2017.06.16-17 XXII Międzynarodowa Giełda Birofiliów Żywiec

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

2017.06.16-17 XXII Międzynarodowa Giełda Birofiliów Żywiec

Na prośbę organizatorów XXII Międzynarodowej Giełdy Birofiliów w Żywcu podaję poniżej info i plan imprezy, wszelkie pytania proszę kierować do organizatorów za pośrednictwem F.B lub mailowo.

Wydarzenie w mieście Żywiec, województwo śląskie, organizowane przez Piwiarnia Żywiecka piątek, czerwca 16 2017 z 149 osobami zainteresowanymi i 102 osobami biorącymi udział. Liczba postów w dyskusji: 7.

Rezerwacja stolików: malgorzata.mrowiec@grupazywiec.pl

Browarna 88
    34-300 Żywiec
    33 861 96 17

16.06.2017 Piątek – program na piątek
    6:00 Otwarcie Piwiarni Żywieckiej.
    6:15 Otwarcie Ogródka Piwnego – Spotkanie kolekcjonerów z całej Polski i nie tylko – wymiana akcesoriów piwnych
    09:00 Oficjalne otwarcie XXII Międzynarodowej Giełdy Birofiliów przez Antoniego Szlagora – Burmistrza Miasta Żywiec oraz pana Władysława Gawlińskiego
    10:00 Wywiad z panem Władysławem Gawlińskim jednym z pomysłodawców Giełdy Birofilów
    10:45 Wywiad z kolekcjonerem – „Pasja sposób na życie”
    Od 11:30 do 13:30 Konkursy z nagrodami przy piwie prowadzone ze sceny przez prowadzącego – Mariana Kurowskiego
    Od 13:30 - 14:30 Piwiarnia Żywiecka zaprasza na miskę gorącej strawy dla „zmęczonych” kolekcjonerów
    O 15:00 – 18:00 Loteria fantowa
    17:00 Obiór nagród z loterii
    20:30 – DJ Wojtek

17.06.2017 Sobota – program na sobotę
    6:00 Otwarcie Piwiarni Żywieckiej
    6:15 Otwarcie Ogródka Piwnego – Spotkanie kolekcjonerów z całej Polski i nie tylko – wymiana akcesoriów piwnych
    Ok 15:00 Zamknięcie Giełdy
    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.
  • Mafar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1262

Wreszcie jakaś giełda zaczyna się o 6:15
    Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• darek99
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.04
      • 2147

Co do tych godzin otwarcia to jeszcze się dokładnie dowiem co i jak, są różnice w info jakie dostałem na maila od tego co jest podane na Fb.
      Epikur z Samos.

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6057

Sroga żenada że o giełdzie która do tej pory była zdecydowanie największą w kraju informuje kolekcjoner jej nie organizujący i zakładający wątek giełdy własnym sumptem, pewnie dlatego ażeby później na imprezie nie wymieniać się z własnym cieniem.
        Nie wiem nawet w sumie kto oficjalnie organizuje teraz tą giełdę ale jego podejście do sprawy (jeden zaktualizowany na siłę i napisany miesiąc temu post na FB) oraz totalna zlewka jakby nie było największej birofilistycznej strony w Polsce czyli browar.biz to porażka i wg mnie powolne dobijanie imprezy niczym podkarmianie polonem przez KGB towarzysza Litwinienki na wczasach w Londynie.
        Nie dziwię się że na prawdę spora ilość kolekcjonerów już olała tą imprezę i zapowiedziała się że nie będzie. Ja przyjadę co prawda ale też coś ją mgliście widzę ... Obym się mylił.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

Robisz trochę burzę w szklance wody. Informacja na FB poszła bodaj w kwietniu. Zaraz potem pojawiły się informacje na b.biz i forum kapslarzy. Owszem nie wpisane przez organizatora, ale w zeszłym roku było podobnie. Frekwencja mimo to dopisała. Dawnymi czasy, gdy nie było interneta i b.biz też ludzie się spotykali na giełdach. Trochę przeceniasz siłę pewnego medium.

