2012.08.17-19 - Krasnystaw, 42. Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rzeszowiak
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2009.04
    • 1597

Urpiner. Ale było to jedno z gorszych piw jakie piłem na tegorocznych Chmielakach.

Comment

• yoreck
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.04
      • 526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
      A całkiem przyzwoicie. Za 5 zł lali. Pytanie tylko czemu podpieli się pod stoisko browaru zagranicznego. Już nie pamiętam czy to Urpiner był czy coś czeskiego.
      z tego co ja pamiętam to Bartek był lany na stoisku z piwami Witnicy i był jak dla mnie bardzo dobry.

Comment

• rivendel
        Porucznik Browarny Tester
        • 2010.06
        • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
        Urpiner. Ale było to jedno z gorszych piw jakie piłem na tegorocznych Chmielakach.
        Bartek czy Urpiner?
        Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

Bartek. Urpinera lali tylko w wersji ciemnej.

Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi.

Z piwnych rozczarowań (w moim subiektywnym odczuciu) to poza Bartkiem słabo wypadł Pater z Cernej Hory i piwa z browaru Trzy Korony w Puławach.

Comment

• fuliano
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2010.07
            • 1835

Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi. .
            Masz racje Kastan był bardzo fajny, Edi mi nie podpadł wcale, a zwłaszcza jasny

Comment

• yoreck
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.04
              • 526

Edi mi nie podpadł wcale, a zwłaszcza jasny
              hehe, mój poszedł w kanał,a kupiony był w sobotę rano.

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Masz racje Kastan był bardzo fajny, Edi mi nie podpadł wcale, a zwłaszcza jasny
                Widocznie cały dobry jasny Edi pojechał do Gdańska.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kosher
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.04
                  • 2316

Z tych piw co udało mi się zdegustować na plus z jasnych lanych polskich na pewno Bartek, Koreb Żywe, Krajan Specjal. Lipcowe z Jagiełły, Staropolskie przyzwoite, ale bez zachwytów. Na minus Nakielskie Jasne oraz Edi Wschowskie Jasne.
                  Budujące, że jak co roku nie udało się przyciągnąć ceną (2.5 zł. za 0,4 l) do spożycia Tyskiego, Lecha i Żubra. Przy tych namiotach najczęściej było widać pustki.
                  Perła, świadoma trochę bardziej smaku swoich piw, postawiła na przyciąganie publiki atrakcjami w stylu rowerowych ewolucji czy trzymania beczki piwa na czas.
                  Pinta cieszyła się mocnym zainteresowaniem, jako jedni z niewielu mieli firmowe koszulki czy kufle do kupienia.
                  Dla odmiany b. słabe zainteresowanie miały Trzy Korony.
                  Dla mnie osobiście hitem był niepasteryzowany Bartek, duża przyjemność z jego smakowania.

Comment

• Żywiec
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.12
                    • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                    A jak sie browar "Bartek" prezentował w swoim debiucie na wschodnich rubieżach?
                    Nijak się prezentował, piwo bez piany i smaku, wyrazu i charakteru. Jak dla mnie największe rozczarowanie tej imprezy a pamiętam smak Bartka sprzed kilku lat.

Comment

• Rzeszowiak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2009.04
                      • 1597

Uff, już myślałem, że sprzedali mi inne piwo

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2316

Cóż... ja nie pamiętam Bartka sprzed kilku lat, ale ten obecny bardzo mi smakował. Brak piany nie degraduje go.
                        Ale kwestia gustu, jeden powie ze Edi albo Czarna Fortuna to wyśmienite piwa, a drugi weźmie łyk i wyleje.

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19269

Co do samej imprezy...
                          Nie dotarłem, ale to jest jakieś przegięcie, że z Białej Podlaskiej można się dostać stosunkowo łatwo, ale już wydostać tego samego dnia nie sposób (busem). Wypad w jedna stronę to trzydzieści kilka złociszy a doliczywszy do tego nocleg (ok. 100 zł) czyni wyprawę dość kosztowną. Już sam fakt, że w Krasnymstawie działa raptem 3-4 hotele/ośrodki noclegowe sprawia, że dla zwykłego konsumenta nie jest to tani nocleg, bo ceny na Chmielaki podskoczyły w stosunku do oferowanych na stronach.
                          Last edited by e-prezes; 2012-08-20, 14:04.

Comment

• kosher
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.04
                            • 2316

W bursie LO na Piekarskiej nocleg kosztował 40 zł. (poza Chmielakami kosztuje 30 zł.). Miejsca były jeszcze kilka dni przed Chmielakami a warunki pobytowe wystarczające.

Comment

• rivendel
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2010.06
                              • 262

Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi.

Z piwnych rozczarowań (w moim subiektywnym odczuciu) to poza Bartkiem słabo wypadł Pater z Cernej Hory i piwa z browaru Trzy Korony w Puławach.
                              Tak myślałem bo jak dla mnie to Urpiner 12 jest lepszy od prawie wszystkich polskich pilsów
                              Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić

Comment

• genea
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.02
                                • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
                                W bursie LO na Piekarskiej nocleg kosztował 40 zł. (poza Chmielakami kosztuje 30 zł.). Miejsca były jeszcze kilka dni przed Chmielakami a warunki pobytowe wystarczające.
                                Faktycznie, dało się spokojnie przenocować chociaż warunki studenckie Jedna rzecz mnie tylko zastanawia... Nie było drzwi wejściowych do pomieszczeń łazienek z toaletami, a w tych do toalet były wybite szyby... Ciekawe jak sobie radzą mieszkańcy bo ponoć te pomieszczenia są koedukacyjne...
                                Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                                Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                                Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

Przetwarzanie...
                                X