Z Jabłonowem wyszło małe nieporozumienie, browar się nie zgłaszał na FDP i byli zaskoczeni, że są na liście. Ktoś po prostu wyszedł przed szereg i wysłał listę piw, wliczając w to takie które już nie jest produkowane (Tradycyjne)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wroclaw.pl
12 i 13 MAJA 2012 ROKU - III Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
W związku z planowaną imprezą kulturalną "III Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa", która odbędzie się w dniach 12-13 maja 2012 roku na terenie "Centrum Kultury Zamek" w Leśnicy, zostanie uruchomiona specjalna linia tramwajowa P na trasie Pilczyce - Leśnica - Pilczyce.
Tramwaje linii P będą kursowały w sobotę i w niedzielę tj. 12 i 13 maja 2012 roku w godzinach 12:00 - 23:00 z częstotliwością co 20 minut.
Niewielkie wzmocnienie. 2 składy wystarczą. Z linii P skorzystać mogą ci, którzy do Pilczyc dojadą autobusem 128 (Psie Pole, Ołbin) lub tramwajami 73 (Grabiszyńska, Dworzec PKP) i 33 (Plac Grunwaldzki). Reszta skorzysta z bezpośrednich 10 i 20.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-05-02, 22:49.
Tu chodzi o odciążenie 10 i 20. Do tego pominąłeś tramwaj 33. Wszystkie linie jadące na Pilczyce przechodzą przez ścisłe centrum i generują spore potoki podróżnych. Dlatego dobrym pomysłem będzie linia P. W zeszłym roku tramwaje jeździły pełne, pomimo remontów i związanych z tym dużych utrudnień. Jeśli dobrze to rozplanują, to P będzie zabierać tych, którzy przyjadą np. linią 33.
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-05-03, 00:46.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Czy we Wrocławiu bilet imienny (tj. takie na których trzeba wpisać swoje imię i nazwisko) 7 dniowy można kupić w automatach? Kiedyś kupowałem taki w budce przed dworcem, gdy ją zlikwidowali, to kupiłem w automacie starego typu, co nie było łatwe, bo przyjmował on tylko bilon. Jak to teraz jest z tymi nowymi automatami? Te w tramwaju też sprzedają imienne?
Taki bilet kosztuje 30 zł, zatem jest równoważny 10-ciu biletom jednorazowym. Już obliczyłem, że mimo pobytu 4-dniowego i tak się to opłaci. Za taki sam bilet na okaziciela trzeba by wydać 46 zł. Jeśli te w tramwaju takich nie sprzedają, to gdzie w okolicach wyjścia z dworca szukać biletomatu?
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-05-04, 13:16.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Jeśli te w tramwaju takich nie sprzedają, to gdzie w okolicach wyjścia z dworca szukać biletomatu?
Czy w tramwaju taki dostaniesz to nie wiem, ale biletomat masz po lewej strony od wyjścia z dworca (kilkadziesiąt metrów, obok są postawione też biletomaty PKP).
W tramwajach biletów nie ma większych niż zdaje się 24h(ale może jeszcze 48 i 72h też są - nie pamiętam). Poza tym nie wydaje mi się, żebyś mógł w ogóle kupić bilet imienny. Jakiś czas temu wprowadzono Urbancard i z tego co się orientuję tylko przez nią taki bilet można kupić. Rozwiązaniem mogłoby być wyrobienie sobie karty - można jeszcze zdążyć, bo procedura trwa zdaje się 5 dni i można to zrobić przez stronę, jest to jednak trochę zabawy.
Przy czterodniowym pobycie sensowny wydaje się jeszcze w miarę bilet 72-godzinny za 26zł, ale w zależności ile się ma jeździć - bo jak policzyć to 26 zł to jest 8 kursów, a na czwarty dzień trzeba by już mieć następny bilet (np. 24h/11zł).
Pozdrawiam
Czy w tramwaju taki dostaniesz to nie wiem, ale biletomat masz po lewej strony od wyjścia z dworca (kilkadziesiąt metrów, obok są postawione też biletomaty PKP).
A ten automat jest już dostępny? Jeszcze niedawno (tydzień temu) prowadzono tam jakieś prace i razem z automatami PKP był zagrodzony taśmą i nie można było się do niego dostać. Nawet nie wiem, czy był czynny.
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Wiadomo, człowiek się przyzwyczaja, emocje już nie te, drożyzna, ale z sentymentu wybiorę się. Pewnie tylko w piątek. W zeszłym roku była lipa, bo nie wpuszczali na trybuny w pewnych godzinach.
Comment