2012.05.11-13 - III (Wrocławski) Festiwal Dobrego Piwa - pogaduchy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
    Z Katowic lub Łodzi
    Czemuż to z Łodzi?
    Wrocław = Katowice
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Katowice często się nie wyrabiają i trzeba wspomagać się dostawami z Łodzi. Nie wiem czy jest różnica między łódzkim a katowickim marcowym, ale z ciekawości chciałbym w Leśnicy spróbować łódzkiego.
      Last edited by chemmobile; 2012-05-08, 13:13.
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Shedao
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2007.09
        • 915

Mam tak samo jak chemmobile. Katowickie już mam dobrze obcykane, łódzkie nie

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Policzyłem wszystkie piwa i wyszło mi, że będą w sumie 122 piwa beczkowe, przy czym nie jest to dokładny szacunek, bo brak podanych piw z Opata. Nie wiem czy Marusia coś przegapiła, czy po prostu browar nie podał dokładnych danych. Zakładając, że będą dwa różne Opaty, to liczba piw wyniesie właśnie 122.
          Podział na kraje i browary wygląda następująco

POLSKA - 18 browarów / 63 piwa
          CZECHY - 21 / 40 (z powyższym zastrzeżeniem)
          BELGIA - 6 / 12
          USA - 2 / 2
          UK - 1 / 4
          NIEMCY - 1 / 1

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• toto
            • 2006.12
            • 949

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Dziś została ponownie zaktualizowana lista piw. Po raz pierwszy w Polsce - piwa z Browaru Fuller's z beczki!
            Nie dalej jak w marcu tego roku piłem w Krakowie beczkowe London Pride Pale Ale i ESB.

Comment

• singerek
              Porucznik Browarny Tester
              • 2005.04
              • 285

Był jeszcze London Porter

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie dalej jak w marcu tego roku piłem w Krakowie beczkowe London Pride Pale Ale i ESB.
                No to przepraszam za chwalipięctwo

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Policzyłem wszystkie piwa i wyszło mi, że będą w sumie 122 piwa beczkowe, przy czym nie jest to dokładny szacunek, bo brak podanych piw z Opata. Nie wiem czy Marusia coś przegapiła, czy po prostu browar nie podał dokładnych danych.
                Mamy takiego jednego wystawcę, do którego ciężko się dodzwonić, a nawet jak się dodzwonię, to nie wiem, czy się dowiem tego, czego chcę. Zatem co będzie z Opata, to się okaże w najbliższy piątek dopiero, niestety. Browar nie przyjeżdża do nas bezpośrednio, tylko przez dystrybutora jest prezentowany.

Szacunek Twój w ogóle jest niedokładny i nie ma szans takim być, bo sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Ej no nie szalejcie, już wystarczy, bo nie zdążę sobie tego wszystkiego spisać Wyjeżdżam w czwartek o 4 rano...

A co do prognozy pogody, to jest już ona bardziej optymistyczna. Jeśli ma padać, to raczej w piątek. Po przejściu 3 dniowych burz, w sobotę i niedzielę ma się oziębić - do 12-14 stopni, ale za to bez deszczu. Mam nadzieję, że im się to nie sprawdzi i oziębienie przyjdzie w poniedziałek.
                  Sprawdź prognozę pogody dla twojej okolicy. W TVN Meteo sprawdzisz pogodę na najbliższe dni oraz pogodę długoterminową dla dowolnej lokalizacji w całej Polsce
                  Last edited by Pendragon; 2012-05-08, 14:45.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

TVN kłamie

Comment

• dyczkin
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2011.05
                      • 3657

I jak tu sensownie się delektować
                      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Oczywiście, że kłamie i to tak bezczelnie. Myślą, że nikt nie pamięta co prognozowali dzień wcześniej.

Ktoś nocuje w Solo na Kwiskiej? Właśnie zmieniłem noclegownię na tę.

Comment

• przemo70
                          † 1970-2019 Piwosz w Raju
                          • 2007.05
                          • 1501

Mi się często sprawdza pogoda z tej strony http://www.wetter.de/wettervorhersag...r-breslau.html
                          Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
                          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• josefik
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2006.05
                            • 386

Czy jest sens w piątek uderzyć do Czeskiego Raju czy Czeski Raj będzie już na nas czekał w piątek w Leśnicy ?

Comment

• Undeath
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2011.08
                              • 113

To nie lepiej już uderzyć w piątek od razu na Leśnicę? tyle piw do spróbowania, a cała sobota idzie na spotkanie piwowarów domowych

Comment

• Krotoszyniak
                                • 2002.08
                                • 516

Jakis czas temu dostalem festiwal do list imprez na miesiac maj na Ratebeer. Dodalem tez posta na forum , moze kto przyjedzie z Europy . Zapowiada sie super impreza. Szkoda ze nie moge przyjechac.

Pozdrawiam
                                Admin z Ratebeera
                                Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                                Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X