2012.06.15-16 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2012

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Cóż Cię powstrzymało przed zakupem dodatkowych żetonów za posiadaną gotówkę??
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

Był moment, kiedy się skończyły przy wejściu. Ale były w pozostałych 2 punktach sprzedaży.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• danio_145
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.02
        • 723

Może to, że trzeba było kupić ich aż 10 za jednym razem?

Comment

• tyskikufel
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 772

podziękowania dla organiaztorów za jak zwykle dobrze zrobioną piwną imprezę dla miłośników piwa i birofilii, super pomysł z parkingiem za halą dla kolekcjonerów, piwa znakomite , ale najlepsze dopiero wypije na jesień , to porter ŚP Browaru Niechanowo z poczatku lat 90, kosztował 90 zeta, duże ukłony dla Piwnej Braci za wspaniałą atmosferę , do zobaczenia za rok w żywcu, ale myślę że spotkamy się prędzej w pazdzierniku w tychach

Comment

• Jacek_C
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.12
            • 102

Szkoda że w sobotę przed 8 nie było już koszulek festiwalowych w rozmiarze M...

Comment

• telek
              Podpułkownik Chmielowy
              🥛🥛🥛
              • 2011.05
              • 565

Wielkie podziękowania dla Czesa, Żywca i Zdroja.

Comment

• GRNDpa
                • 2012.02
                • 197

Gratisy i próbki

Byłem pierwszy raz, ale mogę się wypowiedzieć odnośnie gratisów. Dlaczego? Otóż siedzimy sobie z dziewczyną, pijemy piwko, a tu zagaduje nas jeden gość siedzący obok ze swoim kumplem. Z rozmowy ("no i wtedy oni dodają alkohol do piwa, i to idzie na rozlewnie") wynikało, że raczej nie są to znawcy tematu. Pierwsze na co zaczęli się skarżyć, to że w poprzednich latach wystarczyło się zarejestrować na takiej sprytnej stronie i była za darmo kiełbasa, jakieś gadżety i coś-tam-coś-tam... jak widać na giełdzie pasożytowały różne osoby z okolicy (ci panowie akurat z Bielska), a że oni wiedzieli, to zapewne wiedziało też wielu innych. A jak niby weryfikować to, kto dostanie, a kto nie?

Kolejna sprawa to próbki. Podchodzę do stoiska i po dobrej minucie czekania, aż typ łaskawie skończy plotki z kolegą wysupłuję dwa żetony na 5A.M. Saint ... 4złocisze za setkę przeboleję, bo nie piłem jeszcze tego, a nie zamierzam się ululać za szybko. W tym momencie gość nalewa mi pół naczynka. Ja zdziwiony pytam się czemu, a on mi na to, że 100ml jest do literki "S"! No ja rozumiem, że to mógł być jakiś matoł i nie zrozumieć, że 100 jest do tego "L" u góry, a nie na dole (przed chwilą sprawdzałem i tak mniej więcej wychodzi. Do "S" jest około 50ml), ale z tym "do ES jest 100ml" to jakieś zwykłe chamstwo. I kłóć się tu z takim. Dobrze, że nie napluł jeszcze na koniec. Mojej dziewczynie też zdarzyła się podobna sytuacja tylko przy innym stoisku. Dlatego, aby uniknąć nieporozumień proponuję na przyszłość zaznaczyć na szkle poziom tej próbnej setki, żeby nikt nie próbował robić klientów w konia.

Ogólnie impreza super. Napróbowaliśmy się, sczyściliśmy z gotówki i z kilkoma butelkami wróciliśmy do Wrocławia obserwując jak można na trasie Żywiec-Katowice korzystać z kega w walizce
                Za rok wracamy!
                Lubię placki

Comment

• Maremali
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1955

Szkło z cechą ponoć droższe jest
                  Zabrałem się za uzupełnianie DP kto mi podpowie co za piwo lali pod numerem 308
                  http://maremali.web-album.org/

Comment

• GRNDpa
                    • 2012.02
                    • 197

Obstawiam, że można to obejść rysując krechę albo jakiś inny wzorek i nie podpisując
                    Lubię placki

Comment

• beny
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.03
                      • 984

Poszukuje tej podsawki czy ktoś z szanownych kolekcjonerów nie zakupił do dubletów ?
                      Click image for larger version

Name:	corfu.jpg
Views:	1
Size:	22,3 KB
ID:	2039541
                      Z piwnym pozdrowieniem
                      Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• acjon
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2011.03
                        • 61

308. Gouverneur Blonde, wg katalogu

Comment

• jacekwerner
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2004.05
                          • 2854

... Lindeboom Bierbrouwerij, Holandia
                          Ochotnicza Straż Piwna
                          BAZA = 7446

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedzi
                            Kolejna sprawa to próbki. Podchodzę do stoiska i po dobrej minucie czekania, aż typ łaskawie skończy plotki z kolegą wysupłuję dwa żetony na 5A.M. Saint ... 4złocisze za setkę przeboleję, bo nie piłem jeszcze tego, a nie zamierzam się ululać za szybko. W tym momencie gość nalewa mi pół naczynka. Ja zdziwiony pytam się czemu, a on mi na to, że 100ml jest do literki "S"! No ja rozumiem, że to mógł być jakiś matoł i nie zrozumieć, że 100 jest do tego "L" u góry, a nie na dole (przed chwilą sprawdzałem i tak mniej więcej wychodzi. Do "S" jest około 50ml), ale z tym "do ES jest 100ml" to jakieś zwykłe chamstwo. I kłóć się tu z takim. Dobrze, że nie napluł jeszcze na koniec. Mojej dziewczynie też zdarzyła się podobna sytuacja tylko przy innym stoisku. Dlatego, aby uniknąć nieporozumień proponuję na przyszłość zaznaczyć na szkle poziom tej próbnej setki, żeby nikt nie próbował robić klientów w konia.
                            Faktycznie, 100 ml jest do L. Byłem na wielu stoiskach w Alei Piw Świata, ale tylko raz dostałem próbkę nalaną do tego poziomu, ale to tylko dlatego że butelka się kończyła i dostałem wszystko co w niej było. To jest jakaś kpina, płacąc 2-10 złotych za 100 ml dostaje się połowę. Choć nie kpina, to jest po prostu oszustwo.
                            Za rok biorę ze sobą cylinder miarowy na 100 ml.
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• zgoda
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 3516

Najlepiej przez okrągły rok, co się ograniczać do tygodnia.

I objazdowo po całej Polsce. Dziś Wesoły Autobus Festiwalu Birofilia zawita do... Wieczfni!
                              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Maremali
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acjon Wyświetlenie odpowiedzi
                                308. Gouverneur Blonde, wg katalogu
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi
                                ... Lindeboom Bierbrouwerij, Holandia
                                Serdeczne dzięki katalog gdzieś posiałem dopiero w chacie spostrzegłem się, że go nie mam.
                                http://maremali.web-album.org/

Comment

Przetwarzanie...
                                X