2012.10.3-5 - Elbląg, II Forum Technologii Browarniczych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    2012.10.3-5 - Elbląg, II Forum Technologii Browarniczych

    Zacytowane za Agencją promocji Biznesu


    "Miło nam przedstawić Państwu propozycję udziału w „Forum Technologii Browarniczych” które zorganizowane zostanie w dniach 3-5 października 2012 roku w Hotelu Elbląg w Elblągu.

    Patronat nad obradami objął Browar w Elblągu, który oprócz prezentacji referatów tematycznych w trakcie programu, zaprasza Państwa do odwiedzenia zakładu produkcyjnego. Spotkanie jest kontynuacją konferencji, która odbyła się w Cieszynie w październiku 2011 r. i zgromadziła ponad 130 przedstawicieli branży. Zależy nam na zachowaniu formuły ubiegłorocznego spotkania: dobrej atmosfery i merytorycznych dyskusji. Do współpracy przy tworzeniu programu zaprosiliśmy „branżowców” zajmujących się tematyką browarniczą, specjalistów z browarów i firm dostarczających najnowsze technologie oraz kadrę naukową wiodących uczelni.

    Zachęcamy do zapoznania się z załączonym programem oraz odwiedzania naszej strony www, na której dostępne będą jego aktualizacje.

    Jesteśmy przekonani, że spotkanie będzie doskonałą okazją do dyskusji o problemach nurtujących branżę, wymiany doświadczeń i zdobycia cennych informacji. Zaproszenia do udziału otrzyma kadra techniczna i zarządzająca browarnictwa, przedstawiciele świata nauki i techniki oraz dostawcy specjalistycznych urządzeń i technologii a także firmy doradcze i konsultingowe.

    Spotkajmy się w Elblągu

    Aleksandra Wojnarowska

    redaktor naczelna AgroINDUSTRY"

    A tutaj link do programu.
    Last edited by e-prezes; 2012-04-11, 13:56.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

    #2
    2012.10.03-05 - Elbląg, II Forum technologii browarniczych

    II FORUM TECHNOLOGII BROWARNICZYCH
    Temat przewodni Forum 2012: Browar ekologiczny
    3-5 października 2012
    Miejsce: Elbląg, hotel Elbląg



    3 października, środa
    15.00 – 19.00
    Przyjazd uczestników, zabudowa stoisk
    19.00 – 24.00
    spotkanie towarzyskie ( w trakcie kolacji pokaz warzenia piwa domowego browarnika i inne atrakcje birofilskie)


    4 października, czwartek
    9.00 -9.15
    Uroczyste otwarcie Forum: Roman Korzeniowski, dyrektor Browaru w Elblągu
    9.15 -11.30
    PANEL I. Trendy – Rynek – Technologie
    - Piwa domowe i przemysłowe - zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniajaca, prof. dr hab. Jacek Nowak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
    - Piwowarstwo domowe - kuźnia kadr dla browarów rzemieślniczych, Tomasz Kopyra. Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
    11.30 -12.00
    przerwa
    12.00 -14.00
    PANEL II. Energia – Woda – Środowisko
    - działania ekologiczne browarów
    - efektywność energetyczna
    - browar a gospodarka odpadami
    14.00 -15.00
    lunch
    15.30 – 17.30
    PANEL III. BAT – Najlepsze dostępne techniki i technologie produkcji piwa
    - innowacyjne rozwiązania technologiczne
    - optymalizacja procesów produkcyjnych
    18.00
    Odjazd autokarów do Browaru w Elblągu
    18.15 – 19.45
    Wieczorne zwiedzanie browaru
    19.45
    Odjazd autokarów spod browaru do hotelu
    20.00 – 02.00
    Kolacja i spotkanie towarzyskie w konwencji tanecznej


    5 października, piątek
    9.00 – 10.30
    PANEL IV Browary przyszłości.
    - Postęp w biotechnologii i jego znaczenie dla browarnictwa, prof. Włodzimierz Bednarski, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski
    - referaty i prezentacje specjalistyczne
    10.30 – 10.40
    przerwa
    10.40 – 12.00
    PANEL V Surowce do produkcji i jakość piwa
    - Konkursy piw mają znaczenie, dr Andrzej Sadownik, SGGW, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
    - Owies jako surowiec browarniczy, Edyta Kordialik-Bogacka, Politechnika Łódzka
    - referaty i prezentacje specjalistyczne
    12.00 – 13.00
    lunch
    ok. 13.30
    Zakończenie Forum

    więcej informacji:

    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

      #3
      Na stronie jest program w postaci pliku graficznego:

      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

        #4
        Poważnie myślę o tym, żeby się tam wybrać. O ile koszt uczestnictwa mnie nie zabije. Wiecie już coś może na ten temat, czy dowiem się dopiero jak napiszę do nich maila?
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

          #5
          Szczerze pisząc, nie wiem w tym momencie, ale jak już napiszesz do nich, to daj tutaj znać co ustaliłeś.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

