Szkoda że niektórzy dostali tylko po jednym komplecie kapsli i podstawek a inni sprzedają na allegro w ilościach prawie hurtowych. Zarobek ważniejszy niż kolekcjonerstwo.
2017.05.19-20 - 3 konwent Piwnych kolekcjonerów Tychy
Collapse
X
-
Masz trochę racji ale o 15 musiał już zaczynać konwent klubów wybierających nowe miejsce w 2021 r -Istanbuł i wszystkiego nie dopilnowałem a zakończenie zaczynało się o 18 ale masz rację też bym chciał dłużej jak bym był na takiej giełdzie jako kolekcjoner, jako organizator o 2 w nocy usnąłem przy stole w knajpie ale nie od alkoholu tylko ze zmęczenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedziSzkoda że niektórzy dostali tylko po jednym komplecie kapsli i podstawek a inni sprzedają na allegro w ilościach prawie hurtowych. Zarobek ważniejszy niż kolekcjonerstwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedziSzkoda że niektórzy dostali tylko po jednym komplecie kapsli i podstawek a inni sprzedają na allegro w ilościach prawie hurtowych. Zarobek ważniejszy niż kolekcjonerstwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze, przy takiej liczbie wystawiających z różnych krajów, brakowało mi jakiejś chociaż orientacyjnej mapki przy wejściu z lokalizacją poszczególnych krajów.
Ja np szukałem jednego Duńczyka którego nigdy wcześniej nie widziałem. Zrobiłem obchód po namiotach wsłuchując się albo w języki w jakich rozmawiali "innostrańcy" albo patrząc na ich klubowe/reprezentacyjne koszulki, banery lub birrofilia mogące wskazać narodowość wystawiającego. Kolesia trafiłem bez większego problemu mimo że jego kraj nie należał na pewno do wystawiającego większą reprezentację. On akurat zareklamował się kilkudziesięciocentymetrową chorogiewką z duńską flagą na stolikuLast edited by Cooper; 2017-05-25, 19:30.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziBez przesady z tą mapką lokalizacji kolekcjonerów. Jak znam życie (jako współorganizaujący jedną z giełd) to przydzielanie stolików dla poszczególnych kolekcjonerów/krajów odbywa się żywiołowo do godzin wieczornych dnia poprzedzającego giełdę. Wątpię by komuś z organizatorów po zatwierdzeniu jedynie słusznej i ostatecznej koncepcji chciało się siedzieć przy kompie i rysować jakąś mapkę z flagami etc a pózniej to drukować i gdzieś eksponować.
Ja np szukałem jednego Duńczyka którego nigdy wcześniej nie widziałem. Zrobiłem obchód po namiotach wsłuchując się albo w języki w jakich rozmawiali "innostrańcy" albo patrząc na ich klubowe/reprezentacyjne koszulki, banery lub birrofilia mogące wskazać narodowość wystawiającego. Kolesia trafiłem bez większego problemu mimo że jego kraj nie należał na pewno do wystawiającego większą reprezentację. On akurat zareklamował się kilkudziesięciocentymetrową chorogiewką z duńską flagą na stolikuZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Jasne że duńskiego od szwedzkiego nie odróżnię nawet jak ktoś mówi dymkami z komiksów ale generalnie odróżnię języki skandynawskie od wszechobecnych na giełdzie np angielskiego, rosyjskiego/ukraińskiego, niemieckiego czy hiszpańskiego kolegów z Ameryki Południowej. To już niejako nakierowywuje mnie na jakieś ekipy a dalej już konkretniejsze wyszukiwanie.Last edited by Cooper; 2017-05-29, 19:06.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Czy ktoś z szacownego grona kolekcjonerów wybiera się na 4 BCWC do La Platy?Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pewnie Jacek J. jak zwykle pojedzie. Jak jeszcze jakiś inny nasz rodak to już będzie niezła repra.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment