Cóż Cię powstrzymało przed zakupem dodatkowych żetonów za posiadaną gotówkę??
2012.06.15-16 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2012
Collapse
X
-
Był moment, kiedy się skończyły przy wejściu. Ale były w pozostałych 2 punktach sprzedaży.
Comment
-
-
podziękowania dla organiaztorów za jak zwykle dobrze zrobioną piwną imprezę dla miłośników piwa i birofilii, super pomysł z parkingiem za halą dla kolekcjonerów, piwa znakomite , ale najlepsze dopiero wypije na jesień , to porter ŚP Browaru Niechanowo z poczatku lat 90, kosztował 90 zeta, duże ukłony dla Piwnej Braci za wspaniałą atmosferę , do zobaczenia za rok w żywcu, ale myślę że spotkamy się prędzej w pazdzierniku w tychach
Comment
-
-
Gratisy i próbki
Byłem pierwszy raz, ale mogę się wypowiedzieć odnośnie gratisów. Dlaczego? Otóż siedzimy sobie z dziewczyną, pijemy piwko, a tu zagaduje nas jeden gość siedzący obok ze swoim kumplem. Z rozmowy ("no i wtedy oni dodają alkohol do piwa, i to idzie na rozlewnie") wynikało, że raczej nie są to znawcy tematu. Pierwsze na co zaczęli się skarżyć, to że w poprzednich latach wystarczyło się zarejestrować na takiej sprytnej stronie i była za darmo kiełbasa, jakieś gadżety i coś-tam-coś-tam... jak widać na giełdzie pasożytowały różne osoby z okolicy (ci panowie akurat z Bielska), a że oni wiedzieli, to zapewne wiedziało też wielu innych. A jak niby weryfikować to, kto dostanie, a kto nie?
Kolejna sprawa to próbki. Podchodzę do stoiska i po dobrej minucie czekania, aż typ łaskawie skończy plotki z kolegą wysupłuję dwa żetony na 5A.M. Saint ... 4złocisze za setkę przeboleję, bo nie piłem jeszcze tego, a nie zamierzam się ululać za szybko. W tym momencie gość nalewa mi pół naczynka. Ja zdziwiony pytam się czemu, a on mi na to, że 100ml jest do literki "S"! No ja rozumiem, że to mógł być jakiś matoł i nie zrozumieć, że 100 jest do tego "L" u góry, a nie na dole (przed chwilą sprawdzałem i tak mniej więcej wychodzi. Do "S" jest około 50ml), ale z tym "do ES jest 100ml" to jakieś zwykłe chamstwo. I kłóć się tu z takim. Dobrze, że nie napluł jeszcze na koniec. Mojej dziewczynie też zdarzyła się podobna sytuacja tylko przy innym stoisku. Dlatego, aby uniknąć nieporozumień proponuję na przyszłość zaznaczyć na szkle poziom tej próbnej setki, żeby nikt nie próbował robić klientów w konia.
Ogólnie impreza super. Napróbowaliśmy się, sczyściliśmy z gotówki i z kilkoma butelkami wróciliśmy do Wrocławia obserwując jak można na trasie Żywiec-Katowice korzystać z kega w walizce
Za rok wracamy!Lubię placki
Comment
-
-
Szkło z cechą ponoć droższe jest
Zabrałem się za uzupełnianie DP kto mi podpowie co za piwo lali pod numerem 308
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedziKolejna sprawa to próbki. Podchodzę do stoiska i po dobrej minucie czekania, aż typ łaskawie skończy plotki z kolegą wysupłuję dwa żetony na 5A.M. Saint ... 4złocisze za setkę przeboleję, bo nie piłem jeszcze tego, a nie zamierzam się ululać za szybko. W tym momencie gość nalewa mi pół naczynka. Ja zdziwiony pytam się czemu, a on mi na to, że 100ml jest do literki "S"! No ja rozumiem, że to mógł być jakiś matoł i nie zrozumieć, że 100 jest do tego "L" u góry, a nie na dole (przed chwilą sprawdzałem i tak mniej więcej wychodzi. Do "S" jest około 50ml), ale z tym "do ES jest 100ml" to jakieś zwykłe chamstwo. I kłóć się tu z takim. Dobrze, że nie napluł jeszcze na koniec. Mojej dziewczynie też zdarzyła się podobna sytuacja tylko przy innym stoisku. Dlatego, aby uniknąć nieporozumień proponuję na przyszłość zaznaczyć na szkle poziom tej próbnej setki, żeby nikt nie próbował robić klientów w konia.
Za rok biorę ze sobą cylinder miarowy na 100 ml.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Najlepiej przez okrągły rok, co się ograniczać do tygodnia.
I objazdowo po całej Polsce. Dziś Wesoły Autobus Festiwalu Birofilia zawita do... Wieczfni!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acjon Wyświetlenie odpowiedzi308. Gouverneur Blonde, wg kataloguPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi... Lindeboom Bierbrouwerij, Holandia
Comment
-
Comment