Na FB zapisało się 3 polskich kolekcjonerów a 4 obserwuje wątek. Jeśli ktoś się waha jechać to chętnie się dołączę. Na majową giełdę nie bardzo mam jak jechać.
W terminie giełdy (a właściwie 19 i 20-go ) ma się odbyć Craft Beer Fest. Już zapowiedziała się kraftowa czołówka łotewskie sceny piwowarskiej: Labietis, Malduguns oraz mikrobrowarki Viedi, Barda i goście zagraniczni - Olenaut (EE), Sakiskiu (LT), Cervisiam (NO), Evil Twin (US) oraz nieśmiertelny Mikkeller (DK). Jest duża szansa, że lista miejscowych browarów się powiększy, mimo że w maju jest inny festiwal w Rydze.
Do giełdy jeszcze daleko, ale już tworzona jest na FB lista uczestników wraz ze specyfikacją jakie gadżety kogo interesują. Dla tych co nie mają dostępu podam, że zapowiedziało się (poza tymi, którzy byli w Mińsku) 2 kapslarzy z Niemiec i 1 z Hiszpanii oraz 2 z Estonii. W ogóle na liście jest sporo kapslarzy, więc dziwi fakt, że jeszcze żaden z Polski się nie wpisał.
Uaktualniona lista uczestników zawiera 38 kolekcjonerów. Info dostępne na profilu FB.
W temacie festiwalu piw, który odbędzie się jako impreza towarzysząca zapodaję stronę WWW. Wejściówka upoważnia do darmowej degustacji piw, o ile nie zgubiło się firmowego naczynia imprezy. 30 € za dzień i 48 € za dwa dni to sporo, ale też taką formułę ja preferuję.
Może ktoś się wybiera i ma wolne miejsce w samochodzie?
W ogóle na liście jest sporo kapslarzy, więc dziwi fakt, że jeszcze żaden z Polski się nie wpisał.
Wpisał się 1 z Polski. Ja też miałem w planach jechać, ale z racji, że nie było w tym roku tanich lotów odpuściłem temat. Ze względu na brak sensownego połączenia kolejowego i wielogodzinnej podróży autobusem najlepiej byłoby jechać w grupie samochodem.
Jak na pierwszą międzynarodową giełdę to liczba zapisanych uczestników (77) budzi szacunek.
Na liście było 3 Polaków, na pewno dotarł Pivaria. Beerfan pewnie też. To niech coś od siebie napiszą.
Na tę chwilę relacja (po rosyjsku) Siergieja (Spin).
Nieco więcej zdjęć z Riga Craft Beer Fest, który odbywał się także w tym czasie na FB festu.
Comment