2015.09.19-20 - Ukraina, Kijów - 30 Giełda Kolekcjonerów Piwnych Akcesoriów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rostpyvo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.04
    • 31

Zapomnialem podac swoj adres: rostpyvo@gmail.com

Comment

• rostpyvo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.04
      • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
      Byłem raz na giełdzie w Kijowie i mi wystarczy.
      Jak będzie giełda we Lwowie to tak -przyjadę ,a na giełdzie w Kijowie niech sobie będzie pusto,pogodnie i spokojnie..
      Ze Lwowem - wlasnie juz teraz ubiegam sie o mozliwosc zrobienia geildy 2016 u nas. Uwazam ze miala by byc w calkiem innym miejscu, na innej bazie niz te dawniejsze, mimo ze byly niezle. Ale chcialo by sie lepiej. Moze dam znac kiedy cos sie wyjasni, zebyscie mieli rok dla decyzji i przygotowania, to nie zawadzi, nie?

Comment

• rostpyvo
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.04
        • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
        a na giełdzie w Kijowie niech sobie będzie pusto,pogodnie i spokojnie..
        Mialem na mysli niepozadany wplyw na przebieg gieldy wlasnie gosci z jednego pewnego kraju a nie kazdych uczestnikow zagranicznych. Dlatego uwazam ze nie ma przyczyny do tak radykalnej oceny tej mojej pozycji. Tym bardziej ze to tylko moje stanowisko, a organizatorzy zapraszali takze Rosjan i to oni sami zadecydowali nie jechac, z wyjatkiem kilku

Comment

• beerfan
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2002.11
          • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rostpyvo Wyświetlenie odpowiedzi
          Szanowny Kolego
          chyba jest juz za pozno powracac do poczatku z Kolegi dekleracja uczestnictwa. Ale poprosilbym o przeslanie mi kopii tego listu do kijowskich organizatorow zebym mogl wyjasnic przyczyne ich przemilczenia czy tam ignoracji i moze usprawiedliwic ich. Skontaktuje sie z nimi i cos dowiem sie a wtedy zamelduje tutaj. Wazne jest miec tekst i adresata Kolegi listu.
          Witam.
          Przekazalem maile które wysłałem do organizatorów,na Pana adres.Jeżeli normalne jest wg.Pana że na ponad 3 tygodnie przed giełdą nie można zgłosić uczestnictwa to w takim razie ja jestem nienormalny.I uczestnicze tylko w nienormalnych giełdach w Polsce,oraz zagranicznych w Martinie,Koszycach,Pradze,Mińsku i co ciekawsze we Lwowie.

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19269

Proszę o spokój i o powstrzymanie emocji. Nie chciałbym następnych takich postów kasować.

Comment

• beerfan
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2002.11
              • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              Proszę o spokój i o powstrzymanie emocji. Nie chciałbym następnych takich postów kasować.
              Pewne emocje wątek ma,ale konstruktywne, jak sądze.Jezeli kolega Rostyslav chce wyjaśnić pewne wątpliwości dotyczące giełdy w Kijowie dajmy mu głos.
              Jeeli chodzi o moje spostrzeżenia z giełdy Mińsku,to są one może subiektywne ale weryfikowalne przez osoby które tam były,czyli przez Pana e-prezesa tez

Comment

• rostpyvo
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.04
                • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerfan Wyświetlenie odpowiedzi
                Witam.
                Przekazalem maile które wysłałem do organizatorów,na Pana adres.
                Zajalem sie wyjasnieniem okolicznosci przemilczenia przez organizatorow Kolegi listu.Cos ma byc, chociaz widze ze chyba aszla rezygnacja. I niestety racja...

Comment

• rostpyvo
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2011.04
                  • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerfan
                  Mieszanie polityki do spotkań kolekcjonerów to gruba przesada.A insynuowanie że są niepożądani kolekcjonerzy z uwagi na ich narodowość to delikatnie mówiąc chamstwo.Byłem w tym roku na giełdzie w Mińsku na Białorusi,gdzie było wielu kolekcjonerów z Rosji i kilku z Ukrainy i Krymu.Owszem były dyskusje polityczne ale i tak łączył wszystkich cel dla którego się tam spotkaliśmy-kolekcjonerstwo.Notabene lepiej żeby Ukrainiec rozmawial z Rosjaninem czy Polakiem bezpośrednio,niż miał całą swoję wiedze czerpać z telewizji upainskiej,rossijskiej czy TVN
                  Przepraszam Towarzystwa najmocniej, postaram sie zeby to byl moj ostatni post o czerakterze politycznym.
                  Czy nie uwaza Kolega ze fakt niesienia smierci tysiacom moich rodakow przez rodakow tych tak milych zbieraczy rosyjskich co widziano w Minsku, to jest wieksze "chamstwo" niz moje kiedy deklaruje swoj stosunek do tamtych. U Was to naprawde przytulniej (jesli na chwile zapomniec chociaz o Smolensku) i mozna kochac na razie caly swiat. A my staramy sie takze, ale oprocz tamtych, bo wina za wojne na calej narodowosci. I prosze, bez "przypomnien" wersji o wojnie domowej. Bo to wlasnie z czyjejs propagandy a nie z zycia naszego Wschodu do ktorego mam blizej.
                  Jeszcze raz przepraszam.

