2015.05.30 - Łotwa, Ryga - Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Apropos kosztu uczestnictwa, tak sobie wyliczyłem: 3 € (12,5 PLN) wstęp + gifty, 2 € bilet na festiwal piw i 2 € (~8,3 PLN) rezerwacja stolika. Czy to dużo? Okaże się
    W giftach był m.in. kufelek festiwalowy, więc zaoszczędziłem 1 €.

Giełda nieduża (zgłoszonych było ok. 50 osób, ale kilka przybyło spoza listy. Byli jak się można spodziewać głównie Łotysze oraz 2 Litwinów, Estończyk i 2 osoby z Białorusi. Po godz. 12-stej część już się zwijała. Czy warto było? Było...
    Jakąś dokumentację foto wrzucę jak się ogarnę po podróży.

A festiwal drogi i piknikowy, ale za to był spory przekrój sceny piwowarskiej Łotwy.
    Last edited by e-prezes; 2015-05-31, 19:41.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

Polskich birofiliów raczej pewnie nie było tam co szukać ? Oczywiście za wyjątkiem jakiegoś masowego współczesnego badziewia wszelkiej maści z głownie z browarów koncernowych.
      Pytanie o rodzime starocia to już w ogóle pytanie retoryczne.
      Podejrzewam że giełda raczej tylko dla zbierających zagranicę z naciskiem na "Pribałtykę" ewentualnie coś z egzotyki.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

Wyhaczyłem jedną polską podstawkę, która rarytasem nie jest ale z Mińska przywiozłem szklankę Wista. Tutaj udało mi się wymienić badziewie, które wożę od dawna za kapsle z Łotwy, Rosji i Estonii. Do kolekcji parę podstawek i kilka etykiet.

Comment

Przetwarzanie...
        X