Urpiner. Ale było to jedno z gorszych piw jakie piłem na tegorocznych Chmielakach.
2012.08.17-19 - Krasnystaw, 42. Chmielaki Krasnostawskie
Collapse
X
-
-
z tego co ja pamiętam to Bartek był lany na stoisku z piwami Witnicy i był jak dla mnie bardzo dobry.Comment
-
Bartek. Urpinera lali tylko w wersji ciemnej.
Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi.
Z piwnych rozczarowań (w moim subiektywnym odczuciu) to poza Bartkiem słabo wypadł Pater z Cernej Hory i piwa z browaru Trzy Korony w Puławach.Comment
-
Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi. .Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Z tych piw co udało mi się zdegustować na plus z jasnych lanych polskich na pewno Bartek, Koreb Żywe, Krajan Specjal. Lipcowe z Jagiełły, Staropolskie przyzwoite, ale bez zachwytów. Na minus Nakielskie Jasne oraz Edi Wschowskie Jasne.
Budujące, że jak co roku nie udało się przyciągnąć ceną (2.5 zł. za 0,4 l) do spożycia Tyskiego, Lecha i Żubra. Przy tych namiotach najczęściej było widać pustki.
Perła, świadoma trochę bardziej smaku swoich piw, postawiła na przyciąganie publiki atrakcjami w stylu rowerowych ewolucji czy trzymania beczki piwa na czas.
Pinta cieszyła się mocnym zainteresowaniem, jako jedni z niewielu mieli firmowe koszulki czy kufle do kupienia.
Dla odmiany b. słabe zainteresowanie miały Trzy Korony.
Dla mnie osobiście hitem był niepasteryzowany Bartek, duża przyjemność z jego smakowania.Comment
-
Comment
-
-
Co do samej imprezy...
Nie dotarłem, ale to jest jakieś przegięcie, że z Białej Podlaskiej można się dostać stosunkowo łatwo, ale już wydostać tego samego dnia nie sposób (busem). Wypad w jedna stronę to trzydzieści kilka złociszy a doliczywszy do tego nocleg (ok. 100 zł) czyni wyprawę dość kosztowną. Już sam fakt, że w Krasnymstawie działa raptem 3-4 hotele/ośrodki noclegowe sprawia, że dla zwykłego konsumenta nie jest to tani nocleg, bo ceny na Chmielaki podskoczyły w stosunku do oferowanych na stronach.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2012-08-20, 15:04.Comment
-
Wybór piw niekoncernowych był dość spory, tradycyjnie bardzo smaczne czeskie piwa przywiozła ekipa Czeskiego Raju (zwłaszcza Rampusak i Kastan), niespodziewanie smaczne było jasne piwo z browaru Edi.
Z piwnych rozczarowań (w moim subiektywnym odczuciu) to poza Bartkiem słabo wypadł Pater z Cernej Hory i piwa z browaru Trzy Korony w Puławach.Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
Jedna rzecz mnie tylko zastanawia... Nie było drzwi wejściowych do pomieszczeń łazienek z toaletami, a w tych do toalet były wybite szyby... Ciekawe jak sobie radzą mieszkańcy bo ponoć te pomieszczenia są koedukacyjne...
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment