2014.05.24 - Tychy, 44 Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Abrel Wyświetlenie odpowiedzi
    Bardzo proszę o nie przesyłanie wiadomości do mnie związane z 44 Giełdą Tyską ,gduż już nie jestem w tym klubie, a wiadomość od Krakowiaków do mnie ,które docierają non stop dedykuję Śląskiemu Klubowi Birofilów
    Giełda Birofilów

Giełda Birofilów połączona z wystawą szkła, etykiet I rzeczy związanych z piwem w Polsce. Podczas dwóch dni trwania imprezy, w specjalnym namiocie oraz w budynku Rogatego Rancza, Birofile z całej Polski będą prezentować I wymieniać swoje bardzo ciekawe kolekcje. Giełda organizowana jest przy udziale Bractwa Piwnego.

Tak piszą ze bedzie w Zabierzowie o Birofilach- niech Brandys nie wali w h..a ze to tylko bedzie wystawa. Niech poczyta wiecej o tej imprezie to bedzie wiedzial o co chodzi
    O co ci chodzi? Giełda w Tychach jest co roku i zawsze mniej więcej w tym samym czasie.Całą Polska to wie.Pod krakowem jest impreza po raz pierwszy.każdy pojedzie tam gdzie chce.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Abrel
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.05
      • 102

...a widzisz O TO:nie zdajesz sobie sprawy z tego, że bojkotujesz giełdę w Zabierzowie i wywołujesz swoimi słowami lawinę ludzkiej nienawiści. Oficjalnie, na forum Browaru BIZ "zamącasz", zakłamujesz PRZESŁANIE i SENS spotkania w Zabierzowie, określając je jako FESTIWAL. Dla Twojej wiadomości:-"Zabierzów" od lata 2013 wziął się za organizację TEJ WIELKIEJ IMPREZY a już w Listopadzie 2013 ogłosił TERMIN!!!

Comment

• Kryzys_Finansowy
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.02
        • 58

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
        O co ci chodzi? Giełda w Tychach jest co roku i zawsze mniej więcej w tym samym czasie.Całą Polska to wie.Pod krakowem jest impreza po raz pierwszy.każdy pojedzie tam gdzie chce.
        Uuuu! Tychy z dużej litery a Kraków z malej...To już nie przelewki.

Comment

• beerek62
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2010.04
          • 1046

Przy odrobinie dobrych chęci i dysponując samochodem można być i tu i tu. Odległość między imprezami to około 80 km, przynajmniej tak pokazuje wujek Góglewicz. Czas przejazdu około 1 godziny. Poza tym jaki jest sens stawiania na przegranej pozycji imprezy w Zabierzowie skoro tak naprawdę nikt (poza organizatorami) nie wie, co tam będzie. Trzeba dać im szansę się wykazać. Giełda w Tychach zwykle była w trzecią sobotę maja więc nie można winić Krakusów że w Tychach coś nie wyszło i ŚKB przeniósł się z giełdą na ostatni weekend maja.
          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• tyskikufel
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.04
            • 772

pierwsza sprawa to giełda Tyska ma się dobrze, jest zabezpieczony sponsoring imprezy oraz miejsce czyli hala Stadionu zimowego, druga sprawa to , zwracam się z prośbą do administratora browar biz o usunięcie wpisu Sławomira Bieniasa porównujące mnie do h w kontekście jego słów, ten portal jest dla kolekcjonerów a nie dla ludzi którzy kogoś obrażają, imprezy już nie raz się dublowały i trzeba było wybierać, a można być w Tychach rano a po południu w Zabierzowie, ja tak planuję

Comment

• kiszot
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Abrel Wyświetlenie odpowiedzi
              ...a widzisz O TO:nie zdajesz sobie sprawy z tego, że bojkotujesz giełdę w Zabierzowie i wywołujesz swoimi słowami lawinę ludzkiej nienawiści. Oficjalnie, na forum Browaru BIZ "zamącasz", zakłamujesz PRZESŁANIE i SENS spotkania w Zabierzowie, określając je jako FESTIWAL. Dla Twojej wiadomości:-"Zabierzów" od lata 2013 wziął się za organizację TEJ WIELKIEJ IMPREZY a już w Listopadzie 2013 ogłosił TERMIN!!!
              Ale mi głupio.Sprawiłeś,że uderzyłem się w pierś i tyska giełde tez będę bojkotował.
              A tak na poważnie to nie wiem gdzie pojadę.Natomiast Tychy mają już swoją markę na którą Zabierzów musi jeszcze kilka lat pracować.Oczywiście jeżeli za te kilka lat będzie istniał jako giełda.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kryzys_Finansowy Wyświetlenie odpowiedzi
              Uuuu! Tychy z dużej litery a Kraków z malej...To już nie przelewki.
              Masz jeszcze coś do dodania czy to juz wszystko na co cie stać?

ps.Pisze się z małej a nie malej.To tak a pro po zasad pisowni.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19269

Proszę o spokój w temacie. W przeciwnym razie będę kasował wszystko jak leci.
                Last edited by e-prezes; 2014-02-15, 18:49.

