Pewnie KP boi się konkurencji.
Chyba na żadnej dotychczasowej giełdzie nie było zakazu wnoszenia alko
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Wszystko co zostaje wniesione na giełdę ma status "obiektu kolekcjonerskiego" a nie piwa do konsumpcji. Wiele osób zbiera pełne butelki i puszki z piwami.
Swoja drogą, informacje organizacyjne odnośnie tej giełdy coraz bardziej zbliżają się do tragifarsy.
Ostatnia zmiana dokonana przez grzeber; 2017-04-20, 21:37.
Klub Kufelek ani kolega Tyskikufel chyba nie mają własnych browarów i nie planują sprzedawać na giełdzie swoich piw. Boi się ten który chce mieć na imprezie wyłączność na browar.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
No co Ty. Na żadnej giełdzie go nie było do tej pory więc w Tychach mi się zwizualizuję choć dla mnie osobiście akurat nie jest to dramą bo piwami się nie wymieniam a wypić mogę w zasadzie każde za wyjątkiem tego które reklamuję w stopce.
Nawet jeśli komuś się wydaje, że jest to wymierzone w kolekcjonerów birofiliów to w moim odczuciu chodzi o przedstawicieli firm, którzy sprzedają piwa poza miejscem z koncesji (i bez paragonu). Nawet jeśli tę nagonkę na "detalistów" nakręciły doniesienia cen sztosów nie sądzę, by komuś chciało się wytaczać armaty na muchy.
Na każdej większej imprezie gdzie jest lane piwo jest urząd skarbowy, chyba że żyjesz na innej planecie pisałem że nie chodzi o wymianę kolekcjonerską, tylko sprzedaż bo i tak się zdarza z,e cały stół zastawiony piwami tylko na sprzedaż nie na wymianę , to chyba nie kolekcjonerstwo tylko handel, ochrona nie będzie nikomu do torby zaglądać, a tak po prawdzie widziałeś imprezę na którą sponsor wykłada kasę na organizację imprezy a sprzedaje się wyroby konkurencji bo ja w moim życiu czegoś takiego nie widziałem
Na każdej większej imprezie gdzie jest lane piwo jest urząd skarbowy, chyba że żyjesz na innej planecie pisałem że nie chodzi o wymianę kolekcjonerską, tylko sprzedaż bo i tak się zdarza z,e cały stół zastawiony piwami tylko na sprzedaż nie na wymianę , to chyba nie kolekcjonerstwo tylko handel, ochrona nie będzie nikomu do torby zaglądać, a tak po prawdzie widziałeś imprezę na którą sponsor wykłada kasę na organizację imprezy a sprzedaje się wyroby konkurencji bo ja w moim życiu czegoś takiego nie widziałem
Widać żyję na innej planecie Na dwu najbardziej znanych giełdach, na których bywam odbywa się handel piwem. No chyba, że uznajesz za kolekcjonerską wymianę piwa na banknoty NBP. Na żadnej nie widziałem interwencji UKS czy innej komórki skarbowej. Robiły to zarówno osoby prywatne jak i osoby reprezentujące firmy zajmujące się sprzedażą. Donosić na nikogo nie zamierzam i nie zamierzałem, zwłaszcza, że element wymiany piw na giełdach birofilskich kwitnie od dawna.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-04-21, 13:31.
Comment