Zapomnialem podac swoj adres: rostpyvo@gmail.com
2015.09.19-20 - Ukraina, Kijów - 30 Giełda Kolekcjonerów Piwnych Akcesoriów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedziByłem raz na giełdzie w Kijowie i mi wystarczy.
Jak będzie giełda we Lwowie to tak -przyjadę ,a na giełdzie w Kijowie niech sobie będzie pusto,pogodnie i spokojnie..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzia na giełdzie w Kijowie niech sobie będzie pusto,pogodnie i spokojnie..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rostpyvo Wyświetlenie odpowiedziSzanowny Kolego
chyba jest juz za pozno powracac do poczatku z Kolegi dekleracja uczestnictwa. Ale poprosilbym o przeslanie mi kopii tego listu do kijowskich organizatorow zebym mogl wyjasnic przyczyne ich przemilczenia czy tam ignoracji i moze usprawiedliwic ich. Skontaktuje sie z nimi i cos dowiem sie a wtedy zamelduje tutaj. Wazne jest miec tekst i adresata Kolegi listu.
Przekazalem maile które wysłałem do organizatorów,na Pana adres.Jeżeli normalne jest wg.Pana że na ponad 3 tygodnie przed giełdą nie można zgłosić uczestnictwa to w takim razie ja jestem nienormalny.I uczestnicze tylko w nienormalnych giełdach w Polsce,oraz zagranicznych w Martinie,Koszycach,Pradze,Mińsku i co ciekawsze we Lwowie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziProszę o spokój i o powstrzymanie emocji. Nie chciałbym następnych takich postów kasować.
Jeeli chodzi o moje spostrzeżenia z giełdy Mińsku,to są one może subiektywne ale weryfikowalne przez osoby które tam były,czyli przez Pana e-prezesa tez
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerfan Wyświetlenie odpowiedziWitam.
Przekazalem maile które wysłałem do organizatorów,na Pana adres.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerfanMieszanie polityki do spotkań kolekcjonerów to gruba przesada.A insynuowanie że są niepożądani kolekcjonerzy z uwagi na ich narodowość to delikatnie mówiąc chamstwo.Byłem w tym roku na giełdzie w Mińsku na Białorusi,gdzie było wielu kolekcjonerów z Rosji i kilku z Ukrainy i Krymu.Owszem były dyskusje polityczne ale i tak łączył wszystkich cel dla którego się tam spotkaliśmy-kolekcjonerstwo.Notabene lepiej żeby Ukrainiec rozmawial z Rosjaninem czy Polakiem bezpośrednio,niż miał całą swoję wiedze czerpać z telewizji upainskiej,rossijskiej czy TVN
Czy nie uwaza Kolega ze fakt niesienia smierci tysiacom moich rodakow przez rodakow tych tak milych zbieraczy rosyjskich co widziano w Minsku, to jest wieksze "chamstwo" niz moje kiedy deklaruje swoj stosunek do tamtych. U Was to naprawde przytulniej (jesli na chwile zapomniec chociaz o Smolensku) i mozna kochac na razie caly swiat. A my staramy sie takze, ale oprocz tamtych, bo wina za wojne na calej narodowosci. I prosze, bez "przypomnien" wersji o wojnie domowej. Bo to wlasnie z czyjejs propagandy a nie z zycia naszego Wschodu do ktorego mam blizej.
Jeszcze raz przepraszam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rostpyvo Wyświetlenie odpowiedziZajalem sie wyjasnieniem okolicznosci przemilczenia przez organizatorow Kolegi listu.Cos ma byc, chociaz widze ze chyba aszla rezygnacja. I niestety racja...
Dziękuje za zainteresowanie sprawą,mimo wszystko chciałbym w tej giełdzie uczestniczyć.My kolekcjonerzy róbmy swoje spotykajmy się ,rozmawiajmy przyjaźnmy się,.Media i politycy niech robią swoją "robotę."My ich zweryfikujemy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerfan Wyświetlenie odpowiedzie
Dziękuje za zainteresowanie sprawą,.
Comment
-
-
Przyjechało 80 osób.Spoza Ukrainy, cztery z Białorusi,dwie z Mołdawii po jednej z Naddniestrza,USA,Irlandii i Polski(ja).
Bardzo dobra atmosfera towarzyska.Miejsce giełdy i zakwaterowania było na terenie tego samego obiektu,więc integracja przebiegała bezproblemowo.
Kolekcjonersko dominowali etykieciarze,nieźle z kapslami i podstawkami,dosyc słabo szkło, które najbardziej mnie interesowało.
Kijow jest oczywiście miastem bardzo bezpiecznym,dyskusje polityczno -narodowościowe łagodziło piwo które było non-stop i no-limit,dzięki Alexowi Shpaginowi i pomagającemu mu Kostii Gudovovi.Całość dopełniła super pogoda
Comment
-
-
Ciekawe kto był z Irlandii bo tutaj jest tylu kolekcjonerów łącznie że zmiescili by się na giełdzie zrobionej w pokoju w kawalerce na Tarchominie.
Podejrzewam że mógł to być jeden z litewskich kolegów podobnie jak ja rezydujący w tym pięknym kraju. Jesli nie on to nie mam pojęcia kto.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziCiekawe kto był z Irlandii bo tutaj jest tylu kolekcjonerów łącznie że zmiescili by się na giełdzie zrobionej w pokoju w kawalerce na Tarchominie.
Podejrzewam że mógł to być jeden z litewskich kolegów podobnie jak ja rezydujący w tym pięknym kraju. Jesli nie on to nie mam pojęcia kto.
Z Irlandii był Maximilian chłopak narodowości ukraińskiej od 15 lat w Irlandii,który chyba nic nie przywiózł.Podobna sytuacja z USA-manem ,ale on trochę rzeczy miał na sprzedaż i wymianę
Comment
-
-
Gdyby ktoś miał jakiś namiar do tego kolegi to proszę o info na PW. Mam nadzieję że ze względu na tak długi pobyt zaskoczyłby mnie jakimiś ciekawymi etykietkami z Zielonej WyspyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment