Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika azazel82
Wyświetlenie odpowiedzi
2012.09.07-08 - Cieszyn, IV Bracka Jesień
Collapse
X
-
Impreza już za nami i czas na pierwsze refleksje i podsumowania. Generalnie oceniać powinni uczestnicy a nie organizator więc poczekam na dalsze komentarze. Dla mnie budujący był fakt, że w Cieszynie pojawia się coraz wiecej ludzi z szeroko pojętej "piwnej polskiej rodziny". Było więcej piwowarów domowych niż rok wcześniej, pojawili się przedstawiciele browarów restauracyjnych i rzemieślniczych, dojechali właściciele kilku topowych piwnych lokali (ZUPA-ie i Piwnicy Zamkowej dziękuję za mile spędzone chwile) i ogólnie ludzie z miasta i okolicy dopisali.
Na kranach pojawiła się polska piwna awangarda (Tomek i Wojtek dzięki za pysznego Borsuka). Wyrafinowani piwosze nie mogli narzekać na brak piwnych wrażeń. W sklepie było dostępnych 170 różnych piw z Niemiec, Belgii, Holandii, USA, UK i Polski.
Przez browar przewineła się masa ludzi, w zwiedzaniu uczestniczyło ok. 700 osób.
Oczywiście nie należy zapomnieć, żee dokonał się kolejny cud piwowarski w Polsce i oto w cieszyńskim browarze został uwarzony drugi w Polsce Rauchbock, którego będziemy mogli skosztować 6 grudnia.
Ogólnie jak dla mnie było bardzo sympatycznie, genialnie pod względem piwnym i towarzyskim.
Mam nadzieję, że w podobej atmosferze spotkamy się jeszcze w szerszym gronie za rok w gościnnych progach cieszyńskiego browaru.
Comment
-
-
Bracka Jesień 2012
Towarzysko impreza na 6
Szacunek dla organizatorów !
Trochę zdjęć tutaj:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziCzy w związku z twoimi wypowiedziami spotkały cię nieprzyjemności?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Witam
Żałuję ,że mnie nie było. Mam nadzieję ,że w przyszłym roku nie będzie kolizji ze zlotem bo trzeba będzie znowu dokonywać wyboru a chciałoby się być w obu miejscach.
Wasze zdrowieZbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103
Comment
-
-
witam mi sie bardzo podobalo, arsenal piw do sprobowania, dzieki nowym browarom!
zakupilem dla wujka, brata i jego dziewczyny VIP zwiedzanie, byli zachwyceni. Ja w tym czasie czekalem na nich, bo reszta gieldownikow poznikala i musialem doslowie "wycierpiec" wulgarne piosenki z Sachsenbergu. Na wasze szcescie nie dobrze znacie czeskie teksty, ale dla mnie to byl najwiekszy minus i czulem sie okropnie, ze jestem zza drugiej strony Olzy. Takie piosenki by u Was nie graly ani po 22:00, ani po polnocy, ani z trzema gwiazdkami w TV .
Inaczej super, kolekcjonersko fajnie, dorwalem sie w koncu do podstawek Pilsnera, tylko jakos nie zauwazylem kolekcjonerow z Czech. Ludzi mi sie wydawalo mniej jak w zeszlym roku. Moze pogoda na poczatku im zniechecila ochote przyjechac a moze to za duzo imprez w tym czasie (Zlot, Zwirkowisko, ...).
brawa dla organizatorow i dziekuje wszystkim za spotkanie, wymiany, zakupyKatalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz
nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
http://beer.agaslayer.cz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika agaslayer Wyświetlenie odpowiedzimusialem doslowie "wycierpiec" wulgarne piosenki z Sachsenbergu. Na wasze szcescie nie dobrze znacie czeskie teksty, ale dla mnie to byl najwiekszy minus i czulem sie okropnie, ze jestem zza drugiej strony Olzy. Takie piosenki by u Was nie graly ani po 22:00, ani po polnocy, ani z trzema gwiazdkami w TV .
Na imprezie byłem w piątek od 21 do 1. Było kameralnie, ale smacznie piwnie. Pogadałem z kilkoma znajomymi, z kilkoma się poznałem, zadowolony jestem. I nawet znalazł się transport do Mieszczańskiego, który nie chciał otworzyć stanowiska na miejscu. Tylko na zwiedzanie browaru się nie załapałem, ale przynajmniej będzie argument by zjawić się za rok.Last edited by Pendragon; 2012-09-12, 23:43.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNa imprezie byłem w piątek od 21 do 1.
Comment
-
-
Nie mogłem, co widać po pojawiających się już wpisach w dziale knajpy zagraniczne.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Początkowo plan był by połączyć wszystko, zwłaszcza że miejsce zlotu było idealne pod względem logistycznym. Później się okazało, że trzeba szybciej wrócić do domu i z czegoś zrezygnować. A ponieważ przepadły mi w tym roku już 2 wyprawy do Czech, to wybór był oczywisty, choć nieco trudny mentalnie
Comment
-
Comment