Comment

• Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6057

No wlaśnie o to mi chodzi że osoba/osoby organizujące, ktokolwiek to jest, zrobiły wypinkę w temacie porządnego zareklamowania i poinformowania kolekcjonerów ograniczając się w zasadzie do napisania jednego posta na FB. Posta który na poczatku w ogóle był zdawkowy a dopiero po interwencji innych osób/osoby został on napisany bardziej szczegółowo i merytorycznie.
            Jasne że gdy ruszały giełdy żywieckie w praktyce nie było jeszcze internetu ale stał się on normą przez ostatnie kilkanaście lat i nagłe praktycznie zatrzymanie reklamy imprezy w nim to strzał w kolano dla organizatorów. Ciekawe też jak info nt giełdy wygląda wśród kolegów zza granicy (w końcu organizatorzy chlubią się słowem "międzynarodowa" w nazwie imprezy a to mocno zobowiązuje) którzy za nielicznymi wyjątkami naszym językiem nie władają i, pomijając nawet kwestie językowe, zastanawiam się komu chciało się bukować bilety do Polski z jedynie około 1-1,5 miesięcznym wyprzedzeniem podczas gdy do tej pory było to przynajmniej pół roku czasu. No nic, nie ma już co faktycznie stękać bo to nic nie zmieni. Za około 2 tygodnie sam przekonam się jak wyjdzie giełda żywiecka 2017 po dobrej zmianie.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

Poprzednia była nieco znienacka i międzynarodowa w "", ale nie przeszkadzało jej być całkiem konkretną giełdą. Nie byłem, ale znam opinię osób, które były.
              Obecna giełda nie jest organizowana środkami ŻGB, a sumptem własnym przy współudziale bardziej lokalu niż samej kompanii, więc echo takie jakie dotarło do nas może jest niewystarczające. Owszem... ale dotarło. Odkąd wycofało się ŻGB z imprezy to nie jest ta sama impreza, więc nie ma co porównywać.
              Mniemam, że sporo kolekcjonerów nie ma ani profilu na FB, ani nawet na b.biz, więc brak takiej informacji w niczym im nie przeszkadza. Jak będą wiedzieć (nie pytaj jak) to i tak przyjadą.
              BTW, mnie nie będzie
              Last edited by e-prezes; 2017-05-31, 17:37.

Comment

• darek99
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.04
                • 2147

Godziny rozpoczęcia tegorocznej giełdy oficjalnie potwierdzone, w piątek jak i w sobotę impreza rusza od 6 rano.

Epikur z Samos.

Comment

• kozubnik
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.06
                  • 7

gielda

Czytam z niesmakiem te dziwne komentarze.Gielda w Zywcu to od lat moje miejsce wspomnien pierwszych zakupionych kufli,to czas kiedy spotkalem wspanialych ludzi,ktorzy do tej pory ucza mnie tego co najpiekniejsze w piwie.Uwielbiam sie spotykac z tymi zakreconymi osobami.Slucham ich historii i wciaz sie ucze .Trzeba dziekowac tym wszystkim,ktorzy nie pozwolili tej gieldzie umrzec.Nie lubialem tego blihtru ,tej sztucznosci gdzie piwowarzy domowi,choc waza doskonale piwa,robili swoje swieto a kolekcjonerzy byli be.Juz nie moge sie doczekac soboty ,bo wiem ,ze czeka na mnie kolejna wspaniala przygoda

Comment

• skalcik11
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2015.11
                    • 31

Czy otrzymaliście potwierdzenie rezerwacji stolika? Nie wiem czy trzeba dzwonic osobiscie bo na e-mail nie dostalem zadnego potwierdzenia jak to ma miejsce na innych gieldach.
                    http://kapselmania.com - moja kolekcja, moje duble, zapraszam.

Comment

• tyskikufel
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.04
                      • 772

Też nie otrzymałem potwierdzenia ale myślę że skoro piszą o rezerwacji to wszystko będzie ok, co do giełdy jeżdżę 20 lat i całą imprezę rozkręcili kolekcjonerzy nie piwowarzy domowi i faktycznie niekiedy traktowano nas jako dodatek do imprezy by móc napisać że będzie kilkuset lub kilka tysięcy kolekcjonerów i zapełnić program imprezy, nic nie zastąpi spotkań ludzi którzy znali się tylko z telefonu czy internetu, tych nie przespanych nocy i tego porannego zimnego piwa w piwiarni, też uważam że należy się duży szacunek szczególnie Władkowi Gawlińskiemu

Comment

• Tony1
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2017.06
                        • 3

Dzień dobry, nie wiem czy to odpowiednie miejsce na tego typu pytania, ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was jedzie może z Warszawy na tę giełdę?

Comment

• tyskikufel
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.04
                          • 772

Chłopaki z Warszawy na pewno jadą spytaj darek 99

Comment

• DAREK7
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2002.06
                            • 60

JAK FENIKS Z POPIOŁÓW... jak pierwsze giełdy, kolekcjonerzy,wymiany, atmosfera, to co lubię.
                            A może to se wrati.

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19269

Tu i ówdzie piszą, że lało i było mało kolekcjonerów.

Comment

Przetwarzanie...
                              X