Wolontariusze poszukiwani do pomocy przy III edycji WFDP

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Dziękuję Wam serdecznie za pomoc i udział informacyjny przy stoisku. Kilka osób nawet zdecydowanie dłużej pomagało niż deklarowało Przez sporą część czasu było całkiem zgrabnie, ale i jest też co poprawiać. Cieszę się że większość z Was podeszła poważnie do sprawy.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• piotry
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.08
      • 761

Witam

Mam uwagi do prowadzonego stoiska

Samo stoisko traktowało o piwowarstwie i rozumiem, że miało na celu promowanie tegoż wraz z CP. Jednak wydaje mi się, że nie spełniło swojego zadania. Podczas mojej krótkiej (1,5h) obecności tylko kilka osób zawitało na stoisko i dowiedziało się o co chodzi.

Wydaje mi się że brakowało tak naprawdę budki informacyjnej przy mostku (tam gdzie była budka z kuflami rok temu). Ludzie przechodzący mogli by zasięgnąć języka o co chodzi w FDP - o podziałkach 0.2 o tym jakie są premiery piw - co warto spróbować i gdzie jest park dla dzieci. Przy okazji można by ich kierować do punku informacyjnego dla przyszłych piwowarów.

pozdrawiam
      piotry

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Za mojej kadencji przyszło kilkanaście osób, z czego kilka wracało na kolejne etapy warzenia, większość była ciekawa szczegółów. Na pewno oznakowanie stoiska (np. "pokaz warzenia") poprawiłoby sprawę, choć z drugiej strony tłumy, które pojawiłyby się, gdyby ustawić stoisko przy mostku, utrudniłyby sensowne przekazywanie wiedzy.

Comment

• piotry
          • 2005.08
          • 761

Nie zrozumielismy się.

Stoisko które było powinno zostać.

To czego brakowało to budki z napisem "Informacja" w którym uczestnicy byli by kierowani do piwa, zabaw, na warzenie, WC

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Popieram piotry'ego. Tego właśnie się spodziewałem i na to przygotowałem
            Warzenie niech jest tam gdzie teraz i lepiej żeby miało jakiś neutralny parasol, o ile to możliwe do załatwienia. Ludzie myśleli, że to stoisko Ambera.
            Natomiast u góry moglibyśmy mieć jakieś stoisko informacyjne. Z drugiej strony takie coś niby zapewniał Zamek. Zatem może na przyszłość oczojebne koszulki i wolontariat mobilny?
            Last edited by Pendragon; 2012-05-15, 10:25.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

Jeśli poważnie podejść do informowania odwiedzających w kwestii dostępnych styli piw to albo stoisko powinno znaleźć się na tarasie lub zaraz za wejściem. Do stoiska przychodzili generalnie ludzie zainteresowani piwowarstwem domowym albo z zapytaniem gdzie są zlokalizowane myjki do szkła.
              Nie ukrywam, że lokalizacja na dole jest na pewno atrakcyjniejsza pod względem towarzyskim...
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Cyneq
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.12
                • 181

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                [...]
                Nie ukrywam, że lokalizacja na dole jest na pewno atrakcyjniejsza pod względem towarzyskim...
                Zgadzam się, i niestety przyznaję bez bicia - rozwinęliśmy piwowarski klub dyskusyjny, który mógł nieco odstraszać potencjalnych odwiedzających i pytających.
                Ciężko się jednak ludziom dziwić, gdyby dodatkowo był np wyznaczony jedne stolik z napisem "rezerwacja browar.biz" do pogaduch piwowarskich i do tego blisko kranów z czymś smakowitym, możnaby pogaduchy przenosić tam, a na stoisku nieść oświaty kaganiec.

Myślę że jednak sporo zainteresowanych piwowarstwem domowym się przewinęło, na swoim dyżurze kilka razy musiałem opowiadać o warzeniu, co też niestety wymagało odejścia od stoiska do plansz, które stały do nas tyłem, być może możnaby to jakoś inaczej poustawiać, nie wiem.

Jak już się tak rozpisałem, to przy okazji dzięki wszystkim że można było Was poznać i spędzić naprawdę fajnie czas, przy okazji w końcu dowiadując się czegoś o własnych wyrobach od specjalistów.

