Co do parkingów jest ich kilka w pobliżu zobacz mapy Google
2017.05.19-20 - 3 konwent Piwnych kolekcjonerów Tychy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzigdybyś przyjechał 1400 km z jedną dużą torbą nie zarejestrowany i chciał się wystawić a tu nie ma miejsca :
Czyli to ja mam teraz poniesc konsekwencje tego ze ktos kto nie pomyslal o tym wczesniej mogl sie wystawic.
I nie mow mi ze na pewno sie zmieszcze na 3 bo sie nie zmiescze.
Amatorka!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cringer Wyświetlenie odpowiedziI wlasnie dlatego zarejetrowalem sie odpowiednio wczesniej i ZAREZERWOWALEM 4 stoliki.
Czyli to ja mam teraz poniesc konsekwencje tego ze ktos kto nie pomyslal o tym wczesniej mogl sie wystawic.
I nie mow mi ze na pewno sie zmieszcze na 3 bo sie nie zmiescze.
Amatorka!Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedziPewnie szacowny kolego nigdy nie byłeś na dużej imprezie birofilskiej a odpowiem Ci tak , gdybyś przyjechał 1400 km z jedną dużą torbą nie zarejestrowany i chciał się wystawić a tu nie ma miejsca jak być się czuł ,a ja byłem na paru i organizatorzy znależli mi miejsce chcemy każdemu dać przynajmniej 1 stolik, sporo osób rejestrowało się na koniec i trudno było wszystko załatwić, mam 360 ław piwnych , plus same siedziska i jak ktoś zamiast 4 dostanie 3 to się na pewno zmieści , a całować się nie będę , nie zniżę się do twojego poziomu.Życzę udanej giełdy i wielu zdobyczy birofilskich i miłej atmosfery
Comment
-
-
Czy jest ktoś, kto jadąc jutro na giełdę w Tychach będzie wstępował do CEB w Piotrkowie? Taką osobę poproszę o kontakt na PW.
Comment
-
-
Dziękuję organizatorom za całokształt. Jak dla mnie giełda bardzo udana. Szczególnie kolekcjonersko. Dwanaście nowych polskich browarów i jedno nowe państwo w zbiorze!
Dodatkowo kilka bardzo ciekawych podstawek.
Pozatym towarzysko też się udało. Kilka nowych znajomości w "realu"
I wizyta w Tyskim browarze.
Daliście radę, pozdrawiam. WaszeZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Nam również się podobało, dziękujemy za imprezę, daliście radę ) . Oczywiście kilka niedociągnięć było oprócz już wymienionych...
- straż miejska szukająca guza...a wiadomo było, że wielu kolekcjonerów prosto z pojazdów będzie się giełdować i można było jeszcze kawałek terenu z miastem załatwić by sobie odpuścili z tą nagonką
- brak stoiska z kawą, herbatą itp na takiej imprezie???? bardzo wiele osób szukało czegoś takiego...
ALE mimo to było fajnie i pozdrawiamyKolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
3 konwent
Troche ciasno żeby przejść między stołami, fajnie spotkać tyle osób szczególnie z zagranicy pod tym względem jedyni.Wielkie podziękowania dla Marka i reszty osób zaangażowanych w przygotowaniach
PozdroNa pochybel psubratom !
Comment
-
-
Podziękowanie dla wszystkich osób które przyczyniły się do tego by 3 giełda światowa kolekcjonerów mogła się odbyć, dla sponsorów Tyskie browary Książęce, Urząd miasta Tychy , koleżanek i kolegów z Śląskiego Klubu Birofilów ,dla kolekcjonerów za tak liczne przybycie oraz stworzenie wspaniałej atmosfery,
Za niedociągnięcia przepraszam i liczę na wyrozumiałość , Do zobaczenia w 2019 w Argentynie i 2021 w
Turcji
Comment
-
-
W tym temacie kilkukrotnie wyrażałem swoje wątpliwości odnośnie organizacji giełdy, czas zatem na krótkie podsumowanie.