            #6
            Bieżąca wersja programu:



            3 października, środa
            15.00 – 19.00
            Przyjazd uczestników, zabudowa stoisk
            19.00 – 24.00
            Kolacja i spotkanie towarzyskie (pokaz warzenia piwa domowego browarnika i inne atrakcje birofilskie)


            4 października, czwartek
            8.30 - 9.00
            Uroczyste otwarcie Forum: Roman Korzeniowski, dyrektor Browaru w Elblągu
            9.00 -11.30
            PANEL I DYSKUSYJNY. Rynek i trendy.
            - Rynek piwa w Polsce i na świecie, Małgorzata Cichecka, Nielsen (20 min)
            - Światowe trendy w produkcji piwa, Adam Siekacz, DSM (30 min)
            - Jak warzymy piwo w Cieszynie, czyli kolejny Grand Champion za nami, Janusz Konieczny, Bracki Browar Zamkowy (15 min)
            - Piwowarstwo domowe - kuźnia kadr dla browarów rzemieślniczych, Tomasz Kopyra. Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych (15 min)
            - Browary małe i duże - tylko rywalizacja czy również wspólne cele?, Marek Jakubiak, Browar Ciechan (20 min)
            - Grzechy i grzeszki browarów polskich, Agnieszka Wołczaska-Prasolik, Cerevisia (15 min)
            - Piwa browarów restauracyjnych, subiektywny przegląd organoleptyczny, Rafał Kowalczyk, Browarzyciel (15 min)
            - dyskusja z udziałem słuchaczy i prelegentów (20 min)
            11.30 -12.00
            przerwa
            12.00 -14.00
            PANEL II. Energia – Woda – Środowisko
            - Zielony Browar – aspekty praktyczne, Roman Korzeniowski, Browar w Elblągu (20 min)
            - Centralne systemy magazynowania produktów chemicznych – ekonomia i bezpieczeństwo – Robert Najman, Jacek Chodkowski, Ecolab (20 min)
            - Dyrektywa IED 2010/75/WE (zintegrowane zapobieganie zanieczyszczeniom i ich ograniczanie): wymagania i skutki nowych przepisów dla dużych browarów, Adam Pawełas, Carlsberg Polska (40 min)
            - Wymogi dla wody do produkcji piwa oraz technologie jej pozyskania, Jacek Grzech, Eurowater (15 min)
            - referaty specjalistyczne
            14.00 -15.00
            lunch
            15.30 – 17.30
            PANEL III. BAT – Najlepsze dostępne techniki i technologie produkcji
            - TPM w nowoczesnym browarze, Grupa Żywiec (20 min)
            - Techniki filtracji i separacji membranowej w browarnictwie, Marek Waczyński, Pall Poland (15 min)
            - Wirówka Sedicanter – technologia do efektywnego odzysku piwa z drożdży, Daniel Olszewski, Flottweg (15 min)
            -referaty i prezentacje specjalistyczne
            18.00
            Odjazd autokarów do Browaru w Elblągu
            18.15 – 19.45
            Wieczorne zwiedzanie browaru
            19.45
            Odjazd autokarów spod browaru do hotelu
            20.00 – 02.00
            Kolacja i spotkanie towarzyskie w konwencji tanecznej


            5 października, piątek
            9.00 – 10.30
            PANEL IV Browary przyszłości.
            - Postęp w biotechnologii i jego znaczenie dla browarnictwa, prof. Włodzimierz Bednarski, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski
            - referaty i prezentacje specjalistyczne
            10.30 – 10.40
            przerwa
            10.40 – 12.00
            PANEL V Surowce do produkcji i jakość piwa
            - Piwa domowe i przemysłowe - zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniajaca, prof. dr hab. Jacek Nowak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (20 min)
            - Nowe trendy na rynku piw smakowych – propozycja firmy Etol, Zbigniew Madej, Etol (15 min)
            - Konkursy piw mają znaczenie, dr Andrzej Sadownik, SGGW, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych (20 min)
            - Woda decyduje też o jakości piwa, sposoby jej przygotowywania w browarach, Jan Marjanowski, Unitex (15 min)
            - Owies jako surowiec browarniczy, Edyta Kordialik-Bogacka, Politechnika Łódzka (15 min)
            - referaty i prezentacje specjalistyczne
            12.00 – 13.00
            lunch
            ok. 13.30
            Zakończenie Forum
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              #7
              Fajne tematy dyskusji, sporo ludzi z branży - to moze być bardzo interesująca konferencja/forum.

              Comment

              • delvish
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.11
                • 3508

                #8
                Może jakieś podsumowanie ktoś z uczestników by dodał?
                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                (Frank Zappa)

                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                  Może jakieś podsumowanie ktoś z uczestników by dodał?
                  Pisze się.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

                    #10
                    Już jest.
                    blog.kopyra.com

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X