Comment

• amap
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2010.02
                  • 98

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                  Witam

Mam uwagi do prowadzonego stoiska

Samo stoisko traktowało o piwowarstwie i rozumiem, że miało na celu promowanie tegoż wraz z CP. Jednak wydaje mi się, że nie spełniło swojego zadania. Podczas mojej krótkiej (1,5h) obecności tylko kilka osób zawitało na stoisko i dowiedziało się o co chodzi.

Wydaje mi się że brakowało tak naprawdę budki informacyjnej przy mostku (tam gdzie była budka z kuflami rok temu). Ludzie przechodzący mogli by zasięgnąć języka o co chodzi w FDP - o podziałkach 0.2 o tym jakie są premiery piw - co warto spróbować i gdzie jest park dla dzieci. Przy okazji można by ich kierować do punku informacyjnego dla przyszłych piwowarów.

pozdrawiam
                  piotry
                  mapka! mapka zlokalizowana na początku usprawniłaby komunikację! kolejny rok bedę o nią zabiegał

Comment

• el_kurczako
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.01
                    • 62

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedzi
                    mapka! mapka zlokalizowana na początku usprawniłaby komunikację! kolejny rok bedę o nią zabiegał
                    Ogólnie przydałoby się coś w stylu afiszu. Dużego, kolorowego z jakimś tekstem typowo propagandowym!

Miejsce było wybrane zapewne, ze względu na jedyną tak dużą dostępną przestrzeń. Gdyby stanowisko znajdowało się zaraz obok bramy lub za/przed mostem, tworzyło by się wąskie gardło. Dodatkowo po za problemami z komunikacją na stoisku musiałoby być w takiej sytuacji także sporo wolontariuszy. Bo zapewne wielu, nowo odwiedzających traktowałoby je także jako punkt tylko informacyjny.

Ja myślę, że oprócz zgłaszania propozycji można także, zawsze wyjść trochę na przeciw organizatorom. My tam mamy pewien pomysł, a może nawet dwa. Z tą różnicą, że nie tylko go zgłaszamy (ja + wspólnik w zbrodni )

Zapomniałbym, byłem zaskoczony frekwencją o godzinie 19-20. Spodziewałem się, że będzie trochę mniej ludzi, przynajmniej pogoda na to wskazywała.
                    Last edited by el_kurczako; 2012-05-15, 12:35.
                    Na burzliwej: Tripel XXX
                    Na cichej: Amber Ale,
                    W butelkach: Belgian Wheat, AIPA, Porter Bałtycki, American Stout,

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Jak już wspomniałem - proponuję w przyszłym roku wprowadzić (oprócz punktu stacjonarnego) lotne patrole wolontariuszy. Odpowiednie jaskrawe oznakowanie i kilka powolnych kółek wokół zamku. Chyba że nie będzie tylu chętnych.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

Część materiałów przygotowanych do wydruku nie wydrukowała się bo pendraka nie chciał rozpoznać komputer na miejscu. Coś mi jeszcze pomógł przy wydrukach Piotry (dzięki!). Listy były szykowane w ostatniej chwili bo i w ostatnich chwilach były różne zmiany a niepotrzebne ścinanie drzew nie leży w mojej naturze.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jak już wspomniałem - proponuję w przyszłym roku wprowadzić (oprócz punktu stacjonarnego) lotne patrole wolontariuszy. Odpowiednie jaskrawe oznakowanie i kilka powolnych kółek wokół zamku. Chyba że nie będzie tylu chętnych.
                          Taka piwna IRCh -a. Będziemy sprawdzać przy okazji czy piwo aby nie skwaśniało i czy odpowiednio jest nalewane. Oczywiście na wszystko będą specjalne fundusze

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Krzysiu pisał kiedyś ironicznie o piwnych trójkach rewolucyjnych - być może ten dzień jest bliżej, niż się wydawało.

Comment

• piotry
                              • 2005.08
                              • 761

To nie może być trójka tylko czwórka! Ktoś tej trójce musi patrzeć na ręce.

Comment

Przetwarzanie...
                              X