Z Jabłonowem wyszło małe nieporozumienie, browar się nie zgłaszał na FDP i byli zaskoczeni, że są na liście. Ktoś po prostu wyszedł przed szereg i wysłał listę piw, wliczając w to takie które już nie jest produkowane (Tradycyjne)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wroclaw.pl
12 i 13 MAJA 2012 ROKU - III Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
W związku z planowaną imprezą kulturalną "III Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa", która odbędzie się w dniach 12-13 maja 2012 roku na terenie "Centrum Kultury Zamek" w Leśnicy, zostanie uruchomiona specjalna linia tramwajowa P na trasie Pilczyce - Leśnica - Pilczyce.
Tramwaje linii P będą kursowały w sobotę i w niedzielę tj. 12 i 13 maja 2012 roku w godzinach 12:00 - 23:00 z częstotliwością co 20 minut.
Niewielkie wzmocnienie. 2 składy wystarczą. Z linii P skorzystać mogą ci, którzy do Pilczyc dojadą autobusem 128 (Psie Pole, Ołbin) lub tramwajami 73 (Grabiszyńska, Dworzec PKP) i 33 (Plac Grunwaldzki). Reszta skorzysta z bezpośrednich 10 i 20.
Tu chodzi o odciążenie 10 i 20. Do tego pominąłeś tramwaj 33. Wszystkie linie jadące na Pilczyce przechodzą przez ścisłe centrum i generują spore potoki podróżnych. Dlatego dobrym pomysłem będzie linia P. W zeszłym roku tramwaje jeździły pełne, pomimo remontów i związanych z tym dużych utrudnień. Jeśli dobrze to rozplanują, to P będzie zabierać tych, którzy przyjadą np. linią 33.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Czy we Wrocławiu bilet imienny (tj. takie na których trzeba wpisać swoje imię i nazwisko) 7 dniowy można kupić w automatach? Kiedyś kupowałem taki w budce przed dworcem, gdy ją zlikwidowali, to kupiłem w automacie starego typu, co nie było łatwe, bo przyjmował on tylko bilon. Jak to teraz jest z tymi nowymi automatami? Te w tramwaju też sprzedają imienne?
Taki bilet kosztuje 30 zł, zatem jest równoważny 10-ciu biletom jednorazowym. Już obliczyłem, że mimo pobytu 4-dniowego i tak się to opłaci. Za taki sam bilet na okaziciela trzeba by wydać 46 zł. Jeśli te w tramwaju takich nie sprzedają, to gdzie w okolicach wyjścia z dworca szukać biletomatu?
Jeśli te w tramwaju takich nie sprzedają, to gdzie w okolicach wyjścia z dworca szukać biletomatu?
Czy w tramwaju taki dostaniesz to nie wiem, ale biletomat masz po lewej strony od wyjścia z dworca (kilkadziesiąt metrów, obok są postawione też biletomaty PKP).
W tramwajach biletów nie ma większych niż zdaje się 24h(ale może jeszcze 48 i 72h też są - nie pamiętam). Poza tym nie wydaje mi się, żebyś mógł w ogóle kupić bilet imienny. Jakiś czas temu wprowadzono Urbancard i z tego co się orientuję tylko przez nią taki bilet można kupić. Rozwiązaniem mogłoby być wyrobienie sobie karty - można jeszcze zdążyć, bo procedura trwa zdaje się 5 dni i można to zrobić przez stronę, jest to jednak trochę zabawy.
Przy czterodniowym pobycie sensowny wydaje się jeszcze w miarę bilet 72-godzinny za 26zł, ale w zależności ile się ma jeździć - bo jak policzyć to 26 zł to jest 8 kursów, a na czwarty dzień trzeba by już mieć następny bilet (np. 24h/11zł).
Pozdrawiam
Czy w tramwaju taki dostaniesz to nie wiem, ale biletomat masz po lewej strony od wyjścia z dworca (kilkadziesiąt metrów, obok są postawione też biletomaty PKP).
A ten automat jest już dostępny? Jeszcze niedawno (tydzień temu) prowadzono tam jakieś prace i razem z automatami PKP był zagrodzony taśmą i nie można było się do niego dostać. Nawet nie wiem, czy był czynny.
Comment