Urpiner. Ale było to jedno z gorszych piw jakie piłem na tegorocznych Chmielakach.
2012.08.17-19 - Krasnystaw, 42. Chmielaki Krasnostawskie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziA całkiem przyzwoicie. Za 5 zł lali. Pytanie tylko czemu podpieli się pod stoisko browaru zagranicznego. Już nie pamiętam czy to Urpiner był czy coś czeskiego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziUrpiner. Ale było to jedno z gorszych piw jakie piłem na tegorocznych Chmielakach.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Bartek. Urpinera lali tylko w wersji ciemnej.
Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi.
Z piwnych rozczarowań (w moim subiektywnym odczuciu) to poza Bartkiem słabo wypadł Pater z Cernej Hory i piwa z browaru Trzy Korony w Puławach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziBartek. Urpinera lali tylko w wersji ciemnej.
Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi. .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziEdi mi nie podpadł wcale, a zwłaszcza jasny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziMasz racje Kastan był bardzo fajny, Edi mi nie podpadł wcale, a zwłaszcza jasny
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Z tych piw co udało mi się zdegustować na plus z jasnych lanych polskich na pewno Bartek, Koreb Żywe, Krajan Specjal. Lipcowe z Jagiełły, Staropolskie przyzwoite, ale bez zachwytów. Na minus Nakielskie Jasne oraz Edi Wschowskie Jasne.
Budujące, że jak co roku nie udało się przyciągnąć ceną (2.5 zł. za 0,4 l) do spożycia Tyskiego, Lecha i Żubra. Przy tych namiotach najczęściej było widać pustki.
Perła, świadoma trochę bardziej smaku swoich piw, postawiła na przyciąganie publiki atrakcjami w stylu rowerowych ewolucji czy trzymania beczki piwa na czas.
Pinta cieszyła się mocnym zainteresowaniem, jako jedni z niewielu mieli firmowe koszulki czy kufle do kupienia.
Dla odmiany b. słabe zainteresowanie miały Trzy Korony.
Dla mnie osobiście hitem był niepasteryzowany Bartek, duża przyjemność z jego smakowania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA jak sie browar "Bartek" prezentował w swoim debiucie na wschodnich rubieżach?
Comment
-
-
Co do samej imprezy...
Nie dotarłem, ale to jest jakieś przegięcie, że z Białej Podlaskiej można się dostać stosunkowo łatwo, ale już wydostać tego samego dnia nie sposób (busem). Wypad w jedna stronę to trzydzieści kilka złociszy a doliczywszy do tego nocleg (ok. 100 zł) czyni wyprawę dość kosztowną. Już sam fakt, że w Krasnymstawie działa raptem 3-4 hotele/ośrodki noclegowe sprawia, że dla zwykłego konsumenta nie jest to tani nocleg, bo ceny na Chmielaki podskoczyły w stosunku do oferowanych na stronach.Last edited by e-prezes; 2012-08-20, 14:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziBartek. Urpinera lali tylko w wersji ciemnej.
Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi.
Z piwnych rozczarowań (w moim subiektywnym odczuciu) to poza Bartkiem słabo wypadł Pater z Cernej Hory i piwa z browaru Trzy Korony w Puławach.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziW bursie LO na Piekarskiej nocleg kosztował 40 zł. (poza Chmielakami kosztuje 30 zł.). Miejsca były jeszcze kilka dni przed Chmielakami a warunki pobytowe wystarczające.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
Comment