Giełda wyszła Wam bardzo fajnie. Praktycznie nic z moich wątpliwości się nie potwierdziło (skarbówki nie zauważyłem, a stołów starczyło ). Brawa i podziękowania dla organizatorów. Jakieś tam małe wpadki, (choćby te wymienione wcześniej) się pojawiły ale przy takiej skali oraz liczbie osób, to nie do uniknienia.
Oby jak najszybciej światowa giełda wróciła do Tychów.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Nie ma co stękać i narzekać. Pamiętać i podziękować trzeba za zdecydowane plusy giełdy i atmosferę. Jako współorganizator jednej z giełd krajowych wiem ile stresu i odpowiedzialności jest z organizacją takiej imprezy.
Wielkie podziękowania dla Tyszan z klubu Kufelek oraz w szczególności - Marka którego kosztowało to sporo zdrowia. Wasze
Ciekawe jak z frekwencją. Może organizatorzy pochwalą się i napiszą tu dla potomnych ile osób oficjalnie zgłosiło się w formie zapisów i ile w sumie przybyło w ciągu 2 dni trwania imprezy. Wszak to pierwsza tego typu w Polsce. Biorąc pod uwagę że odbywa się raptem co 2 lata a chętnych do organizacji jest wiele krajów to pewnie szanse na kolejną imprezę u nas są takie jak organizacja mundialu lub kolejnych mistrzostw Europy w piłce nożnej.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Dzięki za miłe słowa za organizację giełdy dla mnie i kolegów z klubu, co do rejestracji było zarejestrowanych 852 osoby, ile było jeszcze osób nie wiem bo przestaliśmy rejestrować , gdyż nie było już pakietów rejestracyjnych, ale z 2 tyś osób myślę spokojnie się przewinęło. mam nadzieję że dożyję jeszcze giełdy światowej w Polsce , chętnie będę służył radą i pomocą jak ktoś się zgłosi do organizacji
Szkoda tylko że wszyscy się chwalą ile zdobyli a mi trochę żal , ale taka dola organizatora
Comment
-
-
To i ja opiszę swoje wrażenia. Kolekcjonersko super, towarzysko również. Odnowiłem stare znajomości i co najważniejsze nawiązałem nowe Ogromny szacun dla Marka i reszty organizatorów za super imprezę. Ogarnąć tyle rzeczy to naprawdę trzeba umieć Ale żeby nie było tak lukrowato, to dorzucę też od siebie kamyczek do ogródka niezadowolenia (ale mały ) Po pierwsze, przy takiej liczbie wystawiających z różnych krajów, brakowało mi jakiejś chociaż orientacyjnej mapki przy wejściu z lokalizacją poszczególnych krajów. Jak znalazłem jakiś interesujący kraj, zrobiłem wymianę i chciałem później znowu wrócić w to samo miejsce, to już miałem problemy z trafieniem (A byłem trzeźwy ) Raz zapytałem kogoś z organizatorów gdzie są Francuzi, to dostałem odpowiedź, że koło Węgrów... A bałem się zapytać gdzie są Węgrzy, bo pewnie bym dostał odpowiedź, że koło Francuzów Po drugie, giełda była za krótka Myślę, że jakby była jeszcze w niedzielę, to nie tylko ja bym został Po trzecie, to co juz wcześniej napisano... Czemu w sobotę giełda była tylko do 14? Rozumiem, że miało to pewnie związek z imprezą pożegnalną, ale szczerze mówiąc, jakby skończyła się o 15-16 to też wszyscy by zdążyli się spakować, odwieźć rzeczy na kwaterę i trafić na imprezę. Zwłaszcza, że ludzie schodzili się jeszcze długo po 18-tej. No i po trzecie, co wiąże się z pkt. drugim, czemu już o 13 zaczęto zwijać stoliki? I to tak, że próbowano (z rozpędu czy jak?) zabrać mi ławkę na której jeszcze miałem niespakowane rzeczy... Trochę to było dziwne...Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
Comment