Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62
Wyświetlenie odpowiedzi
2015.05.16 - Tychy - XLVI Międynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzipodstawka umieszczona jest na browarze biz -wersja limitowana,
Przecież im więcej podstawek sprzedacie to więcej zarobicie a jej producent (drukarz) też pewnie woli większe zamówienia niż mniejsze.
Nie rozumiem tego zjawiska i fenomenu "limitowości"Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
wiza
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedziTadycyjnie dla kolegów z Zagłębia na czas trwania tyskiej giełdy na granicy obowiązują przepisy strefy Schengen
Comment
-
-
Aaaa... to spoko Marek. Po prostu chciałeś tylko użyć modnego zwrotu.
Już myślałem że jakieś sztuczne podbijanie ceny rzekomą rzadkością. Wygrał zdrowy rozsądekPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziAaaa... to spoko Marek. Po prostu chciałeś tylko użyć modnego zwrotu.
Już myślałem że jakieś sztuczne podbijanie ceny rzekomą rzadkością. Wygrał zdrowy rozsądek
Comment
-
-
W czasie giełdy można będzie uczestniczyć w pokazie warzenia piwa.
Pokaz poprowadzi Andrzej Włoszczyk z Browaru Domowego "YPSYLON"
Program pokazu:
8.30 - 8.40 Krótkie wprowadzenie, zasyp śruty do wody, rozpoczęcie zacierania, przygotowanie drożdży
8.40 - 9.40 Czas wolny
9.40 - 10.10 Podniesienie temp do 78 C, prezentacja multimedialna, rozpoczęcie filtracji, wysładzania i gotowania
10.10 - 11.40 Czas wolny
11.40 - 12.00 Gotowanie brzeczki, chmielenie, degustacja
12.00 - 12.40 Czas wolny
12.40 - 12.50 Przygotowanie i rozpoczęcie chłodzenia
13.50 - 14.00 Pomiar Blg +zadanie drożdży zakończenie procesu, rozdanie dzienników i certyfikatów.
Warzymy piwo: typ "Ale"
Skład:
Słód Pale Ale ześrutowany 4,8 kg
Drożdże Safbrew S04
aromatyczny Lubelski 15 g
Zacieranie temp 68 C ok 60 min + 78 C 10 min
Każdy z uczestników otrzyma: Dziennik piwowara, Certyfikat ukończenia kursu warzenia domowego piwa.
Dodatkowo każdy uczestnik otrzyma kod do 5% zniżki w sklepie Piwopiweczko (sponsor warzenia piwa) na surowce i narzędzia do produkcji piwa.
Liczba uczestników ograniczona. Zgłoszenia na adres: slaski.klub.birofilow@tlen.pl
Niezależnie od pokazu podczas trwania giełdy:
Zbieramy jak co roku korki plastikowe.
Degustujemy piwa z browaru YPSYLON - typ Witbier.
Numerowane bilety biorą udział w loterii z nagrodami.
Bierzemy udział w konkursach piwnych.
Jemy w strefie gastronomicznej Restauracji Pod Kasztanem
Degustujemy nowości z Kompanii Piwowarskiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bazyl36 Wyświetlenie odpowiedziCzy tak jak w zeszłym roku będzie dostępne tylko jedno piwo w cenie wejściówki, a o zakupić drugiego już nie było mowy.
Comment
-
Comment