2017.05.19-20 - 3 konwent Piwnych kolekcjonerów Tychy
Collapse
X
-
Comment
-
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
To nie moje widzi misie w sprawie wykładziny na stadionie tylko właściciela obiektu i musiałem się do tego zastosować, co do handlu piwem pisałem , że piwne wymiany nikomu nie są zabronione,i nikomu do torby nie będą zaglądać, pisałem wyraznie że chodzi o handel, a jak ktoś sprzeda piwko to też nic się nie stanie, chodzi o osoby które mają zamiar przywieść kilka skrzynek i sprzedawać , bo miałem już takie zapytania dlatego dałem informację ,bo sponsor nie życzy sobie handlu piwem z innych browarów ale to chyba bardzo oczywiste, co do małych browarów , to kilka miesięcy wysłałem zapytanie o sponsoring to albo nie odpowiedzieli albo chcieli sprzedawać dając w zamian piwo a kasy na imprezę nieComment
-
Czy urząd skarbowe będzie też ścigać handlujących kolekcjonerów? Czy ktoś sprzedający etykietki czy podstawki musi się przed konwentem zaopatrzyć w kasy fiskalne?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Widzę, że też robią dobrą zmianę...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Ciekawe, to chyba jest pierwsza giełda gdzie organizatorzy otwarcie informują, że będzie na niej US.
Czy urząd skarbowe będzie też ścigać handlujących kolekcjonerów? Czy ktoś sprzedający etykietki czy podstawki musi się przed konwentem zaopatrzyć w kasy fiskalne?Comment
-
Takich delikwentów trzeba od razu na bramce wyłapywać i wyganiać. Na początek test czy ktokolwiek z kolekcjonerów zna taką osobę. Jeśli nie to jako ostateczna szansa wejścia sprawdzenie czy ma ze sobą jakieś birofilia na sprzedaż/wymianę albo przynajmniej czy umie odpowiedzieć na kilka banalnych pytań np w temacie sceny kraftowej czy starszych browarów. Takie pytania z którymi spokojnie poradzi sobie kolekcjoner z powiedzmy paruletnim stażem. Pasożyt z US raczej wyłoży się gdyż na piwnych tematach nie będzie się znać a giełda birofilistyczna jest dla niego tylko jedną z kolejnych szpiegowskich "delegacji" na które wysyłał go urząd. Trzeba tępić służbistów i funkcjonariuszy dobrej zmianyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
-
Comment
-
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Pisałem chyba wyrażnie że nikt nikomu do torby nie będzie zaglądał ani kontrolował, jeśli ktoś nie zrozumiał no tuż już jego sprawa , Deklaracje PCC, ZUS, PIT, VAT, przygotowałem będą do odbioru osobiście u mnie, a Kredyty i Chwilówki będą miały swój punkt jak komuś braknie kasy udzielą kredytu na preferencyjnych warunkach oprocentowania 100000%Comment
-
Rezerwacja wejściówek na bezpłatne zwiedzanie w Tyskim Browarium jest na hasło Giełda Światowa, wykaz wycieczek jest w jednym z postów , podaję telefon do kontaktu 323278430Comment