2012.05.11-13 - III (Wrocławski) Festiwal Dobrego Piwa - pogaduchy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 915

Bardzo dobry pomysł, jeszcze kilkanaście godzin do rozpoczęcia festiwalu, więc proszę organizatorów o jego realizację!

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12563

Browar Chotebor zapowiada debiut nowego niepasteryzowanego piwa na festiwalu, przygotowanego z myślą o wrocławskiej grupie na piłkarskim Euro. Będzie to "Piwo Kibiców". Uwarzone dla zaprzyjaźnionych firm.:

Beer Trade s.r.o.
      Browarek - Cesky Raj (Wrocław)
      Strefa Piwa (Kraków)
      Drink-Hala (Wrocław)

Comment

• wasyll
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 1823

Relacja TVP Wrocław (od 9:08):

www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• centon
          † 2017 Piwosz w Raju
          • 2004.03
          • 575

Jak sobie tak czytam to mało mnie nie trafi .... Tyle ciekawych piw do spróbowania z kija a ja wracam dopiero za tydzień do kraju.
          Pocieszam się, że w żywcu będę i sobie podegustuję.
          Wasze zdrówko
          Mam nadzieję ,że pogoda dopisała, czekam na relacje oraz jakieś ciekawe fotki
          Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
          Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.

https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Trochu zdjęć: link
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• jacekwerner
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 2852

Kolejne zdjęcia :
              Ochotnicza Straż Piwna
              BAZA = 7446

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Ufff awaria autokaru dała się nam w kość i tych godzin powrotu się trochę nazbierało

Impreza pod względem piwnym niesamowita. Coffe stout z USA oraz Stout z Żamberka zostały moimi faworytami, do tego Wiosłujący z beczki świetny i Viva la Vita z PINTY też niczego sobie. Jak zwykle poziom trzymał porter z Cieszyna.
                Na poranne orzeźwienie wybierałem Krieka z Lindemansa lub Florisa (ten drugi mi bardziej posmakował był taki "pełniejszy").
                Reszta piw oczywiście też trzymała poziom ale te zrobiły dla mnie najlepsze wrażenie.

Co do innych debiutów to Black Hope moim zdaniem niewiele różnił się smakowo od Jacka (więc te słody ciemne słabo wpływają na smak) a Dymy Marcowe dla mnie słabsze od poprzedniego wędzonego z PINTY (wędzoność na niższym poziomie).

Z piw "zwykłych" jasnych niezłe wrażenie zrobiło na mnie Lagerowe (wyczuwalna goryczka) oraz Namysłów (całkiem niezła pijalność i odpoczynek po tych wszystkicj IPACH, stoutach itp..)

Co do imprezy w lochach to nie ma to jak się ochłodzić w lodówce

ps. NIestety zauważyłem niepokojącą tendencję - trzy lata temu w ogóle nie było lokalnego dresiarstwa, w zeszłym roku w niedzielę już wyraźnie obecne a w tym uprzykrzało życie innym od samego początku. Należało by przemyśleć sprawę ochrony i albo z nieij zrezygnować (mniejsze koszty) i postawić na "samoobronę" albo wynająć porządną agencję która poradzi sobie w trudniejszych sytuacjach. Ta ochronia która była, złożona z dziadków/emerytów nie zapewnia nikomu niczego.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

Super impreza - podziękowania dla organizatorów, piwa na dobry tydzień degustacji a byłem tylko 1,5 dnia. Niemniej to i owo się wypiło Wykłady były ciekawe i warte zaliczenia, formuła warsztatowa słusznie podzielona na część piwowarską i ogólnie dostępną, no nie ma się do czego przyczepić Chętnie przyjadę za rok

Comment

• biker200
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2003.10
                    • 152

Czapki z głów przed orgazatorami świetnie zrobiona impreza, choć ilość osób chyba organizatorów i wystawców zaskoczyła - w sobotę trzeba było czekać do każdego stoiska nawet 30 minut w szczycie.
                    Z piw byłem najmilej zaskoczony pszenicznym Corneliusem, zupełnie inne niż to co jeszcze kiedyś w butelkach sprzedawali. Oczywiście Pinta i AleBrowar też na plus.

Miałem okazje w niedziele być również w Szreniawie na festynie piwnym, frekwencja podobna do zeszło rocznej ale oczywiście mniejsza niż w Wrocławiu. Plus dla Wrocka za:
                    - dobre koncerty (w Szreniawie grali na ludowo),
                    - za darmowe wejście (Szreniawa 10 zł),
                    - szkło festivalowe zamiast plastików z których się źle pije i powodują hałdy odpadów.

Pozdrawiam i do zobaczenia za rok

Comment

• jacekwerner
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 2852

Panowie z Amber-a ( chyba jako jedyni ) odmawiali lania próbek degustacyjnych - twierdząc że u nich można dostać tylko 0,5 l - za rok do poprawki !!!
                      Na plus - mieli dla kolekcjonerów podstawki, kapsle i etykietki.
                      Ochotnicza Straż Piwna
                      BAZA = 7446

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ufff awaria autokaru dała się nam w kość i tych godzin powrotu się trochę nazbierało
                        Na szczęście kierowcy udało się nadmuchać autokar zapasowy i dojechaliśmy.

Piwnie jak w zeszłym roku super, ale faktycznie przewijające się tu i ówdzie szemrane towarzystwo trochę psuło atmosferę.

Comment

• amap
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2010.02
                          • 98

Na pewno z amber'a? Mi tam sprzedali 0.3 bez problemu....

Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk

Comment

• biker200
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.10
                            • 152

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                            Na szczęście kierowcy udało się nadmuchać autokar zapasowy i dojechaliśmy.

Piwnie jak w zeszłym roku super, ale faktycznie przewijające się tu i ówdzie szemrane towarzystwo trochę psuło atmosferę.
                            No faktycznie kręciło się trochę miejscowych dresowych, ale ja nie zanotowałem żadnych negatywnych emocji z ich strony. Jeżeli kupili piwko choć jedno to chwała im za to - interes powinien się kręcić

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

W przyszłym roku będą wpuszczać tylko w krawatach. Wiadomo, klient w krawacie jest mniej awanturujący się.
                              Tak w ogóle to wrzućcie na luz. Nie każdy w trzech paskach na boku czy haczykiem na piersi i bujający się jak rezus będzie wszczynał burdy. Mnie raczej śmieszyły takie grupki lokalnych żuli czy "sportowców", zwłaszcza przedstawiciele Leśnica Hooligans Juniors w wieku ok. 13 lat gibające się na lewo i prawo Zauważcie, że to kolejna edycja imprezy, na której jest mnóstwo szkła (kufle, szklanki, butelki) i nie było chyba poważnych incydentów.
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• jacekwerner
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 2852

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedzi
                                Na pewno z amber'a? Mi tam sprzedali 0.3 bez problemu....
                                Na pewno - wziąłem zatem pszeniczniaka 0,5 - " o ma pan szczęście akurat koniec beczki - wyszło 0,2"
                                Ochotnicza Straż Piwna
                                BAZA = 7446

Comment

Przetwarzanie...
                                X