Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
2012.05.11-13 - III (Wrocławski) Festiwal Dobrego Piwa - pogaduchy
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziGdy kaucja będzie wyraźnie oznaczona wiele osób zwróci pustą butelkę, a nawet jak ją ktoś gdzieś zostawi to znajdą się tacy co to zrobią za tego ktosia zbierając fundusze na następne piwo.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziUzupełniając post slavoya i pendiego
jadący pociągiem nadodrzanką od strony Zielonej Góry mogą wysiąść na nowej stacji Wrocław Stadion (tylko "osobówki"), skąd jest bezpośrednia przesiadka na tramwaj linii 10 i 20.
W tym roku przewidziane są specjalnie na FDP i WWP dodatkowe tramwaje. Czekamy na szczegóły i potwierdzenie, dlatego zakładka "dojazd" jest jeszcze nieuzupełniona. Dzięki za rozpiski i sugestie, ale tak sobie myślę, że Art tworząc ten temat miał na myśli, że konkrety będą wpisywać organizatorzy, a do sugestii i innych pogaduch to już temat założyłam wcześniej.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPopieram wprowadzenie opłaty za kubki PET, może trochę to ograniczy zaśmiecenie terenu Festiwalu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPostuluję też by organizatorzy zobowiązali sprzedających piwa butelkowe, by nie wliczali ceny zwrotnej butelki w piwo, a podawali na stoiskach cenę piwa + 0,50 zł kaucja, którą po spożyciu można by odzyskać. W poprzednich latach robili tak tylko nieliczni przedstawiciele browarów, a efekt był taki że walały się setki zwrotnych butelek, wypełniały kosze na inne śmieci, tłukły się powodując niebezpieczeństwo skaleczeń. Nie było to estetyczne a już zupełnie nieekologiczne. Gdy kaucja będzie wyraźnie oznaczona wiele osób zwróci pustą butelkę, a nawet jak ją ktoś gdzieś zostawi to znajdą się tacy co to zrobią za tego ktosia zbierając fundusze na następne piwo
Comment
-
-
Na listę wpadł Flying Dog i Anchorem
Comment
-
-
Czy planowana jest akcja informacyjno-reklamowa FDP (np. plakaty)?Last edited by chemmobile; 2012-04-19, 13:48.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Jasne, materiały właśnie idą do druku.
Comment
-
-
Więcej, więcej hamerykiVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziUzupełniając post Slavoya, Pendiego i Chemmobile
W tym roku przewidziane są specjalnie na FDP i WWP dodatkowe tramwaje.
I to się nazywa profesjonalne podejście. Cały Wrocław (i nie tylko) ciągnie na Festiwal więc specjalne tramwaje na pewno się przydadzą. Najlepiej z okolic dworca PKP.
Ta dopłata już funkcjonowała w zeszłym roku.
Heh, nie zauważyłem bo spożywam tylko ze szkła.
Postaramy się przekonać wystawców do tej opcji, bo faktycznie argumenty są dobre.
Comment
-
-
Załatwcie dadkowi jeden tramwaj, to będzie wozić ludzi do Leśnicy bez trzymania i zatrzymania No właśnie ruchoma komórka festiwalowa - piwo z beczki w tramwaju - to by było coś!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pendi, Ty nawet nie wiesz jaka to męczarnia wozić rozbawione towarzycho z piwkami w dłoniach i nie móc się samemu napić. Ja parę razy miałem okazję się przekonać prowadząc wynajęte wagony co prawda nie z beczką ale ze skrzynkami na pokładzie. Tak więc dzięki wielkie ale wolę być tym razem pasażerem.
Comment
-
-
Rozlew własnego piwa
Na czym w końcu stanęło z degustacją otwartą piw domowych? Były jakieś plany o podzieleniu czasu na gatunki, ale nie mogę znaleźć nic konkretnego na ten temat Bo jeśli podział miałby być, to trzeba by się chyba podeklarować co kto przyniesie?Lubię placki
Comment
-
-
-
Comment