2012.06.15-16 - Żywiec, Festiwal Birofilia 2012

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mar_mil
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.05
    • 2

Nocleg. Na Birofilia 2012r.

Witam. Jest tutaj jakaś może ekipa, lub ktoś do kogo można się dokoptować na nocleg? Jakiś domek lub coś w ten deseń. Koszty noclegów do podziału itd, itp.
    Marcin

Comment

• etykieta
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.08
      • 180

Lista Piw

Mam pytanie - Czy lista piw w Alei dostępna na stronie festiwalu jest ostateczna, znaczy się czy można już drukować czy będą jeszcze jakieś uzupełnienia ?

Comment

• Żywiec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.12
        • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika etykieta Wyświetlenie odpowiedzi
        Mam pytanie - Czy lista piw w Alei dostępna na stronie festiwalu jest ostateczna, znaczy się czy można już drukować czy będą jeszcze jakieś uzupełnienia ?
        Będą jeszcze uzupełnienia z Belgii i Czech. Czekamy na potwierdzenie od partnerów hurtowych.

Comment

• Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

Wczoraj wieczorem dojechały pierwsze piwa na KPD.

Zapraszam na stronę festiwalu:

gdzie znajdują się wszystkie najważniejsze informacje o imprezie, w tym m.in.

Stan Hieronymus gościem Festiwalu Birofilia 2012 i jurorem X Konkursu Piw Domowych Birofilia

Comment

• Blackbeard
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2011.12
            • 209

Przeglądając to, co mnie najbardziej interesuje, a więc stout'y - natrafiłem na mały błąd. Mianowicie przy dwóch piwach z Emelisse w rubryce kraj widnieje 'USA'.
            Mors ultima linea rerum.

Comment

• Żywiec
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.12
              • 1571

W załączniku aktualna lista piw, która w piątek zostanie uzupełniona o piwa z czeskich browarów (ok.15-20 szt) i na tym kończymy zabawę. No chyba, że mi coś odwali i pojadę jeszcze do jakiejś zagranicznej hurtowni

Doliczyłem się razem z asortymentem GŻ 43 piw beczkowych
              Attached Files

Comment

• Zdrój
                Porucznik Browarny Tester
                • 2001.05
                • 284

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                W załączniku aktualna lista piw, która w piątek zostanie uzupełniona o piwa z czeskich browarów (ok.15-20 szt) i na tym kończymy zabawę. No chyba, że mi coś odwali i pojadę jeszcze do jakiejś zagranicznej hurtowni

Doliczyłem się razem z asortymentem GŻ 43 piw beczkowych
                Nooo, ogólnie podczas Festiwalu dojdą jeszcze piwa z browarów rzemieślniczych - co najmniej 10 stanowisk pod Namiotem Piwowarskim, a na każdym piwo z beczki i na wynos. Listę zamykamy w piątek, szczegóły na stronie Festiwalu niedługo potem

Plus kolejne piwa beczkowe na wyspie piwowarów domowych oraz na wysepce Browamatora
                Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Comment

• Hoxton
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.12
                  • 53

Z czysto technicznych rzeczy czy piwo Trapistów Westvleteren ( które jest na liście piw festiwalu) nie jest owiane klauzulą o zakupie skrzynki po uprzednim odbiorze własnym i zakazie odsprzedaży?
                  Nie żebym się czepiał ale czytałem kiedyś na blogu któregoś z forumowiczów jak to z namaszczeniem rezerwował i kupował to piwo w klasztorze.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13956

Czasy się zmieniły. Braciszkowie kasy potrzebują. Piwo pojawiło się w jakiejś sieci sklepowej.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Żywiec
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hoxton Wyświetlenie odpowiedzi
                      Z czysto technicznych rzeczy czy piwo Trapistów Westvleteren ( które jest na liście piw festiwalu) nie jest owiane klauzulą o zakupie skrzynki po uprzednim odbiorze własnym i zakazie odsprzedaży?
                      Nie żebym się czepiał ale czytałem kiedyś na blogu któregoś z forumowiczów jak to z namaszczeniem rezerwował i kupował to piwo w klasztorze.
                      Dystrybucja ich piw zrobiła sie bardziej elastyczna. Piwo jest w kilku hurtowniach, ale nie może kupić ich każdy klient. Dla przykladu w amsterdamskim Bier&Co gdzie w miarę regularnie robimy zakupy, widzieliśmy w maju skrzynki z Westvleteren, ale gdy zapytaliśmy o możliwość zakupu to usłyszeliśmy, że piwo NIE JEST NA SPRZEDAŻ. Na szczęście w roku ubiegłym nawiązaliśmy kontakt z belgijską hurtownią, która nie ma takiego problemu. Cena hurtowa 6 ojro + polska akcyza, transport do Polski 1.300 km i marża co daje finalnie ok. 40- zł za butelkę 0,3 ltr

Piwo pojawiło się w też niektórych sklepach specjalistycznych w Europie.

Comment

• Żywiec
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.12
                        • 1571

Lista piw została właśnie zamknieta, doszło jeszcze 30 pozycji. Szczegóły w załączniku.

Oczywiście będą jeszcze piwa z 12 polskich browarów rzemieślniczych

Do zobaczenia w Żywcu
                        Attached Files

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13956

?????

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.10
                            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            ?????
                            Restauracyjnych znaczy się. Prócz Artezana oczywiście.
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• genea
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.02
                              • 1515

Lista piw została właśnie zamknieta, doszło jeszcze 30 pozycji. Szczegóły w załączniku.

Do zobaczenia w Żywcu

Nawet nie zaglądam do tej listy żeby się nie denerwować. Po raz pierwszy od siedmiu lat nie będzie mnie na giełdzie
                              Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                              Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                              Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• Zdrój
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2001.05
                                • 284

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                ?????
                                Na Festiwalu Birofilia 2012 - pod Namiotem Piwowarskim - zaprezentuje się 12 polskich browarów rzemieślniczych (rok temu: 8).
                                Przywiozą 38 różnych piw w beczkach i ok. 40 w butelkach - a co najciekawsze - w 14 róznych stylach

Szczegółowa lista browarów i piw niebawem.
                                Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Comment

Przetwarzanie...
                                X