2012.05.11-13 - III (Wrocławski) Festiwal Dobrego Piwa - pogaduchy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bomba_z_wrocka
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.07
    • 222

Z tego co pamietam , to w zeszlym roku piwa im szybko zabraklo.
    To moze sie obrazili na wroclaw.
    Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Z Jabłonowem wyszło małe nieporozumienie, browar się nie zgłaszał na FDP i byli zaskoczeni, że są na liście. Ktoś po prostu wyszedł przed szereg i wysłał listę piw, wliczając w to takie które już nie jest produkowane (Tradycyjne)
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

Bo i nie każdy browar z listy jest reprezentowany bezpośrednio. Czasem są to dystrybutorzy. Jak widać ten narobił bigosu.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• unkel
          • 2008.08
          • 244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wroclaw.pl
          12 i 13 MAJA 2012 ROKU - III Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

W związku z planowaną imprezą kulturalną "III Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa", która odbędzie się w dniach 12-13 maja 2012 roku na terenie "Centrum Kultury Zamek" w Leśnicy, zostanie uruchomiona specjalna linia tramwajowa P na trasie Pilczyce - Leśnica - Pilczyce.

Tramwaje linii P będą kursowały w sobotę i w niedzielę tj. 12 i 13 maja 2012 roku w godzinach 12:00 - 23:00 z częstotliwością co 20 minut.

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Niewielkie wzmocnienie. 2 składy wystarczą. Z linii P skorzystać mogą ci, którzy do Pilczyc dojadą autobusem 128 (Psie Pole, Ołbin) lub tramwajami 73 (Grabiszyńska, Dworzec PKP) i 33 (Plac Grunwaldzki). Reszta skorzysta z bezpośrednich 10 i 20.
            Last edited by Pendragon; 2012-05-02, 22:49.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• chemmobile
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.03
              • 2168

Tu chodzi o odciążenie 10 i 20. Do tego pominąłeś tramwaj 33. Wszystkie linie jadące na Pilczyce przechodzą przez ścisłe centrum i generują spore potoki podróżnych. Dlatego dobrym pomysłem będzie linia P. W zeszłym roku tramwaje jeździły pełne, pomimo remontów i związanych z tym dużych utrudnień. Jeśli dobrze to rozplanują, to P będzie zabierać tych, którzy przyjadą np. linią 33.
              Last edited by chemmobile; 2012-05-03, 00:46.
              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Ależ nie pominąłem 33, tyle że ona w dużej mierze pokrywa się z 10-tką, więc ludzie raczej wybiorą tę ostatnią.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Czy we Wrocławiu bilet imienny (tj. takie na których trzeba wpisać swoje imię i nazwisko) 7 dniowy można kupić w automatach? Kiedyś kupowałem taki w budce przed dworcem, gdy ją zlikwidowali, to kupiłem w automacie starego typu, co nie było łatwe, bo przyjmował on tylko bilon. Jak to teraz jest z tymi nowymi automatami? Te w tramwaju też sprzedają imienne?
                  Taki bilet kosztuje 30 zł, zatem jest równoważny 10-ciu biletom jednorazowym. Już obliczyłem, że mimo pobytu 4-dniowego i tak się to opłaci. Za taki sam bilet na okaziciela trzeba by wydać 46 zł. Jeśli te w tramwaju takich nie sprzedają, to gdzie w okolicach wyjścia z dworca szukać biletomatu?
                  Last edited by Pendragon; 2012-05-04, 13:16.

Comment

• wasyll
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli te w tramwaju takich nie sprzedają, to gdzie w okolicach wyjścia z dworca szukać biletomatu?
                    Czy w tramwaju taki dostaniesz to nie wiem, ale biletomat masz po lewej strony od wyjścia z dworca (kilkadziesiąt metrów, obok są postawione też biletomaty PKP).
                    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Wyjście w kierunku dworca PKS? W drugą stronę (do miasta) da się już przejść, czy ciągle trzeba na około?

Comment

• wasyll
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wyjście w kierunku dworca PKS? W drugą stronę (do miasta) da się już przejść, czy ciągle trzeba na około?
                        Tak, w kierunku PKSu, z drugiej strony wciąż trwają prace i przejścia brak.
                        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Ok, dzięki.

Comment

• GRNDpa
                            • 2012.02
                            • 197

W tramwajach biletów nie ma większych niż zdaje się 24h(ale może jeszcze 48 i 72h też są - nie pamiętam). Poza tym nie wydaje mi się, żebyś mógł w ogóle kupić bilet imienny. Jakiś czas temu wprowadzono Urbancard i z tego co się orientuję tylko przez nią taki bilet można kupić. Rozwiązaniem mogłoby być wyrobienie sobie karty - można jeszcze zdążyć, bo procedura trwa zdaje się 5 dni i można to zrobić przez stronę, jest to jednak trochę zabawy.

Przy czterodniowym pobycie sensowny wydaje się jeszcze w miarę bilet 72-godzinny za 26zł, ale w zależności ile się ma jeździć - bo jak policzyć to 26 zł to jest 8 kursów, a na czwarty dzień trzeba by już mieć następny bilet (np. 24h/11zł).
                            Pozdrawiam
                            Lubię placki

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Zatem pozostaje kupić bilet 72 godzinny + 2 jednorazowe (albo od razu 24 godzinny). Trudno. Karty wyrabiać nie będę przecież.
                              Last edited by Pendragon; 2012-05-04, 14:45.

Comment

• Wiktoria
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2003.07
                                • 798

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                                Czy w tramwaju taki dostaniesz to nie wiem, ale biletomat masz po lewej strony od wyjścia z dworca (kilkadziesiąt metrów, obok są postawione też biletomaty PKP).
                                A ten automat jest już dostępny? Jeszcze niedawno (tydzień temu) prowadzono tam jakieś prace i razem z automatami PKP był zagrodzony taśmą i nie można było się do niego dostać. Nawet nie wiem, czy był czynny.

Comment

Przetwarzanie...
                                X