zywiec 2016

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kozubnik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.06
    • 7

zywiec 2016

Czy w tym roku bedzie gielda w Zywcu?
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

W tym poście pisanym w grudniu ub. roku, tegoroczny Żywiec to niewiadoma oznaczona w ogólnie czerwcu znakami zapytania.
    Podejrzewam że sprawa wyjaśni się pewnie w ostatnim momencie, może z półtora, miesiąc przed. Skoro nie ma żadnego oficjalnego odwołania imprezy czy w ogóle informacji o niej to znaczy że potencjalni organizatorzy coś próbują działać. Wiem to chociażby z autopsji.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
      Wiem to chociażby z autopsji.
      To już na sekcji zwłok o tym mówią?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Cooper
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Nie skazywał bym jeszcze w każdym bądź razie tej imprezy na pochówek.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• grzeber
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2002.05
          • 2879

Podobno decyzja już zapadła, chyba Cooper, że masz nowe wieści.
          pozdrawiam
          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Jakbym miał nowe wieści to dokładnie tutaj bym się nimi podzielił. Napisałem co wiem (a w zasadzie nic nie wiem). Skoro już zapadła decyzja to napisz Grzeber jaka ona jest, bo to będzie odpowiedź na pytanie wątku.

Comment

• grzeber
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2002.05
              • 2879

Z tego co ja słyszałem, giełdy ma nie być.
              pozdrawiam
              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

OK, ale oficjalnie chyba nigdzie tego nie napisali. W sumie pytanie też kto miałby to oficjalnie zrobić bo Wujneken położył laskę na giełdę już w zeszłym roku i ta ubiegłoroczna (z tego co wiem ale może się mylę) była zrobiona w ostatniej chwili inicjatywą Grześka Z.
                Właśnie przez brak takiego oficjalnego stanowiska (w sumie nie wiem kogo) wysnułem wniosek że jeszcze otwarta sprawa czy impra się odbędzie czy nie.
                A jak nie będzie to szkoda wielka bo to była jak dla mnie najlepsza polska giełda. Masa najlepszych giełdowych wspomnień to właśnie te z Żywca

Comment

• witold68
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2009.09
                  • 142

birofilia w Żywcu

Dla mnie to była pierwsza giełda od ktorej zaczynałem, ale jak organizator został wyróżniony przez bractwo piwne w Łodzi to nie wiedział co robić. Oraz wszedł w Męskie Granie. To albo się pogubił, albo kasa???
                  Na pochybel psubratom !

Comment

• Cooper
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6056

Na pewno od organizacji giełdy odciął się Grzesiek Z. czyli forumowy kolega Żywiec bo rozmawiałem z nim na warszawskim craft festiwalu.
                    Jeśli nie robi tego on, dotychczasowy współorganizator wraz z browarem Żywiec , to widzę to kiepsko.
                    Chyba że jest ktoś inny z browaru żywieckiego ale podejrzewam że nie ma w browarze nikogo kto by to wziął na klatę. Grzesiek jakby nie było był kolekcjonerem i znał te klimaty.
                    Słabo to widzę. Ja przynajmniej tej imprezy nie wpisuję w swoje plany ale jeśli się odbędzie to będzie to miłe zaskoczenie i pewnie się pojawię bo nie byłem w Żywcu już od 4 lat.

Comment

Przetwarzanie...
                    X