"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
W trakcie Brackiej Jesieni będzie miało miejsce warzenie Rauchbocka zwycięzcy Grand Championa Festiwalu Birofilia 2012. Warzenie będzie prowadzone z aktywnym udziałem autora receptury, Andrzeja Millera.
Jeżeli chodzi o II Bracki Konkurs Piw Domowych "Porter Piwowarskim Skarbem Polski" to informuję, że zaczeły do nas docierać pierwsze próbki.
Chciałbym poinformować wszystkich zainteresowanych, że na giełdzie w Cieszynie będę miał w ofercie moją nową książkę pt. Chełmżyński Browar "F.W. Wolff Brauerei & Co. - Culmsee" (1880-1919). Szczegóły dotyczące tej publikacji zamieściłem już w osobnym wątku:
Myślę, że informacja ta jest o tyle istotna, że książka rozprowadzana i dostępna jest jedynie w Bibliotece Miejskiej w Chełmży, tak więc trzeba ją zamawiać indywidulanie i ponosić koszty wysyłki. Z partii książek, którą ja zamówiłem pozostało mi zaledwie niespełna 30 szt., które przywiozę na giełdę. Cena to 25 pln. i pokrywa ona moje koszty związane z zamówieniem i przesyłką tych książek. Według mojej najlepszej wiedzy przy jednostkowym zamówieniu w bibliotece chełmżyńskiej, wyniesie ona ok. 30 PLN (20 PLN + koszty pakowania i wysyłki).
Co do noclegów to polecam jeszcze akademiki w Cieszynie, tylko nie wiem czy DSN prowadzi taką działalność w wakacje (przyjeżdża zawsze szkoła letnia ale nie wiem czy siedzą całe wakacje). Ceny-25 zł/studenci Uniwersytetu Śląskiego, 27 zł/studenci innych uczelni, 37zł/reszta świata. Oprócz tego jest Cieszko (otwierany przeważnie na weekendy) i UŚ-ka. Jest jeszcze nieco droższy Academicus. Najlepiej dowiadywać się tu: http://student.us.edu.pl/akademiki-us-cieszyn
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
No fakt, telepać się przez całą Polskę, autostrady nima a miała być, i na koniec dowiedzieć się, że sa tylko pasteryzowane bez witamin, a do kufla nie dodają ani marchewki ani jabłka.
No jak tu żyć?
P.S. Anteks, a Ty w ogóle będziesz?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
Na wzór listy żywieckiej nie będzie, ale oferta piw będzie więcej niż interesująca.
Z kranów oczywiście i przede wszystkim Brackie i Porter oraz 7 piw z polskich browarów kreatywnych (P...A, A.......r, W....a)
Czekamy na świeżą dostawę piw z USA i UK. Mamy zamówionych ponad 40 różnych piw w butelkach. Mam nadzieję, że dojadą na czas. Ponadto sporo piw niemieckich z naszej oferty, trochę Belgii i Holandii.
Comment