To jeszcze jako uzupełnienie kapsel giełdowy.
Wrzuciłbym do dz. kolekcjonerstwo, ale nie wiem do jakiego browaru przypisać (Browar Zamkowy w Radomiu ???)
Attached Files
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny. Admin ma zawsze rację PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
nie wiem do jakiego browaru przypisać (Browar Zamkowy w Radomiu ???)
A jest taki? Jest to kapsel giełdowy, nie browarniany
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Na giełdę pojechałem bez żadnych uprzedzeń czy oczekiwań. Muszę powiedzieć, że od mojej ostatniej wizyty sprzed 5 lat, nic się praktycznie nie zmieniło, może poza frekwencją. Giełda jest niewielka ale jak dla mnie urokliwa i z fajnym klimatem. Jest cicho, stołów pod dostatkiem, nie trzeba się przeciskać no i nie lecą szklanki. Na giełdzie jest czas aby spokojnie porozmawiać. Od samego początku się nie nudziłem umilając sobie czas główie rozmowami z "niekapslarzami", gdyż kapslarzy praktycznie nie było. Było czterech Litwinów, giełda była więc międzynarodowa. Ja się nie zawiodłem, potrzeba od czasu do czasu takiej właśnie giełdy "na spokojnie". Świat pędzi, więc i oczekiwania się zmieniają, jeśli ktoś jednak lubi urok małych giełd to z Radomia wróci zadowolony. Ja taki wróciłem. Piwo na giełdzie było dobre i tanie. W ramach wejściówki dostawało się dwa piwa z Browaru Zamkowego, a lane z Dionizosa było za piątaka! Z piwem w ręku się więc nie rozstawałem. Organizacja wzorowa. Brakowało mi tylko jakiejś loteri, czy konkursu. Nie jest to trudna sprawa do zrobienia. Można by pomyśleć o tym za rok. Jeśli czas pozwoli, to z pewnością odwiedzę Radom za rok. Zdrowie organizatorów!
Ostatnia zmiana dokonana przez LenDo; 2012-11-27, 02:45.
Rok 2020 zbliża się dużymi krokami. Mam zamiar tak jak w tym roku prowadzić kalendarz giełd kolekcjonerskich dla piwomaniaków organizowanych na terenie Polski.
Dla jasności podaję zasady:
1. Wiadomość o giełdzie będę podawał, gdy się o niej dowiem z dowolnych źródeł....
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
Comment