Dzisiaj nie byłem. Wczoraj pogoda w kratkę, generalnie nie było źle. Dla mnie giełda udana, kilka ciekawych szkieł doszło do zbioru. Co do samej giełdy - chyba nietrafna decyzja o rozpoczęciu giełdy w piątek o 6.15. O tej godzinie pod namiotem giełdowym było może 10 osób. Później ludzi coraz więcej. Byłem do 11.00 - połowa stołów z rezerwacjami była wolna. Chyba lepszym rozwiązaniem byłaby giełda tylko w sobotę albo w piątek od godz. 15 + sobota.
2017.06.16-17 XXII Międzynarodowa Giełda Birofiliów Żywiec
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziChyba lepszym rozwiązaniem byłaby giełda tylko w sobotę albo w piątek od godz. 15 + sobota.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi... praktycznie bez zagranicy...
Comment
-
-
Była to jeśli nie pierwsza to na pewno pierwsza od wieeeeeeeeeeeeeeelu lat żywiecka giełda gdzie nie było problemów ze znalezieniem wolnej powierzchni wystawienniczej w postaci stołów. Ot taki plus który stanął chyba ością w gardle organizatorów/organizatora.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
A ja trochę z innej strony pochwalę - było zimno, więc i ciepły posiłek dla giełdowiczów się pojawił (darmowy), co było dobrą wolą organizatorów. Mały gest, a swoje robi, brawo!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Tak jest. Zupa była zarąbista. Poszły jej 2 wielkie gary w czasie gdy zdążyłem wsunąć 2 porcje. Inaczej może i po trzecią bym jeszcze podszedł. Brawo dla organizatorów !Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziNa kilku stolikach były rezerwacje z czesko- lub słowacko brzmiącymi nazwiskami. W piątek do 11 stoliki były puste...
Bez wcześniejszego powiadomienia o terminie giełdy nie ma szans na obecność wielu zagranicznych kolekcjonerów - jak kilka lat do tyłu. Większość Czechów wybrała giełdę w Pradze, gdzie było też kilku Węgrów. Może za rok ktoś pomyśli o odpowiednio wczesnym ustaleniu daty giełdy ...Last edited by seguin; 2017-06-18, 14:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedziBył jeszcze kolekcjoner kapsli z Ukrainy i etykiet z Niemiec :-)
Comment
-
-
Podziękowania od Elbląskiego Klubu Birofilów dla organizatorów/organizatora za super giełdę, dobrą organizację, nie wspomnę o wyśmienity poczęstunek, myślę że z roku na rok będzie co raz bardziej się rozwijała giełda. Pozdrawiam brać kolekcjonerską.
Comment
-
-
Podziękowania dla organizatorów za zrobienie tej giełdy, fajne konkursy, loteria i smaczna gorąca zupa na ten pochmurny czas wymian kolekcjonerskich , dla mnie super kolekcjonersko bo po Tychach byłem w plecy ze zdobyczami do kolekcji a tutaj z 200 kapsli , plus podstawki i etykiety, do zobaczenia za rok
Szkoda tylko że to była ostatnia giełda Śp Darka Dryji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie krytykując... pamiętam z moich początków, że w piątek była popołudniem. Raczej bardziej towarzyska. Sobota do 13 obowiązkowo. Cieszy, że jest, ale bez wsparcia drugi rok praktycznie bez zagranicy. Oby w następnym roku było lepiej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedziCo dla ciebie jest zagranicą, twoja kochana Białoruś ?. Było 5 Słowaków i około 10 Czechów, no chyba że to dla ciebie terytorium Polski ?
Comment
-
-
Ja co roku lubię przyjeżdżać do Żywca i w tym roku również mi się podobało ale frekwencyjnie tegoroczna giełda to cień giełd z lat ubiegłych.
Dwie rzeczy na to miały wpływ.
Pierwsza - to Tychy, które były miesiąc wcześniej.
Druga - ogłoszenie, że jednak giełda w Żywcu się odbędzie, na miesiąc przed imprezą.
Jeśli chce się liczyć na frekwencję to trzeba takie imprezy ogłaszać odpowiednio wcześniej np. w styczniu/lutym - chociażby po to, żeby sobie zaklepać urlop na piątek
Bardzo dziękuję za smaczny poczęstunek i mam nadzieję, że do zobaczenia za rok w Żywcu!
Zdrowie organizatorów!
Comment
-
Comment