Comment

• tyskikufel
                  • 2003.04
                  • 772

Bardzo dziękuję za usunięcie postu Sławka Bieniasa (abrel) który obrażał mnie na stronie poświęconej giełdzie tyskiej, Browar Biz to portal dla ludzi których pasją jest piwo i cała otoczka z nim związana a nie osób które chcą kogoś obrazić
                  Duży Szacunek dla administratorów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• winczer
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2002.05
                    • 233

I po co spory...? Faktycznie, kto chce może 'zaliczyć' obie imprezy.

Piszę to z pozycji kolekcjonera, i zaznaczam iż nie trzymam ani za jedną ani za drugą stroną-ale nie dajmy się zwariować - już przez Żywiec kolekcjonerzy zostali przysłowiowo wydy...ani. Bo dziś nie liczy się tam giełda 'z krwi i kości' tylko jakieś konkursy, konkursiki, festiwale itp...
                    Nie może być tak, żeby nad PRAWDZIWĄ GIEŁDĄ w Tychach dominowało coś w Zabierzowie...

Reasumując: giełdy tyskie-ponad wszystkie... :-)

P.S
                    Zdając sobie sprawę, że pewnie wsadziłem 'kij w mrowisko' chciałem zawczasu napisać:
                    -NIE należałem,
                    -NIE należę,
                    -NIE staram się o uzyskanie przynależności do ŚKB ale moim zdaniem, należy się WIELKI szacun dla kol. Brandysa / i reszty organizatorów tyskich giełd / za to co robią - a co najważniejsze - że utrzymują to od lat w konwencji PRAWDZIWEJ GIEŁDY.
                    Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19269

Maj jest wdzięcznym terminem na imprezy piwne. W tym roku jest gęsto od tego typu imprez i to zarówno typowo kolekcjonerskich jak i piwnych. Te dwa wymiary imprez około piwnych zawsze się przenikały. Pozwólmy żyć własnym życiem każdej z imprez a to odwiedzający ocenią sami co im pasuje i gdzie pojadą.

Comment

• Cooper
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6057

Koledzy z Tychów. Nie ma się co ciśnieniować a szczególnie w sposób publiczny w postaci ogólnodostępnych postów. Takie publiczne przepychanki na pewno nie robią reklamy żadnej ze stron niezależnie kto ma rację.
                        Fajnie że jest w społeczenstwie inicjatywa na robienie giełd, zarówno kontynuowanie starych jak i robienie nowych. Giełdy również podlegają w pewien sposób wolnemu rynkowi. Jesli któraś okaże się niewypałem (a powodów tego moze być wiele) to upadnie po pierwszej lub maksymalnie kilku edycjach. Nikt chyba nie bedzie robił giełdy na siłę po to by kolejny rok z rzędu grać sam ze sobą w piłkę na pustej sali, strzelając gole do bramki zrobionej ze stołu albo pustych butelek
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• tyskikufel
                          • 2003.04
                          • 772

Zarezerwowano 40 stolik na tyską giełdę, będą podstawki giełdowe i kapselki, planujemy zrobić pocztówkę giełdową, chcemy zorganizować aukcję charytatywną dla chorego dziecka, jeśli wypali szczegóły wkrótce, będzie licytacja birofiliów od sponsora i kolekcjonerów , zbiórka zakrętek plastikowych
                          ja ze swej strony na aukcję przeznaczę portera z piwniczki z 10 letnim stażem leżakowania , będzie można go licytować na internecie do 22 maja, potem tylko na giełdzie, cena wyjściowa 50 zł którą ja za niego wykładam , życzę udanej licytacji, a wygranemu smacznej degustacji

Comment

• tyskikufel
                            • 2003.04
                            • 772

Na giełdę będą zrobione 3 podstawki wersja limitowana, zrobione na tą imprezę przez markę piwa Tyskie, są już po akceptacji

Comment

• tyskikufel
                              • 2003.04
                              • 772

ZAREZERWOWANO 50 STOLIK NA TYSKĄ GIEŁDĘ !!!!

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23960

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzi
                                Zarezerwowano 40 stolik na tyską giełdę, będą podstawki giełdowe i kapselki, planujemy zrobić pocztówkę giełdową, chcemy zorganizować aukcję charytatywną dla chorego dziecka, jeśli wypali szczegóły wkrótce, będzie licytacja birofiliów od sponsora i kolekcjonerów , zbiórka zakrętek plastikowych
                                ja ze swej strony na aukcję przeznaczę portera z piwniczki z 10 letnim stażem leżakowania , będzie można go licytować na internecie do 22 maja, potem tylko na giełdzie, cena wyjściowa 50 zł którą ja za niego wykładam , życzę udanej licytacji, a wygranemu smacznej degustacji
                                Licytacja wydzielona: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=107767

errata: licytacja choć ze szczytnym celem, to jednak dotyczyła alkoholu i została ukryta.
                                Last edited by ART; 2014-04-17, 18:31.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X