Grzesiek tak skromnie/tajemniczo, więc ja może zapowiem, że oprócz SHARKa, od ekstremistycznych kolaborantów, najprawdopodobniej (95%) będzie mieć miejsce prapremiera nowego piwa, którego premiera nastąpi tydzień później. No i co? - jak mawia moja córka.
2012.09.07-08 - Cieszyn, IV Bracka Jesień
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie po moich wypowiedziach związanych z pewnym wydarzeniem tego utęsknienia sie obawiam
Comment
-
-
a jak to bedzie z otwarciem bramy dla kolekcjonerow w sobote rano? w zeszlym roku czekalem ponad 15-20 minut niz sie jakis pan zjawil i uprzejmie mi otworzylKatalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz
nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
http://beer.agaslayer.cz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika damiano70 Wyświetlenie odpowiedziczy beda potwierdzenia ze piwo dotarlo cale ?
Comment
-
-
Ja też pytałem o bramę, ale nie tą, tylko od dziedzińca zamkowegoLast edited by Pendragon; 2012-09-05, 10:26.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi..., najprawdopodobniej (95%) będzie mieć miejsce prapremiera nowego piwa, którego premiera nastąpi tydzień później. No i co? - jak mawia moja córka.
Parowe b butelce będzie można jutro jakoś nabyć w Cieszynie ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziCzyli to nie będzie Piwo Parowe ?Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziCzyli to nie będzie Piwo Parowe ?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wyjazd na Bracką Jesień
Ze względów rodzinnych nie uda mi się wyjechać na 2 dni do Cieszyna. Rozważam opcję szybkiego wyjazdu jutro z samego rana i powrotu do Krakowa na godzinę mniej więcej 14.
Uzależniam decyzję od zainteresowania ze strony krakowskich kolegów kolekcjonerów, piwoszy, smakoszy ewentualnym wspólnym wyjazdem. Ze względów ekonomicznych najelpiej było by gdyby chęć wyjazdu zgłosiły ze 3 osoby. Oczywiście żebym nie musiał zbierać wszystkich z całego miasta (które jest nie małe ) to chciałbym wszystkich "zawinąć" na raz z jednego umówionego miejsca, ewentualnie udostępniam parking pod domem i możemy wyjechać jednym samochodem spod mojego domu.www.decio.friko.pl
Comment
-
-
Właśnie wróciłem z Cieszyna i potwierdzam opinię z poprzedniego postu, że Ci których tam nie było mogą żałować. Świetny Shark (ach ta goryczka!) i bardzo ciekawy Borsuk, piłem też beczkowe wersje Amber Boya i Rowing Jacka, ponieważ do tej pory miałem okazję pić jedynie butelkowe. Były też oczywiście Pinty, Cieszyński Browar Mieszczański oraz gość zza Olzy czyli Sachsenberg. Wprost nadmiar bogactwa jeśli doliczy się również piwa butelkowe, które można było zakupić. Super impreza!
Comment
-
-
miałem okazję spróbować sharka (bardzo ok ) oraz borsuka (nie mój styl) oraz powłóczyć się nocą po browarze i zobaczyć z bliska produkcję brackiego, które bardzo lubię. Świetna impreza za rok będę na 100%!
ps. ktoś wie gdzie można kupić to brackie którym częstowali na zakończenie zwiedzania? niepasteryzowane?
Comment
-
-
Sama impreza ujdzie. Chyba spodziewałem się więcej kranów i w ogóle 'wystawców'. Irytujący didżej nawalający rąbanką, zagłuszał nawet dobre czeskie rytmy z Sachsenberga.
Ale piwa (szczególnie te na kranach) to marzenie...
Na początek Borsuk, ale to nie był dobry pomysł. jako miłośnik porterów i fan wędzonek, pomyślałem, że to piwo dla mnie. Niestety - za dużo wszystkiego, szczególnie alc mnie jakoś odrzucił.
Shark za to jest moim number one. Chyba rzeczywiście największa goryczka, jaką ostatnio było mi dane łyknąć. Piwo super.
Sweet Cow świetne. Amber Boy niezły.
Klasyki jak Dobry wieczór i Odsiecz z kranów potwierdziły wysoki swój poziom.
No i genialne zwiedzanie. Porter z tanka w piwnicy smakował w pytkę.
Comment
-
Comment