Nie tak dawno temu Katowice były o 12 i nikt nie płakał. Kto przyjechał na samo "giełdowanie" to o 14 już się zawijał. Prace w grupach dla pozostałych trwały chyba do 16 i było ok. Większość i tak nie jeździ już nocnymi pociągami, tylko autami także ten argument nie jest słuszny. Jadąc kilka godzin na 7 rano, to wcześniej chyba trzeba wrócić tylko po to , aby się wyspać
2017.01.21 - Warszawa - XVIII Zimowa Giełda Warszawska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziMoże kiedyś miało to sens ale dzisiaj w nowej rzeczywistości na pewno nie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziI nie chodzi tu o zaczynanie o 12.00 ale o godzinie typu 9.00
Tak żeby go jeszcze podhuśtać z własnej strony:
Ja też osobiście jestem za późniejszymi godzinami rozpoczęcia giełd jednak od kilku lat będąc (w przeciwieństwie do zdecydowanej większości krytyków wczesnych godzin) współorganizatorem giełd zauważyłem drugą stronę medalu. Otóż gdy jest się organizatorem a więc wynajmującym salę i wybiera się oczywiście godziny poranne wynajmu sali a nie wieczorne to w większości przypadków salę ma się udostępnioną przez właściciela już właśnie w takich wczesnych godzinach. Oczywiście można pojawić się na niej później ale skoro się za nią płaci to szkoda raczej nie wykorzystać tych powiedzmy 1-3 godzin z samego bladego rańca kiedy to sala i tak już jest opłacona. Z drugiej strony późniejsze rozpoczęcie giełdy to i późniejszy jej koniec a ten często wypadał by już po godzinie w jakiej właściciel chce odebrać salę, powiedzmy 1 maksymalnie 2 po południu.
Jak to merytorycznie widzą nie organizujący giełd krytykanci ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Przełożenie giełdy o 2h nie miałoby raczej wpływu na sytuacje o których piszesz.
Tak to widzę. I nie jako krytykant tylko całkowicie obiektywnie. Organizatorzy i tak zrobią co będą chcieli. I chwała im za to, że w ogóle zrobią„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Zrobisz giełdę. Zapłacisz z góry za wynajem już od siódmej. Dasz pokurzyć się sali przez 2 godziny i otworzysz bramki o 9ej ?
Aha i pamiętaj pogonić giełdowiczów dyskretnie popychając ich w plecki do wyjścia powiedzmy o 13tej czyli po 4 godzinach giełdowania (a nie po sześciu) bo właściciel sali chce mieć już ładnie zmopowaną podłogę i uprzątnięte stoliki powiedzmy na 14-15.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
O czasy chodziło mi o dojazdy - kiedyś raczej wyłącznie pociągiem (najczęściej nocnym) który dojeżdżał o określonej godzinie. Dzisiaj raczej samochody - co pozwala dojechać na każdą godzinę.
Argument o konieczności opuszczenia sali około 12.00 w miarę rozumiem chociaż wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach , przy takiej ilości lokali/klubów/sal właściciel jest bardziej skłonny negocjowac godzinę - ale tu macie na pewno doświadczenie którego ja nie posiadam.
Comment
-
-
Tylko do Karuzeli nie przyjedźPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTylko do Karuzeli nie przyjedź
Comment
-
-
Wszyscy uczestnicy przy wejściu na giełdę otrzymają kupon, proszę ich nie wyrzucać, będą potrzebne, na ich podstawie będę wydawane upominki.
Przypominam że jest możliwość rezerwacji stolików : koszt 5 zł za stolik, zainteresowanych rezerwacją proszę o kontakt na adres mailowy : rezerwacja-gielda@wp.plCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Ale do realizacji tylko rano? W zeszłym roku chciałem zrealizować kupon pod koniec giełdy i nic już nie dostałemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Eee tam nic nie dostałeś. Dostałeś uścisk dłoni od organizatorów i zapewnienie że na następnej giełdzie warszawskiej dostaniesz upominek dubeltowy, osobiście dopilnuję aby tak się stało.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Karuzela
Szczerze mówiąc, trochę mi brakuje klimatu Karuzeli, Medyka czy nawet Bierhale. Teraz jest jakoś tak za jasno, za luźno , zbyt dokładnie mogę obejrzeć eksponaty kiedyś wracałem do domu i był ten dreszczyk emocji jak się oglądało zdobycze bo w tym ścisku i półmroku nigdy do końca nie wiedziałem co biorę , a teraz.... hymm pełna przejrzystość, pełna kulturka itp
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziNie tak dawno temu Katowice były o 12 i nikt nie płakał. Kto przyjechał na samo "giełdowanie" to o 14 już się zawijał. Prace w grupach dla pozostałych trwały chyba do 16 i było ok. Większość i tak nie jeździ już nocnymi pociągami, tylko autami także ten argument nie jest słuszny. Jadąc kilka godzin na 7 rano, to wcześniej chyba trzeba wrócić tylko po to , aby się wyspaćfb/PIWOmaniaK
www.piwomaniak.com
Sklep Roku 2022, 2021, 2019, 2017, 2016, 2015 Piwnej Mapy Warszawy
Drugie Miejsce na Piwnej Mapie Warszawy 2018, 2014
PIWOmaniaK jest czynny:
od wt do pt w godz. 13:00 - 21:00
w sb od 12:00 do 19:00
nd - pn: nieczynny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedziNo, tak! Inny ścisk i bardzo jasno na sali! Normalnie tak trochę głupio...fb/PIWOmaniaK
www.piwomaniak.com
Sklep Roku 2022, 2021, 2019, 2017, 2016, 2015 Piwnej Mapy Warszawy
Drugie Miejsce na Piwnej Mapie Warszawy 2018, 2014
PIWOmaniaK jest czynny:
od wt do pt w godz. 13:00 - 21:00
w sb od 12:00 do 19:00
nd - pn: nieczynny
Comment
-
Comment