczako; 2012-05-15, 12:35.Na burzliwej: Tripel XXX
Na cichej: Amber Ale,
W butelkach: Belgian Wheat, AIPA, Porter Bałtycki, American Stout,
Comment
-
-
Jak już wspomniałem - proponuję w przyszłym roku wprowadzić (oprócz punktu stacjonarnego) lotne patrole wolontariuszy. Odpowiednie jaskrawe oznakowanie i kilka powolnych kółek wokół zamku. Chyba że nie będzie tylu chętnych.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Część materiałów przygotowanych do wydruku nie wydrukowała się bo pendraka nie chciał rozpoznać komputer na miejscu. Coś mi jeszcze pomógł przy wydrukach Piotry (dzięki!). Listy były szykowane w ostatniej chwili bo i w ostatnich chwilach były różne zmiany a niepotrzebne ścinanie drzew nie leży w mojej naturze.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJak już wspomniałem - proponuję w przyszłym roku wprowadzić (oprócz punktu stacjonarnego) lotne patrole wolontariuszy. Odpowiednie jaskrawe oznakowanie i kilka powolnych kółek wokół zamku. Chyba że nie będzie tylu chętnych.
Comment
-
Comment