Comment

• beerfan
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2002.11
                    • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rostpyvo Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zajalem sie wyjasnieniem okolicznosci przemilczenia przez organizatorow Kolegi listu.Cos ma byc, chociaz widze ze chyba aszla rezygnacja. I niestety racja...
                    e
                    Dziękuje za zainteresowanie sprawą,mimo wszystko chciałbym w tej giełdzie uczestniczyć.My kolekcjonerzy róbmy swoje spotykajmy się ,rozmawiajmy przyjaźnmy się,.Media i politycy niech robią swoją "robotę."My ich zweryfikujemy.

Comment

• rostpyvo
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2011.04
                      • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerfan Wyświetlenie odpowiedzi
                      e
                      Dziękuje za zainteresowanie sprawą,.
                      Dowiedzialem sie ze oprocz e-listu do jednego z organizatorow normalnie rejestrowales sie w podanym przez nich formularze, i ta rejastracja zostala przyjeta. Wiec mozna przyjezdzac spokojnie. Teraz napisal do Ciebie e-list z tym samym wyjasnieniem drygi, glowny organizator. Ale Twojego pierwszego maila do goddy'ego nie otrzymywali, chociaz uzyles prawidlowgo adresu. I tak, razem zrobione?

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19269

Na rosyjskim forum pivo.borda.ru zamieszczono listę 60 uczestników. Chyba nie jest kompletna, bo jeszcze jedna osoba z Polski planowała przyjazd.

Comment

• beerfan
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2002.11
                          • 31

Przyjechało 80 osób.Spoza Ukrainy, cztery z Białorusi,dwie z Mołdawii po jednej z Naddniestrza,USA,Irlandii i Polski(ja).
                          Bardzo dobra atmosfera towarzyska.Miejsce giełdy i zakwaterowania było na terenie tego samego obiektu,więc integracja przebiegała bezproblemowo.
                          Kolekcjonersko dominowali etykieciarze,nieźle z kapslami i podstawkami,dosyc słabo szkło, które najbardziej mnie interesowało.
                          Kijow jest oczywiście miastem bardzo bezpiecznym,dyskusje polityczno -narodowościowe łagodziło piwo które było non-stop i no-limit,dzięki Alexowi Shpaginowi i pomagającemu mu Kostii Gudovovi.Całość dopełniła super pogoda

Comment

• Cooper
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6057

Ciekawe kto był z Irlandii bo tutaj jest tylu kolekcjonerów łącznie że zmiescili by się na giełdzie zrobionej w pokoju w kawalerce na Tarchominie.
                            Podejrzewam że mógł to być jeden z litewskich kolegów podobnie jak ja rezydujący w tym pięknym kraju. Jesli nie on to nie mam pojęcia kto.
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• beerfan
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2002.11
                              • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ciekawe kto był z Irlandii bo tutaj jest tylu kolekcjonerów łącznie że zmiescili by się na giełdzie zrobionej w pokoju w kawalerce na Tarchominie.
                              Podejrzewam że mógł to być jeden z litewskich kolegów podobnie jak ja rezydujący w tym pięknym kraju. Jesli nie on to nie mam pojęcia kto.

Z Irlandii był Maximilian chłopak narodowości ukraińskiej od 15 lat w Irlandii,który chyba nic nie przywiózł.Podobna sytuacja z USA-manem ,ale on trochę rzeczy miał na sprzedaż i wymianę

Comment

• Cooper
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6057

Gdyby ktoś miał jakiś namiar do tego kolegi to proszę o info na PW. Mam nadzieję że ze względu na tak długi pobyt zaskoczyłby mnie jakimiś ciekawymi etykietkami z Zielonej Wyspy
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X