2014.02.22 - Kraków, XX Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wlodawa59
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.11
    • 4

kolego pIwo .... sorki ale nie miałem świadomości, że ten Korsarz jest już wiekowy.
    Kupując go za granicą nie luknąłem na datę. Teraz wiem, że nie można ufać Chińczykom.
    Małe sprostowanie. Nie kupiłeś go za 8 -12 zeta tylko za 5 !!!!
    Będziesz w Rzeszowie? Chętnie postawię Ci innego browca. Na "gwarancji" Jeśli nie - mogę oddać kasę.

Orłoś nie pij tego piwa!!!!!!!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo Wyświetlenie odpowiedzi
    Chcę podzielić się z innymi forumowiczami moimi zaskoczeniem: otóż dziś stwierdziłem, że na giełdzie udało mi się kupić (na szczęście m.in.):

- piwo Bosbier z belgijskiego browaru St. Jozef z data ważności do 11.2011 (czyli przeterminowane ponad 2 lata temu) w cenie 8 zł za butelkę 0,33l (u kolegi ze stolika z rzędu środkowego, oferującego także wiele innych piw butelkowych),

- piwo Corsair "prosto" z Gwadelupy za ok. 12 zł (jeśli dobrze pamiętam), które było "krócej leżakowane", tzn. raptem minęło 8 miesięcy od daty przydatności, tym razem od kolegi ze stolika 2-3 po prawej stronie, patrząc od wejścia.

Jestem pewien, że takich przeterminowanych piw sprzedano na giełdzie więcej, gdyż gdy je kupowałem, było po kilka egzemplarzy butelek ww. piw, które później zostały sprzedane.

Mam nadzieję, że to czysty przypadek, a sprzedający na pewno nie mieli wiedzy, że sprzedają przeterminowane piwa w cenie 8-12 zł, bo przecież by o tym swoim kolegom powiedzieli?

Comment

• darek99
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.04
      • 2147

Giełda udana, masę ludzi z całej Polski, podziękowania dla wszystkich organizatorów, w szczególności dla Tomka Sygi i Syna a także dla Romka Węgla.
      Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
      Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
      skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
      Epikur z Samos.

Comment

• masumi
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.08
        • 289

Oczekuję potwierdzenia terminu i sponsoringu, aby podać oficjalną informację.
        Cierpliwości...

Comment

• solfernus
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.08
          • 1025

Trzymam kciuki by się udało. Pozdrawiam organizatorów wasze
          Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

Przetwarzanie...
          X